Voorgesteld: De Eurekaweekcommissie

Waarde In Duplo’er, waarde lezer van deze Duplomaat,

Het is mij een genoegen om de Eurekaweekcommissie te introduceren. Wij, Rick Vuijk (B), Robin Croes (V), Evelien Fluitsma en Michelle te Hennepe, vormen de eerste EW-co in de geschiedenis van In Duplo. Deze nieuwe commissie is belast met het organiseren van de Eurekaweekactiviteiten van In Duplo en het coördineren van een optimale Eurekaweek-experience voor de eerstejaars In Duplo’ers. 

De Eurekaweek vindt dit jaar plaats van 21 tot en met 24 augustus. Op 21 augustus zal de openingsceremonie plaatsvinden waarbij alle verenigingen worden voorgesteld aan de kersverse nieuwe studenten. Vervolgens zal er een eat & great zijn met het Eurekaweekgroepje en maken de studenten kennis met de stad middels een city game. ’s Avonds is dan het grote openingsfeest.

Op 22 augustus, de dinsdag, begint de dag met het jaarlijkse In Duplo ontbijt. Hierbij ontmoeten de nieuwe eerstejaars In Duplo’ers de vereniging en elkaar onder het genot van een luxe ontbijt. Een mooie start en goede bodem voor de rest van de dag. Op deze dag vindt namelijk ook de campusdag plaats. Hierbij verandert de gehele campus in een Binnenrotte-markt look-a-like. Echter, de verdacht goedkope groenten maken hier plaats voor massa’s studenten die de eerstejaars wijs proberen te maken dat hun vereniging toch echt de leukste is. ’s Avonds zal de altijd gezellige cantus plaatsvinden. Tevens de reden dat iedereen de rest van de week als Mark Baanders klinkt.

Woensdag 23 augustus vangt aan met sports & play. Tegelijkertijd vindt op de campus de Master Day plaats voor de masterstudenten. Hier krijgen eerstejaars masterstudenten informatie over hun studie en carrière mogelijkheden. Er zijn workshops, sprekers en netwerkmogelijkheden. ’s Avonds vindt het Interfaculty feest plaats, waarbij niet alleen leden van In Duplo welkom zijn, maar ook van FAECTOR, BNR, Cedo Nulli, MAEUR en SHARE. 

De laatste dag, donderdag 24 augustus, staat in het teken van het festival en de Night of the Songs. Het einde van de Eurekaweek wordt groots gevierd met overdag een festival in het zonnetje en ’s avonds een meezingfestival.

De Eurekaweek is elk jaar weer een prachtige start van het academisch jaar. Je zal vast nog mooie herinneringen hebben aan jouw Eurekaweek (mits je niet met studeren begon in een coronajaar…). Ook dit jaar kan je als niet-eerstejaars deze feestweek (her)beleven. Meld je voor 11 juni aan als gids en draag bij aan het realiseren van een geweldige feestweek voor nieuwe In Duplo’ers en jezelf!

Sluiten