U bent hier:

Een duurzaam leven met de GDC!

Wij zijn Gijs, Laila, Laura en Raphaella en in deze rubriek nemen wij jullie graag mee in hoe je op een makkelijkere manier een duurzame draai kunt geven aan je leven! Iedere Duplomaat delen wij een gerecht, groene tip of een leuk uitje voor dubbelstudenten die ook dubbel zo duurzaam willen leven ;).

 

Deze week hebben wij een heerlijk gerecht uitgeprobeerd, dat we graag met jullie willen delen. Dit gerecht bestaat niet alleen uit groenten, maar ziet er ook nog eens feestelijk groen uit (Jespers Opkickertje is er niks bij)! Het gerecht dat we namelijk deze Duplomaat aanraden is: romige orzo met tuinerwten en muntpesto (shout out naar de appie). Wij hebben er enorm van genoten en daarom laten wij graag zien hoe je dit gerecht snel op tafel kunt krijgen!

Ingrediënten voor 4 personen:

-15 gram verse munt

-6 el milde olijfolie

-750 gram diepvries tuinerwten

-50 gram (ongezouten) cashewnoten

-2 tenen knoflook

-50 gram Parmezaanse kaas

-300 gram orzo

-1 fijne ui

-250 ml kookroom

Stap 1: Ontdooi de tuinerwten en haal vervolgens de blaadjes munt van de steeltjes. Doe ¾ van de olie, ⅓ van de tuinerwten, de muntblaadjes, cashewnoten, knoflook en Parmezaanse kaas in een blender. Mix de ingrediënten tot een gladde pesto.

 

Stap 2: Kook de orzo in 8 minuten beetgaar. Giet de orzo af en bewaar een kopje kookvocht.

 

Stap 3: Snipper ondertussen de ui. Verhit de rest van de olie in een pan en fruit de ui 2 minuten. Voeg de rest van de tuinerwten, de muntpesto, kookroom en liefde toe. Verwarm al roerend ca. 3 minuten. Voeg eventueel wat kookvocht toe als de saus te dik is.

 

Stap 4: Voeg de orzo toe en roer. Breng op smaak met peper en zout en eet smakelijk :).

 

Als je dit gerecht nou helemaal vegan wilt maken, vervang dan de Parmezaanse kaas voor plantaardige rasp Italiaanse stijl en de kookroom voor haver keuken.

 

Veel liefs,

Jullie groene GDC 💚