Kerst(vakantie) met het 24e

Rick:

De kerstdagen heb ik voornamelijk besteed bij mijn ouders. Tijdens dit jaar zie ik hen niet altijd even vaak dus het was fijn om deze dagen daar te kunnen besteden. Na Zuidplein onveilig te hebben gemaakt voor last-minute kerstcadeautjes ben ik heerlijk uiteten geweest en heb ik bij mijn vader een huisgemaakt diner op. Ook heb ik een godsvermogen uitgegeven aan skikleding, die ik waarschijnlijk welgeteld 24 uur kan gaan dragen voordat ik met de gipsvlucht naar huis mag. Mijn 2022 heb ik afgesloten met een drankje met Romie in de Oude Haven & een oudjaarsfeestje bij Sam. 2023 heb ik heerlijk burgerlijk ingeluid met een bezoekje aan de grootouders, met daarna een niet zo burgerlijk bestuursbezoekje aan het prachtige Denemarken, waarvoor we heerlijk de Autobahn onveilig hebben gemaakt en hebben genoten van de culinaire hoogstandjes van Aarhus. Voor de leden die ik tot nu toe niet heb gesproken: nog de beste wensen voor 2023!

Niels:

Deze begon twee dagen voor kerst, toen ik het mooie Rotterdam heb verruild voor Stellendam, een klein dorp op het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee, om daar de feestdagen door te brengen met m’n ouders. Op kerstavond zijn m’n opa & oma langsgekomen voor een smakelijk diner, want goed eten hoort immers bij de kerstdagen. Eerste kerstdag heb ik vervolgens doorgebracht met familie in Brabant, waarbij wederom het nodige is gegeten en gedronken, ditmaal in een restaurant. De rest van de week, te beginnen met tweede kerstdag, heb ik heerlijk thuis doorgebracht zonder al te veel activiteiten, waarna ik op 30 december weer ben afgereisd richting Rotterdam om daar het jaar knallend te eindigen en 2023 sfeervol te beginnen. Op oudejaarsavond hebben we met een relatief klein gezelschap tot in de late uurtjes de jaarwisseling gevierd. Om het nieuwe jaar in te luiden ben ik vervolgens op de eerste dag van 2023 nog weer afgereisd naar Stellendam, om na een snelle nieuwjaarswens vroeg m’n bed in te duiken om op 2 januari af te reizen naar Denemarken voor een korte vakantie met m’n medebestuurders.

Sam:

Wat leuk om weer wat voor het mooiste tijdschrift van Rotterdam te mogen schrijven! Ook ik heb genoten van een mooie feestdagenperiode. Eindelijk had ik weer tijd om gezellig naar mijn ouders in het verre Leusden af te reizen! Hier heb ik natuurlijk enorm genoten van de vrijheid en luxe die ‘thuisthuis’ met zich meebrengen. Niet hoeven af te wassen, altijd (gratis) een gevulde koelkast en niet te vergeten: elke avond een gezond en voorbereid maaltje op tafel. Ik vond het verder natuurlijk ergens ook wel weer gezellig met de fam..;) Op eerste kerstdag kwam mijn oma langs en kreeg ik nog wat cadeaus van mijn ouders, waaronder een supergave platenspeler! Op tweede kerstdag kwam mijn oom langs en hebben we volgens traditie lekker veel gekaart. Ik ben hier altijd erg fanatiek in, dus ik was nog nooit zo teleurgesteld geweest als die dag, aangezien ik alle potjes ‘Boerenbridge’ die we speelden vreselijk hard heb verloren….Tot dit jaar werkte ik in de Albert Heijn (waar ik super veel werkte tijdens de feestdagen), waardoor het nu wel heel raar voelde hoe veel vrije tijd ik had. Na tien dagen bij mijn ouders vond ik het dan ook meer dan genoeg en was het relaxed om weer even naar het ‘rustige’ Rotterdam te kunnen afreizen. Hier heb ik gezellig met een paar vrienden bij mij thuis oud en nieuw gevierd, wat eigenlijk de eerste keer was dat ik zo lam het nieuwe jaar in ging. Dat belooft veel goeds voor 2023…

Nienke:

