De Vakantie Van: De Mediacommissie

Mayco

Meteen toen de vakantie begon ben ik met de trein teruggereisd richting Alkmaar waar mijn ouders wonen. Hier zal ik de rest van de vakantie zal blijven. Vakantie betekent voor mij vooral dat er gewerkt moet worden al helemaal rond kerst. Ik werk namelijk bij een spruitenteler en de kerstvakantie is daar een erg drukke periode. Uiteraard was er ook tijd voor leukere dingen.

Kerstavond was ik uiteten met vrienden van de middelbare school, eerste kerstdag at ik bij familie en tweede kerstdag dineerde ik thuis bij mijn ouders. Overdag heb ik weinig gedaan in het kerstweekend behalve dan kijken naar de cross op televisie.

Tussen kerst en oudejaar was er naast het werk tijd voor vervroegde goede voornemens en ben ik vijftien kilometer gaan hardlopen met een vriend van mij. Vrijdagavond voor oudejaar ben ik nog bij vrienden geweest die de dag daarna op vakantie zouden gaan om even een klein pilsje te nuttigen.

Toen was het alweer tijd voor oudejaarsavond die ik dit jaar bij familie vierde waar ik alle calorieën van het hardlopen er weer aan heb gegeten aan oliebollen en appelflappen.

Één januari vond ik een heerlijke dag om te liggen op de bank, naar het WK-darts te kijken en ondertussen ‘de vakantie van’ te schrijven. De laatste week van de kerstvakantie is er één waar ik erg naar uitkijk drie januari vlieg ik namelijk samen met mijn moeder naar New York om daar een week lang alle hoogtepunten af te lopen.

 

Silke

24 december:
Eerste kerstdag staat voor mij en mijn gezin altijd in het teken van het grootste kerstdiner. Ik sta vanaf de dag ervoor al in de keuken samen met mijn moeder en mijn broer om de eerste voorbereidingen te treffen. Rond vier uur kwamen mijn opa en oma en gingen we heerlijk de hele avond eten. Ook hebben we als traditie om na het eten altijd samen Home Alone te kijken en dat was dit jaar niet anders. Uiteindelijk was het een geslaagd diner. Doordat mijn broer en ik nu allebei een aantal jaar in Rotterdam wonen en vrij verschillende agenda’s hebben, hebben we ervoor gekozen om geen Sinterklaas meer te vieren, waardoor er deze avond (naar onze verbazing) cadeautjes onder de boom lagen. Één van de cadeautjes kunnen jullie allemaal aanschouwen op de skireis binnenkort, namelijk mijn heerlijke nieuwe wanten! Iets voor jullie om naar uit te kijken!

30 december:
Omdat mijn vader chefkok is, is hij tijdens de kerstvakantie erg druk en viert hij dus geen kerst met mijn gezin. Deze zaterdag was zijn eerste weer echt vrije dag en daardoor hadden we besloten om lekker uit eten te gaan. Na een heerlijke dag chillen en Harry Potter films kijken (ook weer een kersttraditie van mij), maakten we ons klaar om gezellig met z’n vieren (mijn vader, moeder, broer en ik) luxe te gaan dineren. In Heerenveen hebben we een smakelijk 5-gangen menu gegeten, met de bijbehorende wijnen en hebben we ook gezellig met mijn vader ‘Kerst’ kunnen vieren.

