Activiteitenverslag | Online bierproeverij

Op donderdag 19 november organiseerde In Duplo in samenwerking met Café In de Smitse een online bierproeverij. Hieronder volgt een kleine sfeerimpressie van de avond.

De speciaalbiertjes stonden koud, na een heerlijk frietje was de bodem gelegd, de laptop stond aan en Zoom was opgestart: mijn vriend en ik zaten helemaal klaar voor de bierproeverij. Hoe dichterbij het tijdstip van aanvang van de proeverij kwam, hoe drukker het begon te worden in de Zoomcall. Uiteindelijk waren er tussen de twintig en de dertig man aanwezig. Niet gek, want wie wil er nou geen vijf speciaalbiertjes voor maar vijf euro? Vrijwel alle In Duplo’ers hadden wel een of twee mede In Duplo’ers op bezoek om samen de smaak van de verschillende biertjes te ervaren. Iets na 20:00 ging de proeverij van start.

Na een kort inleidend praatje van onze Commissaris Interne Zaken, Derk van Velthoven, en enkele bestuursleden van Café In de Smitse mocht het eerste biertje geopend worden. Vol verwachting schonk ik samen met mijn vriend het Smitse Elfje in een glas. Het was een heerlijk blond biertje, wat naar mijn mening ook de lekkerste van de avond was. Hij smaakte zoet en een heel klein beetje fruitig, maar er kwam ook een lichte bitterheid naar voren. Inmiddels had De Smitse een Kahoot Quiz opgestart. Ze begonnen met de vragen wat voor smaken je proefde (MC: fruitig, bitter, koffie, zoet) en of je het biertje lekker vond ja of nee. Het Smitse Elfje slaagde voor de test: alle In Duplo’ers vonden deze lekker. Daarna begon de Kahoot Quiz pas echt en werd er gespeeld voor punten. Er kwamen allerlei vragen langs over Rotterdam, De Smitse, willekeurige feitjes en In Duplo. De vragen over In Duplo waren niet altijd voor iedereen even leuk: een aantal leden kwamen de avond niet door zonder een adtje (of twee) te trekken.

Ergens tussen al deze gebeurtenissen door was het tijd om het tweede biertje te openen: de Vedett extra blond. Dit biertje was bitterder dan verwacht. Helaas kwam deze niet zo goed door de keuring als het Smitse Elfje. De meningen waren ongeveer fiftyfifty verdeeld toen de Kahoot vraag werd gesteld of het biertje lekker was of niet. Terwijl iedereen de Vedett opdronk, werd het tijd om verder te gaan met de Kahoot quiz.  Het was erg spannend in de top 5. Hilke Schuurmans, onze Secretaris, schommelde lange tijd tussen de tweede en de eerste plek en ook ik stond in de top 5.

Toen werd het tijd voor het derde biertje. Dit was de Leffe Bruin. Ik hoorde mijn vriend al zeggen dat hij niet zo’n liefhebber was van bruin bier, dus ik zette me schrap toen ik het biertje inschonk. Ik was verbaasd toen ik hem uiteindelijk proefde: het biertje was ontzettend lekker! Het was een zoetig biertje dat heerlijk weg te drinken was. Helaas ging het voor mij in de Kahoot quiz inmiddels bergafwaarts. Langzaam verdween ik uit de top 5 en kwamen er andere namen voor in de plaats. Waaronder die van de winnaar van de avond... Ik besloot om maar weer lekker verder te gaan met het genieten van mijn biertje en Hilke aan te moedigen die nog steeds op een hoge positie stond.

Daarna liep ik naar de koelkast om het vierde biertje te pakken: Hoegaarden Grand Cru. Dit was een lekker en licht biertje, maar er is mij verder weinig bijgebleven van de smaak. Deze was niet erg bijzonder. Inmiddels merkte ik dat ik steeds minder aandacht had voor de Kahoot quiz. Zeker toen aan het einde van de ronde een van mijn beste vriendinnen, Vera Nuijens, voor de deur stond: zij zou langskomen om ook mee te doen aan de bierproeverij. Daarna was ik vooral bezig met bijpraten en snacks maken.

Voor ik het wist, moest ik alweer het laatste biertje inschenken: een Duvel. Terwijl ik dit laatste biertje met plezier wegdronk, was mijn aandacht weer terug bij de quiz en deed ook Vera mee met haar vriend. In de laatste ronde van de Kahoot quiz kregen we een aantal foto’s te zien en moesten we raden welke stad er op de foto was afgebeeld. Helaas was het mij niet meer gelukt om mijn plekje in de top 5 terug te veroveren, maar het was iemand anders wel gelukt om de eerste plek te bemachtigen: Christian Spek! Uiteindelijk werd hij de winnaar van de avond.

Nadat de Kahoot quiz was afgelopen, de laatste biertjes op waren en het bestuur van De Smitse ons had bedankt en afscheid had genomen, bleef het nog lange tijd gezellig in de Zoomcall. Er werden zelfs nog een aantal potjes Among Us gespeeld. Uiteindelijk waren Vera, haar vriend, mijn vriend en ik samen met Joep Wolfs de enigen die nog over waren in de Zoomcall. Nadat we nog even hadden doorgepraat met elkaar vonden we het mooi geweest en sloten we onze laptops af. Daarna dook ik met een tevreden gevoel mijn bed in. 

 

Sluiten