De kerstdagen vind ik echt de leukste feestdagen van het jaar. De kerstmuziek schelt gênant vroeg in het jaar alweer door mijn AirPods, en de kerstboom? Die staat er in de zomer nog. Maar goed, de 24e was het dan eindelijk tijd om de trein te pakken naar mijn ouders om het kerstfeest te laten beginnen. En wij trappen de Kerst altijd af op ieders favoriete manier: met de All You Need is Love Kerstspecial. Op kerstavond om klokslag 20:00 uur staan de tissues klaar en moet het hele gezin geloven aan dit Emmy-award waardige tv-programma. Bij ieder zielig verhaal zit ik een traantje weg te pinken, maar gelukkig staan er altijd genoeg hapjes en drankjes op tafel om de emoties weg te eten. Om de reclames door te komen, mogen we dan de cadeautjes uitpakken. Op eerste kerstdag kwam mijn vriend Lucas voor het eerst langs bij mijn ouders. Het was allemaal erg gezellig en vooral vanwege dezelfde smaak in voetbalclub, was er meteen een goede klik tussen hem en mijn vader. Waar voetbal allemaal niet goed voor is… Eerste kerstdag staat bij ons verder helemaal in het teken van lekker eten, dus we hebben de hele dag heerlijke dingen gegeten, met als hoogtepunt een hertenbiefstuk in pepersaus. Op tweede kerstdag hebben Lucas en ik de trein gepakt naar Amsterdam om bij zijn ouders en zusje langs te gaan. We zijn met zijn allen naar de bioscoop gegaan om Avatar 2 te zien. ‘s Avonds hebben we heerlijk verse kaasfondue gegeten, een van mijn favoriete gerechten. Al met al was het dus weer een kerst om van te genieten! En dan moet ik er nu toch aan geloven om de kerstboom af te tuigen :(

Elina:

De feestdagen begonnen met kerstavond bij mijn familie in Den Haag. Voor eerste kerstdag werd afgereisd naar de schoonfamilie waar bij aankomst al een heerlijk kerstontbijt voor ons klaar stond. Na de laatste nodige voorbereidingen te hebben getroffen, sloot 's avonds een nog groter deel van de familie aan voor het diner. Er kon helaas niet lang genoten worden van de Westlandse gezelligheid, want de wekker ging alweer om 4h om vervolgens om 7h met het vliegtuig naar Spanje te vertrekken. Ik heb daar namelijk familie wonen, die ik na tweeënhalf jaar eindelijk weer eens heb bezocht. Hier heb ik de rest van 2022 doorgebracht, met verschillende leuke uitjes onder de warme Spaanse zon. Vlak voor oud en nieuw ben ik wel weer teruggevlogen naar Nederland, om het jaar af te sluiten op de lustrum partyboot van Skadi.

Romie:

Het eerste kerstdiner stond bij mij al op 23 december gepland, samen met mijn lieve vriendinnetjes in Rotterdam. Iedereen had in duo’s een andere gang gemaakt, zodat de lasten een beetje verdeeld werden. Het was een mega gezellige avond. Op 24 december ging ik naar mijn ouders in Dordrecht om daar de rest van de kerstdagen door te brengen. Op kerstavond maakt mijn vader traditiegetrouw een kalkoen en dan komen de buren bij ons eten. Op eerste kerstdag ging ik met mijn moeders familie brunchen bij Van Der Valk. Hier hebben we natuurlijk veel te veel gegeten, maar het was wel super lekker! Ze hadden er van alles: carpaccio, desserts, verschillende soorten vis, smoothies, biefstuk en noem maar op! In de avond ging ik nog met mijn ouders thuis eten en pakten we de cadeautjes uit. Op tweede kerstdag ging ik overdag het dessert maken (Limoncello Tiramisu, aanrader!), want ‘s avonds kwam de vriendengroep van mijn ouders bij ons eten. Ook dit was weer een geslaagde avond, met nog aardig wat wijntjes… Al met al kan ik dus zeggen dat de kerstdagen zeker een feestje waren dit jaar! In de vakantie heb ik nog veel meer leuks gedaan, maar helaas heb ik daar geen ruimte meer voor haha.

Sluiten