31 december/1 januari:
31 december vertrok ik weer vroeg vanuit het verre Friesland naar het drukke Rotterdam. Ik ging namelijk oud en nieuw vieren met mijn club en broertjesclub. Één van mijn clubgenoten was jarig, wat de dag alleen nog maar feestelijker maakte. We verzamelden om 17.00 bij haar thuis en na de benodigde ICE getrokken te hebben, hebben we een 4-gangen diner gekookt, kaarsjes uitgeblazen, speeches gehouden en champagne gepopt. Rond 22.00 was het tijd om naar de feestlocatie te vertrekken, waar onze broertjesclub al op ons wachtte. Hier hebben we gezamenlijk tot 00.00 afgeteld, druiven onder de tafels gegeten (if you know, you know) en onze geliefden dronken appjes gestuurd en gebeld. Aan het eind van de avond, of het begin van de ochtend (7.30) vertrok ik nog met mijn goede gedrag naar de vriend van mijn beste vriendin van thuis, die gezamenlijk een feestje gaven om ook mijn beste vriendin van thuis nog even te zien. Na een korte nachtrust of ochtendrust, konden we vanaf 12:00 uitbrakken, waarna ik ook mijn clubgenoten even opzocht om de liefde en leed van de brakheid met hen te delen en de afgelopen avond goed te bespreken (hangiexty). Als laatste vertrok ik ‘s avonds samen met mijn beste vriendin van thuis vanuit Rotterdam naar Friesland, waar ik om 22:00 in slaap viel. Gelukkig nieuwjaar allemaal!

 

Loïs

23 december:
De vakantie begon voor mij gelijk goed, want op zaterdag was ik jarig. Ik werd wakker bij mijn ouders thuis en na genoten te hebben van mijn ontbijt met taart liep ik een rustig rondje hard. Ik wilde namelijk het hardloopvest uitproberen die ik eerder die week van vrienden in Rotterdam had gekregen. Op je verjaardag doe je natuurlijk alleen dingen die je heel leuk vindt, dus ‘s middags deed ik de overige boodschappen met mijn vader voor het 21 diner dat ik met mijn vvv’s had die avond. Rond 17:00 was het tijd om me klaar te maken voor het diner. Met veel moeite wurmde ik mezelf in mijn jurk die ik op de middelbare school nét wat beter paste. Om 17:30 begon mijn diner en stonden al mijn vvv’s op de stoep. We begonnen het diner met een glaasje champagne, waarna een garnalen cocktail, pompoensoep, een spoom met rosé en frambozenijs, romige orzo met truffelpesto, mon chou met witte chocolade en vooral veel wijn op het menu stond. Mijn eenentwintigste levensjaar was deze dag in ieder geval succesvol ingeluid.

26 december:
Na op 25 december bij oma te zijn geweest in de ene uithoek van Nederland, namelijk Den Helder, was ik op Tweede Kerstdag te vinden bij de andere oma in Bennekom. Na de strijd van mijn broertje gewonnen te hebben over wie er op de heenweg voorin mocht zitten, reden we naar het oh zo mooie Bennekom. Bij oma aten we de mon chou taart van mijn moeder die ze in bulk had gekocht, want een Kerst zonder taart is natuurlijk niet geslaagd. Sinds ik mijn rijbewijs heb, heb ik niet vaak meer in de auto gereden, dus reed ik deze dag nog een klein rondje door de omgeving, zonder schade te veroorzaken.Aangezien Bennekom in de biblebelt ligt, was er geen restaurant open en waren we genoodzaakt pizza te bestellen als kerstdiner. Gelukkig had niemand bezwaar en hebben we heerlijk gegeten. Na het eten was het weer tijd om naar Rotterdam te gaan, want de dagen erna moest ik werken.

2 januari:
Op 2 januari was het zover, ik ging met het bestuur op stedentrip naar Barcelona! Om 03:45 ging de wekker, waarna ik in het holst van de nacht door de stromende regen naar Rotterdam Centraal vertrok. Op Rotterdam Centraal stond de FlixBus, met meer onaangename geuren dan ik verwacht had, op ons te wachten. Alhoewel de meneer naast mij heerlijk sliep, althans aan zijn gesnurk te horen, heb ik niet meer goed kunnen slapen door de walm van sigaretten en slapende mensen om mij heen. Daarna slenterden we nog even over het vliegveld, waar we een lekker parfummetje uitkozen voor in het vliegtuig en onze eigen bammetjes opaten. De vliegreis verliep voorspoedig, dus we hebben onze reddingsvesten en zuurstofmaskers, die ik in de FlixBus wel graag bij de hand had gehad, gelukkig niet nodig gehad.

