De week van, Nino van Zandwijk

Ciao! Ongeveer een jaar nadat het artikel over mijn uitwisseling in Milaan online verscheen klik hier, krijg ik opnieuw de eer om mijn week te beschrijven. Dit keer vanuit ons eigen kikkerlandje. Hierbij dus alvast een waarschuwing voor de Italië lovers: dit keer helaas geen geromantiseerde Italiaanse verhalen. Ho wacht! Wel verder lezen hoor, want wie weet verklap ik nog wel een goed Italiaans pastarecept in mijn ‘week van…’! Voordat ik begin met het beschrijven van mijn week, zal ik mijzelf even voorstellen. Ik ben Nino van Zandwijk en op het moment van schrijven ben ik 21 jaar (binnen een aantal dagen alweer 22). Het vijfde studiejaar binnen het mr.drs.-programma is voor mij inmiddels aangebroken en op dit moment ben ik bezig met de master Marketing Management. Daarnaast ben ik commissielid van de Beleidsadviescommissie van In Duplo. Twee jaar geleden maakte ik deel uit van het achttiende bestuur van In Duplo in de hoedanigheid van (de laatste jaja) Commissaris Media, de functie die nu bekend staat als ‘Commissaris Marketing’. Voor nu: laten we beginnen met de week!

Maandag

Ken je dat? Het geluid dat door merg en been gaat: het geluid van de wekker. Het fijne aan mijn wekker is dat het ook nog eens geleidelijk meer licht geeft voordat het daadwerkelijke alarm afgaat. ‘U wordt een stuk prettiger wakker’ volgens de advertentie, thanks marketing! Ik besluit langzaam naar beneden te gaan om een lekkere espresso te maken en een croissantje in de oven te doen. Tussendoor pak ik een boek mee zodat ik de laatste pagina’s daarvan kan lezen. Het zal je waarschijnlijk niet verbazen, maar het verhaal in het boek speelt zich af in het prachtige Italië. Zou ik een boek mogen aanraden, dan zal dat zeker ‘De Acht Bergen’ van Paolo Cognetti zijn. Na het ontbijt besluit ik nogmaals het voorstel voor de Studiereis van In Duplo door te nemen, aangezien dit onder andere de taak is van de BAC (Beleidsadviescommissie). Mocht je willen weten wat de bestemming van de reis gaat worden, kom dan zeker naar de Studiereisbekendmakingsborrel op 13 november 2018! Na het bestuderen van het voorstel, moet ik toch echt weer verder gaan met de groepsopdracht voor het Consumer Behaviour vak van mijn master. Voor deze opdracht helpen wij het merk The North Face in het analyseren van eventueel bestaande gaps tussen de associaties van hun klanten met het merk en hun eigen bestaande associaties om daarop aanvullend een marketing strategie te bedenken die eventueel deze gaps zou kunnen dichten. Een aantal uur later besluit ik op zoek te gaan naar een jas van eventueel The North Face (zie hier: marketing werkt!) die goed genoeg is voor mijn vakantie in Canada. Aankomende kerstvakantie ga ik namelijk op bezoek bij vrienden van exchange en daarvoor heb ik voor de extreme kou natuurlijk een goede winterjas nodig. Helaas heb ik nog geen geschikte jas gevonden. Mocht je dus nog een tip hebben, laat het mij weten in de comments op Facebook! Ik besluit dan maar naar Velvet te gaan om een nieuwe LP te kopen. Al snel viel mijn oog op een LP van Stranger Things, een serie van Netflix. Nu zou je waarschijnlijk denken: waarom zou je zoiets kopen? De reden: ik ben een fan van filmmuziek en muziek uit series. Tussen twee haakjes, filmmuziek wordt naar mijn mening ondergewaardeerd. De volgende keer dat je dus naar een film of serie kijkt, luister dan extra goed naar de muziek en je zult verstelt staan! Na mijn uitje naar de stad, besluit ik naar huis te gaan en nog even te studeren om daarna een film te gaan kijken voor het slapen gaan. Hier nog een aanrader: kijk naar Cloverfield!

