Van 0 naar 100: het jaar van de Mediacommissie

Het jaar van de Mediacommissie 2020-2021 zit erop. Wat een apart jaar is het geweest: de coronapandemie die na de zomervakantie weer hard toesloeg, de spannende verkiezingen in de Verenigde Staten en Nederland en recent de heropening van de horeca waardoor we een mooie zomer tegemoet gaan (en het studentenleven weer op kunnen pakken!). In deze rollercoaster van gebeurtenissen hebben wij hard gewerkt om jullie op de hoogte te houden van het laatste nieuws binnen en buiten de vereniging. En nu is het dan tijd voor het 100ste en laatste artikel van dit collegejaar. Daarom staan wij graag nog even stil bij onze favoriete momenten van dit jaar!

Anne
'Toen ik in september als eerstejaars begon, had ik nog geen idee wat voor gezellig jaar mij bij deze hele commissie te wachten stond. Het afgelopen jaar heb ik veel plezier gehaald uit het schrijven van verschillende artikelen, het doen van interviews en alle andere Mediaco taken, vooral omdat we het met de commissie samen gedaan hebben. Na bijna iedere week uitgebreid te vergaderen (en natuurlijk ook een aantal gezellige spelletjesavonden) kan ik met zekerheid zeggen dat al mijn commissiegenoten niet alleen getalenteerde schrijvers en editors zijn, maar ook hele leuke mensen. Ik kijk terug op een fantastisch jaar, met dank aan mijn allerliefste commissiegenootjes Joep, Lian en Niels, onze geweldige voorzitter Edith en waanzinnige Commissaris Marketing Yvonne. Ook alle lezers die het afgelopen jaar trouw onze artikelen hebben gelezen wil ik bedanken. Ik hoop dat jullie net zoveel plezier hebben gehad in het lezen van De Duplomaat als wij hebben gehad in het schrijven. En voor de Mediaco van volgend jaar: heel veel plezier toegewenst!'

Niels
'Nu het einde van dit collegejaar nadert, is de tijd gekomen om, net voor het aanbreken van de zomervakantie, kort terug te blikken op dit afgelopen commissiejaar bij In Duplo. Een jaar wat gekenmerkt werd door een zeer punctueel schema voor het plaatsen van artikelen en video’s, waarbij we er als commissie in geslaagd zijn nagenoeg te allen tijde een tweetal publicaties per week rond lunchtijd de wereld in te slingeren. Een jaar waarin deze Mediacommissie de minste foto’s in jaren heeft kunnen maken, met dank aan rondzwervende virusdeeltjes. Maar bovenal een jaar waarin we het als commissie erg gezellig hebben gehad, niet alleen tijdens de veelal digitale vergaderingen, maar ondanks alles gelukkig toch ook nog genoeg daarbuiten. Zonder deze gezelligheid had het ook vast niet mogelijk geweest om de honderd publicaties in een jaar te halen. Hierbij wil ik mijn mede commissieleden dan ook bedanken voor dit afgelopen jaar; we hebben gezamenlijk de lat voor toekomstige Mediacommissies weer een stukje hoger gelegd.'

Lian
'Twee uur durende zoom-vergaderingen om 9 uur ’s ochtends terwijl je brak bent, stress voor artikel deadlines, de NOS app twintig keer per dag herladen voor inspiratie voor je aankomende artikel… het leven van een Mediaco’er gaat niet altijd over rozen. Toch, trots terugkijkend op de afgelopen 99 artikelen, realiseer ik me dat ik dit voor geen goud zou hebben willen missen. Ik ga Edith’s wekelijkse datumprikkers en de reminders om de datumprikkers ook daadwerkelijk in te vullen missen, net als de wekelijkse portie droge opmerkingen over de ESL van Niels. Ook de creativiteit en nuchterheid van mijn lieve medesjaars Anne en de aandacht voor detail van Joep zal me altijd bijblijven. Natuurlijk zou de commissie niet compleet zijn geweest zonder het enthousiasme van Yv en haar standvastigheid tegen pizzabezorgers. Om binnen de afgesproken woordlimiet te blijven stop ik maar met schrijven… Fijne vakantie iedereen!'

