Love is In Duplo!

Gisteren was het weer zo ver, de dag waarop geliefden hun liefde extra laten zien aan elkaar, maar ook vooral aan de rest van de wereld. Ook deze mooie Valentijnszondag was er genoeg gelegenheid om romantische foto’s te maken in de sneeuw en op het ijs. Daarnaast hebben verschillende In Duplo-leden een kaartje op de deurmat gekregen met een lief berichtje of een liefdesverklaring, gepaard met een lekker chocolaatje. Om nog even in deze liefdevolle sferen te blijven, heeft De Duplomaat drie mooie In Duplo-koppels gevraagd om over hun relatie te vertellen. Beginnend bij onze geweldige huidige voorzitster Foske, dan vierdejaars In Duplo’er Alice die haar huidige vlam op exchange heeft ontmoet, afsluitend met een van onze bekendste In Duplo koppels Justus en Iris! Veel leesplezier!

A picture containing person, beverage  Description automatically generated

Gewaardeerde lezers, 

Allereerst dank voor het lezen van dit stuk over de liefde tussen Joost en mij. Hoewel dit niet het gruwelijk sensationele stuk is waarmee ik mijn terugkeer op De Duplomaat had ingebeeld, vertel ik graag over mijn relatie met Joost, derdejaars Recht en Bedrijfskunde student met een voorliefde voor de beleggingswereld. Mijn naam is trouwens Foske Vieveen, momenteel Voorzitter van deze fantastische vereniging en derdejaars student Recht en Bedrijfskunde. Mijn liefde met Joost mag al ruim twee jaar duren en ik ben elke dag weer ontzettend blij met hem. Voordat u trouwens zelf de grap al maakt, kan ik u één ding verzekeren: deze Joost is écht niet anders geaard. 

We hebben elkaar leren kennen op de allereerste dag van de Eurekaweek, waar we waren ingedeeld in hetzelfde groepje. Dagelijks danken we de roostermakers van deze introductieweek. Al snel waren wij geïnteresseerd in elkaar en ontdekten wij een aantal gemeenschappelijke interesses, met als voornaamste interesse: de sportschool. 

Maar, deze liefde begon niet bepaald vlekkeloos. Joost zag namelijk één beer op de weg: mijn toenmalige relatie. Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat deze relatie niet lang meer stand hield. Hierna belandde onze liefde in een wervelwind: samen naar de sportschool, samen naar de universiteit, samen naar ‘de kamer’, samen op ontdekking in Rotterdam en samen op vakantie naar Zadar. 

Onze relatie bloeit van de ambitie en ideeën. Wij zijn meer voor elkaar dan een liefde: we inspireren elkaar, geven elkaar energie en proberen samen meer te bereiken. En dat maakt onze liefde een liefde voor het leven, althans dat hoop ik. 

Liefdevolle groet, 

Foske Vieveen 

Afbeelding met berg, buiten, lucht, rots  Automatisch gegenereerde beschrijving

Mijn naam is Alice, ik ben momenteel vierdejaarsstudent Economie & Fiscaal Recht en dit jaar lid van de Consultingcommissie. Anderhalf jaar geleden heb ik mijn Zwitserse vriend This leren kennen tijdens mijn exchange in Nieuw-Zeeland. Op de eerste dag nadat ik was aangekomen in Auckland kwam ik hem voor het eerst tegen tijdens een informatiesessie op de uni. We raakten aan de praat en toen bleek dat we in hetzelfde wooncomplex woonden. Na die dag kwamen we elkaar daar steeds vaker tegen. Een paar weken later hadden we onze eerste date en sindsdien brachten we veel tijd met elkaar door. 

Het leukste dat wij samen tot nu toe meegemaakt is onze rondreis door Nieuw-Zeeland en Australië. Ik had nog nooit eerder een roadtrip gedaan dus dit was een hele toffe ervaring. Met een gehuurde minivan reden we twee weken door het Zuidereiland, waarna we onze reis vervolgden langs de oostkust van Sydney naar Cairns: een grote aanrader. :)

Het bijzondere aan onze relatie is dat we door de afstand elkaar helaas niet zo vaak kunnen zien als we zouden willen. Hierdoor waardeer je de tijd die je samen hebt enorm en kijk je altijd heel erg uit naar de volgende keer dat je weer samen bent. Nu is Zwitserland gelukkig niet het einde van de wereld en is het ondanks Corona toch nog enigszins mogelijk om naar elkaar toe te gaan. Zo hebben we de afgelopen kerstvakantie met elkaar doorgebracht en ga ik hem deze week weer opzoeken. Het moment dat je elkaar weer in de armen sluit blijft iedere keer bijzonder en ik kan niet wachten het weer te doen. 

Afbeelding met persoon, poseren, vrouw, staand  Automatisch gegenereerde beschrijving

Hoi! Wij zijn Justus en Iris en wij zijn al een van de wat oudere In Duplo-koppels. In de zomer van 2017 leerden wij elkaar kennen tijdens de borrels en de Eerstejaarsreis naar Lille. Zo’n drie jaar geleden, in januari 2018, hadden wij onze eerste date in een gezellig restaurant in Katendrecht, waarna een pooldate, een Valentijnsdate en nog veel andere afspraakjes volgden. Een halfjaar later werden we officieel een koppel en sindsdien is de jaarlijkse Valentijnsroos van Doctor Love een van onze jaarlijkse In Duplo-tradities.

Onze allerleukste momenten samen zijn onze befaamde Nederlandse roadtrips. Wij zijn erg goed in het samen ontdekken van Nederlandse hotels, waarbij we al diverse uithoeken van het land hebben aangedaan: van Apeldoorn tot Leiden en van Monster tot Deurne. Daarbij ondernemen we ook altijd leuke dingen, zoals een fietstocht door de Veluwe, een dagje Apenheul, of een winterse strandwandeling aan de kust. Als we nu ook nog het noorden van het land aandoen, een keer de Waddeneilanden bezoeken en een keer het mooie Limburg gaan bewonderen, dan hebben we in feite onze toerist-in-eigen-land-stempelkaart wel vol.

Na de zomer zal Iris In Duplo na trouwe dienst helaas moeten verlaten: zij mag dan toetreden tot Ex Duplo. Ook al zijn we dan geen officieel In Duplo-koppel meer, dit mag de pret toch niet drukken! Justus zal de honneurs uiteraard zorgvuldig blijven waarnemen.

Sluiten