Dinsdag

Langzaam wordt ik wakker en maak een ontbijtje. Plotseling krijg ik een positief bericht binnen, want ik mag namelijk onderdeel uitmaken van het consultingproject van In Duplo dat Stichting Thuis op Straat gaat helpen in haar marketing en organisatie. Geheel enthousiast vertrek ik naar de universiteit. Vanmiddag staat een hoorcollege Consumer Marketing Research op het programma, maar daarvoor heb ik nog een meeting met mijn groep voor dat vak. Na een productieve sessie besluiten we een koffietje te pakken en te gaan lunchen. Nog voordat het college Consumer Marketing Research begint, krijg ik een telefoontje vanuit New York City. Vorige week heb ik namelijk informatie opgevraagd voor de New York Filmacademy puur uit interesse. Na mijn master Marketing Management wil ik namelijk een tussenjaar nemen om stages te lopen. Daarnaast heb ik nog de ambitie om in de creatieve industrie aan de slag te gaan, via een marketingfunctie of juridische functie of eventueel een creatieve functie (als regisseur). Vandaar dat een vak van de Filmacademy mij erg aantrok. Na het hoorcollege Consumer Marketing Research is het tijd om nog even langs de kamer te gaan, waar ik de almanakcommissie tegenkom. Ze gaan op dat moment vergaderen over het thema en ik besluit te vertrekken, want het thema moet natuurlijk top secret blijven! Eenmaal thuis aangekomen eet ik snel wat en solliciteer voor de International Academic Event van de Management Week. Dit evenement vindt drie dagen plaats in Stockholm waarbij je tevens het hoofdkantoor van H&M bezoekt. Dit maakte mij enorm enthousiast, dus besloot ik mij aan te melden. Nog even kijk ik het eerste deel van de film van 10 Cloverfield Lane (het vervolg op Cloverfield, dat minder goed is dan het eerste deel) en besluit te gaan slapen.

Woensdag

Vandaag kan ik lekker uitslapen, omdat het college Consumer Behaviour pas om drie uur begint. Daarom kijk ik in bed nog even het tweede deel van de film 10 Cloverfield Lane om vervolgens weer veder te gaan met de Consumer Behaviour groepsopdracht. Een aantal uurtjes later werk ik nog even aan de fotografiewebsite die ik aan het ontwerpen en opzetten ben. Stay tuned! Ik hoop de website snel te kunnen lanceren! Vervolgens brainstorm ik met een goede vriend over een nieuw business concept dat we misschien van de grond willen brengen, maar wat dat is blijft natuurlijk top secret! Om drie uur zit ik bij het hoorcollege Consumer Behaviour. Dit vak wordt gegeven door een geweldig enthousiaste en goede professor. Wat het vak nog leuker maakt? Kattenfilmpjes en puppyfilmpjes! Om de zoveel tijd verschijnt namelijk geheel onverwachts een gifje op de slides of wordt een grappige video laten zien. Nadat het hoorcollege afgelopen was, ging ik nog even snel naar huis. Eenmaal aangekomen, word ik verwelkomd door een enorm enthousiaste puppy (oké hij is geen puppy meer, maar toch). De puppyfilmpjes die ze bij de colleges laten zien, zijn niets vergeleken met Buddy, mijn puppy (zie een foto hieronder). Nog even speel ik met hem en kleed mij snel om, zodat ik kan vertrekken naar een borrel van Maeur. Bij deze borrel werd een beerpong toernooi gehouden. In de eerste ronde lagen ik en mijn team er helaas alweer uit. De eerste pingpongbal die ik gooide, kaatste uiteindelijk vanaf de cup van het andere team direct in mijn eigen cup. Gelukkig wist ik het nog wel goed te maken met twee extra punten, maar dit mocht niet baten. Na een succesvolle avond besluit ik naar bedje te gaan.