Joepie het jaar is weer voorbij!
'Zo, op het allerlaatste moment kan ik toch nog voldoen aan mijn morele verplichting om deze rubriek van mijn illustere naamgenoten en voorgangers in de MediaCo voor te zetten.
En wat voor een jaar was het? Een jaar dat begon met een testament bij de Kruidvat,  uitgestelde films (Cinema: No Time To Die?) en een moeilijke start voor eerstejaars (Voor alle andere verloren eerstejaars). Maar waar ook 20 lessen werden geleerd voor je 20e, in 2020. Verder waren er dit jaar Amerikaanse verkiezingen (Themaweek) en Nederlandse verkiezingen, een online bierproeverij en geen Breaking Borders, maar Broken Borders. Het was het jaar van 10 jaar Rutte en het jaar van de Toeslagenaffaire. Het jaar van Love is In Duplo, maar ook het jaar van alle ondernemende In Duplo’ers. Een jaar met veel online activiteiten, maar ook een jaar waarin ons 22e bestuur keihard heeft gewerkt aan de toekomst van onze mooie vereniging, met als kers op de taart nog een heleboel activiteiten en reizen die dit jaar alsnog fysiek plaats kunnen vinden.
Maar ondanks dat alles, ben ik, en ik denk ook u lezers, blij dat het jaar er nu op zit en we deze coronaperiode achter ons kunnen laten. Ik kijk uit naar een mooi zomer en een gezellig nieuw verenigingsjaar. Ik wens mijn opvolgers veel succes om hier volgend jaar verslag van te doen. Tot slot wil ik het 22e bestuur en mijn allerliefste Mediacommisieleden, Edith, Anne, Lian, Niels en natuurlijk ook Yvonne, bedanken voor dit mooie jaar! Daarom hef ik het glas, niet één, maar zelfs twee keer, want we zeggen immers niet voor niets Omne Bonum Venit In Duplo!'

Edith
'Het jaar van de Mediaco is supersnel voorbij gegaan. We hebben met z’n allen uren vergaderd, een boekwerk aan notulen gemaakt en soms ook even goed gestresst, maar het eindresultaat mag er zijn! Vooral op de nieuwe rubriek Ondernemend In Duplo ben ik erg trots, met de interessante verhalen van verschillende In Duplo’ers en hun ondernemende geest. Het was erg leuk om zo creatief aan de slag te gaan en te zien hoe iedereen zich ontwikkelde. Anne is de creatieveling, Niels de nuchterheid zelve, Lian de enthousiaste, Joep de nieuwskenner en Yvonne de peoplemanager.  Naast hard werken, hebben we met de commissie ook gezellige avondjes beleefd waarbij pizza’s, kaarten en heel wat drank zeker niet konden ontbreken! Alleen het adje trekken moeten we nog even oefenen… Al met al was het een fantastisch jaar met een erg gezellige commissie. Als commissievoorzitter kan ik alleen maar trots zijn op het harde werk van Anne, Niels, Lian, Joep en Yvonne!'

Yvonne
'Bij de eerste ontmoeting in Sanders 0.09 wist ik het al: met deze samenwerking gaat aankomend jaar goedkomen. En dat is ook gebeurd. Ondanks alle uitdagingen die er zijn geweest, is de Mediacommissie altijd door blijven schrijven, vergaderen, organiseren en opnemen, met als resultaat dit 100ste artikel van het academisch jaar, bestuursinterviews, commissiefilmpjes, Duplomaat Dilemma’s, en als kers op de taart een geweldig Duplomaatdebat. Weinig Mediacommissies doen dat na op zo’n succesvolle wijze. En ondanks al dat harde werk was er altijd tijd voor een online, maar later ook fysieke catch-up. Ik heb genoten van alle vergaderingen en gezellige avondjes en ik wil Edith, Niels, Joep, Lian en Anne ontzettend bedanken voor hun gezelligheid en harde werk afgelopen jaar. Met pijn in mijn hart neem ik afscheid van de Mediacommissie 2020/2021 en van u als lezer. Tot weerziens bij In Duplo!
Liefs,
Yv'

Wij willen jullie graag bedanken voor de leuke reacties en het actief lezen van onze artikelen! Daarnaast willen we het bestuur van In Duplo, de verschillende commissies en de In Duplo leden die enthousiast hun bijdrage hebben geleverd aan De Duplomaat, bedanken! Wij zijn nu klaar, maar De Duplomaat gaat na de zomervakantie weer door met een nieuwe fantastische Mediacommissie. Geniet tot die tijd van onze artikelen en video’s!

De Mediacommissie 2020-2021 (v.l.n.r.): Joep, Niels, Edith, Anne, Lian en Yvonne. 

Sluiten