In Barcelona scheen het zonnetje waardoor ik zelfs mijn zonnebril even op kon zetten. Omdat Anne en Jasmijn de reis organiseerden, had de rest van ons geen idee over waar we sliepen en wat de planning was voor de rest van de dagen. Na het inchecken liepen we eerst naar een tentje om te lunchen, waarna we gelijk de Sagrada Familia bezochten. Daarna brachten reisleidsters Anne en Jasmijn ons naar andere werken van Gaudí en was het na een lange dag toch wel tijd voor sangria. Hierna dineerden we bij een Indiaas restaurantje, waar de “not spicy” toch nog voor een brandende tong te zorgen bij menig bestuurslid.

 

Dinand

Hoihoi, ik ben Dinand Audhoe eerstejaars bedrijfskunde en rechten student en vandaag neem ik jullie mee in mijn vakantie! Op vrijdag 15 december had ik een tentamen strafrecht en daarna kon het feest gaan beginnen, terwijl de meesten nog de week erop moesten ploeteren had ik lekker vakantie. Ik luidde de vakantie in met een geslaagd feestje bij mijn commissiegenoot Loïs zij was namelijk 21 geworden HIEPERDEPIEP HOERA. Vervolgens ben ik terug naar Arnhem gegaan om kerst met de familie te spenderen.

Op Eerste Kerstdag kwamen al mijn neven en nichten langs en hadden mijn moeder en oma heel de dag Surinaams eten staan koken, het beloofde dus een mooie kerst te worden. Tweede Kerstdag waren de rollen omgedraaid en ik moest ik mijn kookkunsten uit de hoge hoed toveren om een lekkere kerstmaaltijd neer te zetten.

De dagen daarna heb ik veel gesport en geleerd aangezien ik 3 januari alweer een tentamen voor rechten had. Maar tussen de sombere dagen waar ik moest leren was er een lichtpuntje, Jaden (mediacommissie) en Koen (congrescommissie) kwamen langs in Rozendaal (mijn ThuisThuis). Nadat ze waren aangekomen hebben we met mijn familie gegeten en toen konden we ons klaarmaken voor de avond want dat beloofde spetterend te worden.

Er kwamen VVV’tjes van mij langs om hun te leren kennen en vervolgens gingen we met z’n allen borrelen. Na het borrelen gingen we met z’n allen uit in het O zo mooie Arnhem. Jaden had weer de tolerantie van een kind van 3 maanden en Koens ogen hingen zo laag dat de bewaker hem eigenlijk niet binnen wilde laten, het beloofde dus een mooie avond te worden. Na het uitgaan bleven Jaden en Koen bij mij slapen en de volgende dag gingen ze weer naar huis. Jaden is er eindelijk achter gekomen dat er meer dan de randstad.

Hierna was oud en nieuw alweer aangebroken en dit heb ik gevierd met mijn VVV’tjes, we zijn weer lekker wazig het nieuwe jaar ingegaan. Helaas was voor mij de vakantie hierna toch echt wel voorbij want voordat ik het wist had ik het tentamen. Gelukkig ben ik wel helemaal opgeladen en kan ik weer alles geven in 2024. Dit was mijn vakantie ik hoop dat jullie het net zo leuk vinden om te lezen, als ik het vond om het te schrijven.

 

Jaden

Op 21 december na mijn laatste tentamen van onderzoeksproject, begon eindelijk mijn langverwachte vakantie! In een razend tempo ging ik van het college naar een feestelijke pre-vakantiebijeenkomst met vrienden (waaronder Fabienne) waar we gezamenlijk zijn gaan indrinken. We begonnen met het opladen van de sfeer, om uiteindelijk de avond af te sluiten in MUNCH.

Het was een avond vol hoogtepunten, waarbij ik vooral heb genoten van het meerdere keren struikelen. De volgende ochtend moest ik alweer vroeg op, met een zware hoofdpijn, want ik stond op het punt om naar Duitsland te vertrekken. Daar bracht ik enkele dagen door met mijn familie, genietend van heerlijk eten en drinken op de kerstmarkt van Düsseldorf.

