De Week Van: Jeva van Engelen

Maandag

Het zou geweldig zijn als ik kon zeggen dat ik om 5 uur opsta en mediteer, maar helaas is dat niet het geval. Ik werd wakker om 9 uur in het prachtige Brabant en maakte me klaar voor een trip naar Rotterdam. Het zonnetje scheen, maar dat veranderde al snel. Toen ik eenmaal in Rotterdam aankwam, was ik doorweekt (PS in Brabant scheen nog steeds de zon). Vandaag stond er een vergadering van de Marketingcommissie (MarCo) op het programma. Na een zeer serieuze vergadering kon ik terug naar huis. Thuis aangekomen was het een gezellige boel. Vriendinnen van mijn huisgenootje kwamen langs en samen hebben we heerlijk pasta pesto gegeten.

 

Dinsdag

Vandaag was zeker een productieve dag. Ik stond op om 7 uur en ging naar mijn werkgroep. Na afloop besloot ik pasfoto’s te laten maken. Eerlijk gezegd denk ik dat dit de beste pasfoto is die ik ooit heb gemaakt. Iedereen zou er jaloers op zijn. Daarna nam ik even de tijd om te leren, want ik heb vrijdag een tentamen. Na een paar uur kreeg ik ontzettend veel honger. Ik had eigenlijk geen zin om te koken, maar gelukkig woon ik vlakbij de HAS. Ik heb een heerlijke Turkse pizza gehaald, met extra knoflooksaus erbij. Mijn dag kon niet meer stuk en zelfs het studeren ging een stuk beter.

 

Woensdag

Vandaag markeert een sombere dag in mijn levensgeschiedenis. Ik stond op rond 8 uur en ging naar het gemeentehuis om mijn rijbewijs en ID aan te vragen. Vorige week maandag werd mijn portemonnee gestolen, dus moest ik mijn pasjes opnieuw laten maken. Nu woon ik in Rotterdam, dus mijn ID zal aangeven dat ik een Rotterdammer ben. Voor een trotse Brabander was dit behoorlijk confronterend (PS zelfs de vrouw aan de balie complimenteerde mijn mooie pasfoto). Daarna ging ik even boodschappen doen en een rondje hardlopen. Op het menu voor vandaag stonden wraps met kip in chilisaus. Het was zo lekker dat ik per ongeluk echt te veel heb gegeten...

Donderdag

Vandaag was echt een saaie dag. Ik stond op om 7 uur en begon met studeren. Tussendoor ben ik even naar de winkel geweest voor boodschappen en heb ik een story gemaakt voor de MarCo. Onderweg zag ik een kraam met oliebollen staan. Na zo’n productieve dag vond ik dat ik wel een oliebol verdiende. Ze hadden zelfs een speciale tompouce in de vorm van een oliebol. Die kon ik natuurlijk niet weerstaan, en dat was zeker een aanrader. Na zo’n intensieve studiedag heeft volgens mij niemand zin om te koken, dus ben ik maar weer naar de HAS gegaan voor mijn standaard bestelling. (PS het lijkt nu echt dat ik altijd naar de HAS ga, maarhet valt echt mee. Dit is geen reclame.)

 

Vrijdag

Vandaag stond er een tentamen op mijn programma. Zoals gebruikelijk had ik boeken onder mijn kussen gelegd voor geluk (en het heeft zeker geholpen). Na het examen kon het feest beginnen. Het is weekend!!! Pre-Carnaval stond vandaag op het programma in mijn eigen dorp. Snel de trein naar Breda genomen, mijn kostuum aangetrokken, en het feest kon beginnen. Dansen op foute muziek is absoluut mijn guilty pleasure.

 

Zaterdag & Zondag

Iedere Brabander weet hoe bijzonder deze dag is: natuurlijk de 11e van de 11e. Ik werd wakker met een glimlach op mijn gezicht. Hier had ik al lang naar uitgekeken. Mijn feest begon om 4 uur ‘s middags. Samen met een grote groep vrienden gingen we de stad in en genoten we van de muziek en drankjes. Het was heel druk in de stad. Om 9 uur ’s ochtends was ik weer thuis. Op de zondag daarop ging ik met een vriendin ergens eten. Of dat een goed idee was na zo’n avond? We hebben zo veel gegeten dat het voelt alsof ik de komende week niets meer hoef te eten... Het was overigens wel lekker. En zo verliep mijn week ongeveer, lekker druk met allerlei dingen!

 

Sluiten