Met de Goede Doelen Commissie nemen we jullie in De Duplomaat telkens mee met onze duurzame initiatieven en dit keer met Too Good To Go. Voorafgaand aan de Sinterklaasborrel begon onze avond namelijk met een Too Good To Go box ophalen bij de Dirk. Afhankelijk van wat daarin zat, zouden wij een recept erbij zoeken om te koken.
Na in spanning afgewacht te hebben bij de Dirk kwam er een fantastisch lekkere box onze kant op met heel veel toetjes (echt amazing!) en aardappelen en boerenkool voor stamppot. De keuze was dus al snel gemaakt, het werd stamppot boerenkool! Het enige wat we nog moesten hebben was wat melk, jus en een worstje. Toen we dat dus hadden gekocht, kon het koken beginnen:
Ingrediënten voor 3 personen:
- 800 gram aardappels
- 500 gram boerenkool
- 100 ml melk
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 zakje jus
- 250 ml water
- 25 gram roomboter
- Little Willies van de vegetarische Slager
Verwerk deze ingrediënten als volgt:
Stap 1: Kook de boerenkool en aardappeltjes samen in gezouten water voor 20 minuten tot het gaar is. Giet het daarna af.
Stap 2: Stamp de aardappelen en boerenkool met een pureestamper (of twee vorken in ons geval) samen tot een puree. Voeg er ook melk aan toe en breng het op smaak met peper en eventueel zout.
Stap 3: Snijd één ui en een teentje knoflook en bak deze in een pan. Voeg de Little Willies eraan toe terwijl ze aan het bakken zijn. Laat dit bakken voor 4-5 minuten
Stap 4: Voeg daarna roomboter toe aan de jus en voeg dit mengsel toe aan de pan.
Stap 5: Schep lekker op en geniet van het tegengaan van voedselverspilling!
Als jullie dachten dat dit het was dan zijn jullie ‘’in for a treat.’’ We konden hierna namelijk beginnen aan een toetje! We kozen voor de mango/passievrucht yoghurt, waarvoor Laila nog een heerlijke mango had liggen thuis. Een groot feest werd het dus! En voor de lezers die zich afvragen: ‘’Maar waarom Too Good To Go?’’ hebben we hier nog een aantal voordelen op een rij: Het is goedkoop (wat natuurlijk erg fijn is voor studenten), er staat elke keer een leuke verrassing op je te wachten, het is duurzaam, want door dit initiatief draag je actief bij tegen voedselverspilling