De week van: Tom Knol

Ha, ik ben Tom en geniet deze editie van de Duplomaat de eer invulling te mogen geven aan deze prachtige rubriek. Aangezien ik deze week net de tentamens van zowel economie als rechten achter de rug had, was dit een heerlijk weekje vakantie. 

 

Maandag 24 april

Maandag heb ik dan ook het grootste deel van de dag vrijgehouden om mijzelf weer eens te verliezen in de wondere wereld van TikTok, alsmede verschillende andere nutteloze bezigheden te vervullen. ‘s Avonds ben ik afgereisd naar de Erasmusbrug om daar een kort Instagram filmpje te maken voor Nike en AktieSport. Toen ik terugkwam had mijn vriendin een heerlijke lasagne bereid die wij in combinatie met een goedgevuld glas rode wijn hebben gesavoureerd.

 

Dinsdag 25 april

Ook dinsdag heb ik voor klokslag 12 uur bijzonder weinig uitgevoerd. ’s Middags moesten echter de handen uit de mouwen: er stond een commissievergadering gepland. Na een enerverend anderhalf uur delibereren over een aaneenschakeling van ernstig vertrouwelijke kwesties begon ik weer aan mijn metrotrip richting huis, waar het neerzetten van een culinair hoogstandje vandaag voor mijn rekening kwam. Het werd gnocchi met beukenzwammen, truffel en pastinaak (opnieuw met rode wijn). ’s Avonds had ik afgesproken met twee vrienden van de middelbare school en hebben we onder het genot van een aantal goudgele rakkers de dag afgesloten met een potje poker.  

 

Woensdag 26 april 

Woensdag is de traditie van het nietsdoen vóór twaalf uur voortgezet. Vervolgens besloot ik toch maar eens koers te zetten richting de sportschool, waar ik, nadat ik vorig jaar gestopt ben met waterpolo, mij driemaalweeks bevind in een poging mijn fysieke conditie niet volledig te verliezen. Al deze moeite is ’s avonds trouwens tenietgedaan tijdens de Koningsnacht borrel.   

 

Donderdag 27 april

Gelukkig heb ik niet snel last van een kater, want donderdag moest ik vroeg uit de veren om een fotoreportage te maken van Koningsdag in Rotterdam voor NBTC (Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen). Al gauw fietste ik als razende reporter door het drukke stadscentrum om een verscheidenheid aan beelden vast te leggen: van de gezellige vrijmarkten tot de drukbezochte shows bij de Markthal. Ik heb de dag afgesloten met wat biertjes bij de Witte Aap. 

 

Vrijdag 28 april

Een groot deel van mijn vrijdag heb ik besteed aan het editten van de foto’s van Koningsdag. Ook was ik vandaag weer in de sportschool te vinden om alle Koningsdag-biertjes er af te sporten. Aan het eind van de middag zette ik koers richting Schiphol om mijn ouders op te halen na hun vakantie in Italië. 

 

Weekend 29-30 april

Lang heb ik niet kunnen genieten van de aanwezigheid van mijn ouders aangezien ik deze vakantieweek heb afgesloten met een weekendje Maastricht met mijn vriendin. Het was de eerste keer dat ik deze stad heb bezocht, en het was een daverend succes. Het hoogtepunt was voor mij de expositie van Ed Templeton in het Bonnefantenmuseum. Dit is een Amerikaanse fotograaf, kunstenaar en een van de meest invloedrijke skateboarders ooit, die op een indrukwekkende wijze de skatecultuur heeft weten vast te leggen in de periode tussen 1995 en 2012.

Sluiten