De Week Van: Floortje van Gorp

Hoi, ik ben Floortje en ben 19 jaar. Deze editie van de Duplomaat ben ik gevraagd om een leuk stukje over mijn week te schrijven. Ik woon sinds een paar weekjes in het hartje van Kralingen. Oftewel een toplocatie.

 

Op maandag ochtend ging ik terug naar Rotterdam vanuit thuis thuis. Deze zondag moest ik namelijk nog hockeyen in Tilburg. Op maandag heb ik meestal niet zo heel veel te doen. Ik heb geen colleges dus deze maandag heb ik ‘s avonds afgesproken om gezellig met mijn vriendinnen te eten en lekker een serietje te kijken op de bank.

 

Op dinsdag heb ik overdag een paar uurtjes aan mijn studie besteed, zodat ik wel bij blijf met mijn vakken. Ik zit momenteel in mijn eerste jaar van RSVS Laurentius. Dit is een hele leuke vereniging, dus kom vooral een keertje langs bij de open feesten! Maar, dat betekent ook dat ik elke dinsdag en donderdag om 17:00 op de soos moet zijn. Voordat we naar de soos gaan, borrelen we eerst nog even met wat meiden bij iemand, waarna we onze soos outfit (jasje dasje) aan doen en naar de soos gaan om te eten en verder te borrelen. Tussen 17-22 zijn wij de enigen op de soos en kunnen wij lekker drinken en kletsen en na 22 uur komen de ouderejaars.

 

Woensdag ochtend/middag heb ik werkgroepen en hoorcolleges waardoor ik overdag druk ben met mijn studie. Daarom zat ik in Polak samen met vriendinnen. Naast leren, zijn we vaak ook veel aan het kletsen wat altijd gezellig is. In de avond had ik huisavond. Tijdens huisavond eten we met z’n allen en is iedereen heel de avond thuis, waarna we spelletjes doen, terrasje pakken, bowlen, noem het maar op en deze week eindigden we ook in de Vrienden Van. Als we geen huisavond hebben, is er altijd wel iemand thuis waardoor we ook gewoon gezellig bij elkaar op de kamer chillen. We zijn een erg hecht huis waarbij iedereen elkaars kamer binnen kan komen en het is altijd gezellig.

 

Na een chaos avond in de Vrienden Van moet ik meestal overdag even bijkomen van de avond waardoor ik deze donderdag ook lekker uitsliep. Maar donderdag betekent ook weer om 17:00 op de soos om bij dans donderdag aanwezig te zijn. Vandaag kwamen we voor 17:00 al bij elkaar om te borrelen en samen klaar te maken. Waarna we in de smulpaep (eetplek van laurentius) aten met ons jaar en daarna is het lekker mee dansen en zingen op de muziek. Dit vind ik altijd een van de leukste avonden waardoor ik het meestal ook flink laat maak. Het leuke is ook dat je door dit soort avonden niet alleen een band maakt met je eigen jaar, maar ook met de andere jaren.

 

Vrijdag was ik ook vrij en ging ik terug naar thuisthuis, omdat al mijn vvv’tjes ook in andere steden studeren zoals Groningen, Maastricht, Utrecht en Amsterdam is het weekend het moment dat we elkaar kunnen zien om bij te kletsen. Vrijdag ging ik dan ook gezellig borrelen met mijn vvv’tjes. Ik reisde met mijn vrienden/vriendinnen uit Rotterdam, omdat heel veel meiden en gasten uit Breda of Eindhoven komen en ik kom zelf uit Tilburg. Waardoor de terugreis weer heel gezellig was en waarbij we ook de donderdag avond nog even bespraken

Sluiten