Op Tweede Kerstdag slaagde ik erin om de gehele familie bij mij thuis te verzamelen voor een feestmaal. We hebben genoten van de overvloed aan cadeautjes en stortten ons in een onvergetelijke karaoke-ervaring. Mijn zelfbeeld als zanger kreeg echter een reality-check toen ik de video’ s de volgende ochtend terugzag. Om het helemaal af te maken, deelde ik per ongeluk mijn zangkunsten op mijn Snapchat-verhaal, zodat ook mijn vrienden konden meegenieten! De volgende dag moest ik helaas weer vroeg op, want ik ging op avontuur met vvv’s naar Antwerpen, waar ik opnieuw verwend werd met heerlijk eten en drinken op de kerstmarkt.

Op 28 december was het dan eindelijk zover, ik ging uit in Arnhem! Dinand had mij uitgenodigd, en samen met zijn vrienden beleefden we een mooie avond. Zo heeft Dinand me iets te enthousiast aangemoedigd met te veel cocktails en heb ik de avond heerlijk afgesloten bij de snackbar.

Op 2 januari begaf ik me naar Tilburg voor een paar dagen, waarbij ik samen met mijn 4 neven en hun vriendinnen (voelde me vijfde wiel) heb genoten van een gezellige week. Zo gingen we schaatsen (iets waarvan ik overtuigd ben dat ik er supergoed in ben) en zijn we uit eten gegaan, aangezien één van mijn neven getekend werd door een platenlabel!! De daaropvolgende week verlengde ik mijn vakantie heerlijk met een verblijf in Almere, waar ik kostbare tijd doorbracht met mijn oma en opa. En zo eindigde mijn vakantieavontuur!

 

Fabienne

De kerstvakantie is één van mijn favoriete periodes van het jaar. Vrienden, familie en gezelligheid staan centraal. Vaak staan alle dagen volgepland en dat was deze weken ook weer het geval.

Met kerstavond was ik gezellig met heel de familie van mijn vriend. We waren ongeveer met 20 man, ooms, tantes, nichtjes, neefjes, opa’s en oma’s. We gingen uiteten en dat gaat altijd gepaard met meerdere flessen wijn dus de sfeer zat er goed in. Er was een live zanger en de muziek stond aardig hard, dus al snel was iedereen aan het dansen. Vervolgens gingen we met de “kinderen” nog naar Tiwya in Rotterdam. Daar heb ik mijn voeten voor een aantal dagen verdoofd door de hakken die ik droeg.

De volgende dag hadden we een ietwat brakke kerstbrunch en hebben we alle cadeaus uitgepakt. In de avond was ik met mijn eigen gezin en dan draait het vooral om lekker eten, dat hebben we dan ook goed gedaan. Tweede kerstdag hebben we met de familie gespendeerd bij mijn opa en oma, wat altijd heel relaxed is.Derde kerstdag had ik samen met vriendinnen een diner, waar we vooral veel hebben gekletst, want eten ging er niet echt meer lekker in. Na de drukke kerstdagen ging samen met mijn gezin en vriend richting Antwerpen voor een weekendje. Lekker de toerist uithangen, shoppen en eten bij leuke tentjes. Samen met mijn zusje en vriend gingen we in de avond ook nog gezellig een drankje doen op de Grote Markt.

Oud en Nieuw heb ik samen met mijn vriendengroep gevierd. We begonnen om 16:00 al in Muller, een lokaal restaurant, waar een band kwam optreden. De tent stond helemaal vol met bekenden, wat mega gezellig was. Vervolgens zijn we nog met een grote groep bij mijn vriend geweest, waar de drank vloeide. Aftellen ging ook nog is gepaard met meerdere flessen champagne, dus 1 januari heb ik me alleen bewogen van de bank naar de koelkast.

Ik schrijf nu vanuit Londen, waar ik het nieuwe jaar begin. Samen met vriendinnen ben ik hier voor een weekend. In Londen hangt nog steeds de kerstsfeer, dus het voelt een beetje alsof we in Love Actually lopen. We struinen heel de stad af terwijl we bezienswaardigheden zien, shoppen en lekker eten. In de avond stond er zelfs nog een leuke show gepland waar de magie vanaf spatte. Al met al is de kerstvakantie dus meer dan geslaagd.

Sluiten