Donderdag

In de ochtend heb ik afgesproken met mijn groepje voor Consumer Behaviour bij de Coffeecompany. Een andere omgeving dan de universiteit kan namelijk tot nieuwe inspiratie en creativiteit leiden. Na een paar uur, een aantal koffietjes en een Red Velvet cake besluit ik de stad in te gaan. Over een aantal dagen is namelijk mijn moeder jarig en ik moest een perfect cadeau vinden. Na wat aankopen vertrek ik naar de universiteit om de study and internship abroad fair bij te wonen. Allereerst stond een sessie bij de RSM gepland. Vervolgens sloot Kyra aan en gingen we naar de ESL voorlichting over uitwisseling in het buitenland eventueel voor onze master. Tot slot werden er een aantal bedragen van het A.A van Beek Fonds verloot onder deelnemers van de fair. Vol spanning waren Kyra en ik aan het luisteren over wie er gewonnen had, maar helaas: we gingen met lege handen naar huis. Eenmaal thuis aangekomen heb ik nog even gewerkt aan een groepsopdracht en kroop ik lekker vroeg in bed.

Vrijdag

Opnieuw kan ik heerlijk uitslapen, omdat ik om twaalf uur pas een afspraak voor het consultingproject van In Duplo heb staan. Als enthousiast team hebben we tijdens deze meeting een plan gemaakt voor de aankomende maanden en besloten een afspraak te maken met Thuis op Straat om alvast de probleemstelling met de stichting te definiëren. Na deze efficiënte meeting ga ik nog even langs bij de In Duplo kamer. Nou, ‘even’. Zoals iedereen weet: op het moment dat je ‘even’ langsgaat bij de In Duplo kamer, ben je zo drie uur verder. Dat was ook op dit moment het geval. Gelukkig ben ik nog wel enigszins productief geweest, omdat ik een deel van mijn Your Future Career opdracht af heb kunnen maken. Voor dit vak moet je heel veel nadenken over wat je carrière doelen zijn en wie jij bent als persoon, om jezelf zo voor te bereiden op jouw toekomstige carrière. Of het nut heeft, laat ik enigszins in het midden. Vervolgens ging ik naar mijn favoriete college: Consumer Behaviour. Dit keer waren er helaas minder puppy video’s en gifjes, desalniettemin was het weer een interessant college. Het ging voornamelijk over hoe het beslissingsgedrag van consumenten verklaard kan worden bekeken vanuit een psychologisch en economisch perspectief. Wij marketeers moeten hierop inspelen, natuurlijk niet manipuleren, en mensen helpen met het maken van beslissingen. Zeker in de periode van keuzeovervloed. Mocht je interesse hebben, vraag dan gerust over dit interessante onderwerp als je mij een keer op de kamer ziet! Na het college ga ik lekker naar huis. Thuis tref ik mijn opa en oma aan, waarmee we nog lekker een kopje koffie hebben gedronken. De dag was weer voorbij, tijd om de ogen te sluiten!

Zaterdag

Vandaag wordt een gezellige dag! Eerst nog even werken aan mijn groepsopdracht en alvast studeren voor de tentamenweek die eraan komt. Rond vier uur ’s middags verschijnen al een aantal familieleden, kennissen en vrienden. Vandaag vier ik namelijk samen met mijn moeder onze verjaardag! Het werd uiteindelijk een heel gezellige middag en avond met veel eten en cadeautjes. Ook had mijn oma de traditionele familiesalade weer gemaakt, waarvan ik het recept uiterst geheim moet houden! Helaas, nog steeds geen recept in mijn ‘week van…’, maar wees gerust, lees door en je zult een goed recept vinden! Het werd vrij laat en na een geslaagde dag ga ik lekker naar bed.

