MediaCo Peace Out

Dit jaar hebben jullie van alles voorbij zien komen van de Mediacommissie. Om het jaar tot een eind te brengen, willen we jullie nog een terugblik voorschotelen.

Welk artikel van jou is het meest gelezen? Vond je deze ook het leukste om te schrijven?

 • Sam: Mijn echte hit dit jaar was het artikel “Waarom Nederland ‘gewoon’ naar het WK in Qatar gaat” (ruim 1250 views!). Ik vond het ook heel leuk om “Duurzaam leven 101: maar kan dat wel als student?” te schrijven, omdat dit mijn eerste artikel was dat ik heb geschreven en ik er zelf ook dingen van heb geleerd! Eigenlijk vond ik het hele jaar echt leuk en vooral alle creativiteit eromheen: onze nieuwe rubriek Veldwerk, losse video’s opnemen omdat we mooie ideeën hadden en het doen van bestuursinterviews.
 • Joep: Dat moet “Belastingontwijking 101” zijn, het eerste artikel dat ik ooit geschreven heb. Mijn profielwerkstuk heb ik ook over dat onderwerp gedaan, dus kon ik het mooi gebruiken voor het schrijven van dit artikel. Het artikel dat ik het leukste vond om te schrijven is echter met afstand “Een bubbeltje uit Nederland?”. Wie houdt nou immers niet van een glaasje wijn op zijn tijd?

Als het jaar nog niet afgerond was met wie zou je nog een interview willen doen?

 • Vera: Mocht het jaar nog langer geweest zou zijn en alles zou kunnen, zou ik prinses Beatrix willen interviewen. Hoe zag haar leven voor, tijdens en na haar tijd op de troon er écht uit?
 • Iris: Ik zou nog graag naar de Tweede Kamer zijn gegaan, om te proberen daar ministers wat vragen voor te schotelen.
 • Sam: Het zou mij super gaaf hebben geleken om burgermeester Aboutaleb te interviewen, wellicht iets voor een toekomstige MediaCo ;).

Welke rubriek wil je volgend jaar zeker terugzien?

 • Evelien: Buiten de allerleukste rubriek ‘welkom bij de podcast van de duplomaat’ (lekker dat deuntje eh), vond ik Veldwerk heel leuk. Het is super vet om bepaalde dingen van dichtbij mee te maken.
 • Rinske: Al de Breaking Borders artikelen vind ik zelf heel leuk om te lezen. Het geeft je een leuk inzicht in die levens in het buitenland. Ik heb eigenlijk geen idee wie die mensen zijn, maar ik ben wel blij dat zij de artikelen mogen schrijven in plaats van ik.

Hoogte- en dieptepunt van de commissie?

 • Joep: Niet per se leuk om te eindigen met een dieptepunt, dus daar beginnen we maar mee. Toch kan ik niet echt zeggen dat er een dieptepunt is binnen de commissie. Mijn persoonlijke dieptepunt moet wel zijn dat ik het keer op keer voor mekaar kreeg te laat te zijn bij vergaderingen. Een hoogtepunt is de commissie zeker wel rijk. Voor mij is dat de eerste escalatieavond bij Sam en Vera, waar maar weinig escalatie was.
 • Evelien: Dieptepunt was het verplaatsen van het duplomaatdebat. Als hoogtepunt zou ik de avond in de Skihut willen bestempelen waar wij vergezeld werden door de helft van de Reisco.
 • Vera: Het maken van de eerste Veldwerk was ook één van de hoogtepunten van de commissie. Het was een hele bijzondere ervaring om naar een zwaarbeveiligde rechtbank te gaan.

Wat is iets wat je nog niet wist over je commissieleden?

 • Rinske: Dat Sam niet thuis heeft geslapen na het gala. De volgende dag kwamen wij hem namelijk nog steeds in pak tegen bij de vergadering om drie uur. Verder heb ik te maken gehad met chaotische Joep, werkende Evelien en de feestende Iris. Was fun!
 • Iris: Sam zijn liefde voor A-merken en de AH is bijna net zo groot als zijn liefde voor Antoon. Joep zijn vermogen om te plannen en op te letten tijdens een vergadering overtreft bijna zijn creativiteit. Evelien houdt van efficiëntie. Vera had een nieuwe camera kopen niet op haar prioriteitenlijstje (verder veel liefde). Rinske doet meer commissies dan gezond is en heeft echt de leukste hond.

Tot slot willen we graag al onze trouwe lezers en luisteraars bedanken!

De mazzel,

Mediaco ‘21-‘22

Sluiten