Zondag

We zijn er bijna! Lees nog even door! Vandaag begon de dag met het lezen van de eventuele scriptieonderwerpen voor mijn master. Vreselijk, omdat het net twee maanden geleden is dat ik twee scripties heb ingeleverd en de volgende scriptie alweer klaarstaat. Gelukkig stond na het doorlezen iets leuks op de planning: FaceTimen met mijn goede exchange vrienden! Dit doen we iedere maand, want we missen elkaar heel erg! We plannen alvast wanneer we elkaar weer gaan zien: een reünie in Japan? In Dublin als we samen een stage bij Google gaan lopen? We besluiten er nog even over na te denken en binnenkort een beslissing te maken. Na een super gezellig gesprek, besluit ik maar weer even te werken aan mijn groepsproject. Uiteindelijk gaan mijn moeder en ik uiteten voor haar verjaardag in het restaurant waar mijn zusje werkt. Dit restaurant is opgericht door Rob Geus (waarschijnlijk kennen jullie hem van ‘man man man’ onder andere van het programma ‘Smaakpolitie’), is gevestigd in een verzorgingstehuis en er zijn super enthousiaste mensen in dienst die een eventuele afstand tot de arbeidsmarkt hebben of een beperking. Mocht je nog een keer een lekker gerecht willen eten of een speciale pannenkoek (elke dinsdag en woensdag slechts 5 euro), ga dan zeker eens langs bij Restaurant De Wensboom (tram 25 richting Carnisselande vanaf Beurs). Na het eten gaan we weer gezellig naar huis. Ik kijk de film Cloverfield Paradox en besluit te gaan slapen.

Maandag

Het is alweer de laatste dag dat ik ‘de week van…’ mag schrijven. Hierna gaat de pen door naar een ander In Duplo-lid. Gelukkig kan ik vandaag nog kort mijn dag beschrijven. Vandaag was ik lekker vrij, dus besloot ik in de avond wat leuke dingen te plannen. Eerst werk ik nog voor een laatste keer aan een groepsproject, het is eindelijk bijna af! Gezellig zet ik een plaat op en drink een beetje thee om nog wat te relaxen. Vervolgens is het alweer tijd om avond te eten en niet zomaar avondeten! (Meestal) iedere maandag hebben we bestuurseten. Dit keer was het gezellig bij Nathalie. We hebben lekker bijgekletst over hoe onze masters gaan en welke plannen we aankomende weken nog hadden. Uiteindelijk moet ik er weer vandoor, omdat ik nog kort een meeting heb staan voor de groepsopdracht. Vervolgens heb ik afgesproken bij Witte de With met een paar vrienden van thuis om gezellig een drankje te doen. Laat in de avond ga ik naar huis en is het alweer tijd om naar dromenland te gaan. Hiermee eindig ik mijn ‘week van…’.  Ik hoop jullie een goed inzicht te hebben gegeven in mijn leven (of je dit nu interessant vindt of niet haha). En zoals beloofd het recept voor een heerlijke pasta carbonara  (de echte, dus zonder crème, shame on you!):

Een recept voor 4 personen.

Ingrediënten:

25g ongezouten roomboter

200g gerookt ontbijtspek

2 el traditionele olijfolie

1 teen knoflook

2 middelgrote eieren

50g Parimigiano Reggiano

50g Pecorino Romano

300g spaghetti

1 tl versgemalen zwarte peper

Stappen:

1. Snijd allereerst het spek in plakken en daarna in reepjes. Vergeet niet de boter tussendoor te verhitten en doe de olie in een grote koekenpan en bak het spek en de geperste knoflook ongeveer 4 minuten.

2. Ondertussen is het belangrijk om de eieren los te kloppen. Kook de verse spaghetti al dente (ongeveer 9 minuten) en haal de pan met spek van het vuur.

3. Rasp de Parmezaanse kaas en de Pecorino kaas. Meng de helft van deze kazen door elkaar en houd de andere helft apart. Doe de pasta in een andere pan en meng dit met spek. Roer de eieren en de helft van de kaas erdoor (hierdoor gaat de kaas plakken aan de spaghetti) en maal er zwarte peper doorheen. Strooi vervolgens de overige kaas eroverheen.

HAHA dit is geen echt Italiaans recept, het komt namelijk gewoon van de AH. Het is wel erg lekker, dus het proberen waard! Daarnaast heb ik nog wel een geheim ingrediënt en een speciale bereidingswijze die deze spaghetti carbonara nog lekkerder kan maken, zoals ik geleerd heb in Milaan. Mocht je benieuwd zijn, vraag het dan gerust als ik op de kamer ben!

Ciao,

Nino

Sluiten