Gastartikel | European Master in Law & Economics

In ons tweede studiejaar hoorden wij voor het eerst over de ‘European Master in Law & Economics’ (EMLE) tijdens een door In Duplo georganiseerde master informatiedag. Hier werd onze aandacht direct getrokken door de mogelijkheid om Economie en Rechten te combineren in één masterprogramma. Daarbij kwam het unieke element van deze studie: de mogelijkheid om aan drie verschillende internationale universiteiten te studeren.

Binnen EMLE heb je de mogelijkheid om te studeren op de volgende locaties: Haifa, Hamburg, Rotterdam, Gent, Mumbai, Rome, Warschau, Aix-en-Provence, en Barcelona. Je studeert in maximaal drie en minimaal twee van deze steden. Daarbij heb je keuze om een specialisatie te volgen aan een vaste combinatie van universiteiten of juist helemaal zelf je programma samen te stellen.

Voor ons was het jaar begonnen in de noord-Israëlische havenstad Haifa. We waren met een erg leuke groep van 25 studenten uit verschillende landen. Wel moeten we toegeven dat Nederland, België en Duitsland goed vertegenwoordigd waren. We woonden vrijwel allemaal op campus en trokken daardoor ook veel met elkaar op. In de drie maanden hebben we veel plekken in Israël kunnen bezoeken: Jeruzalem, de Dode Zee, Tel Aviv, Eilat en de Westelijke Jordaanoever. Terugkijkend hebben we in Israël een onvergetelijke tijd gehad, goede vrienden gemaakt en vooral heel veel lol gehad. Daarnaast was het Israëlische weer ook absoluut een pluspunt, waardoor wij zelfs in december nog steeds na de colleges naar het strand konden gaan.

Onze tweede periode was in Hamburg. Al was de stad met het motto ‘nergens is het zo mooi grijs als in Hamburg’ even wennen na Israël, zijn wij positief verrast door deze mooie stad. Helaas golden tijdens onze tijd in Hamburg nog veel coronamaatregelen waardoor het onderwijs deels online was en niet alle uitstapjes konden doorgaan. Wel hebben wij bijvoorbeeld nog het carnaval in Keulen kunnen meemaken en de fascinerende stad Bremen kunnen bezoeken.

Voor de derde periode hebben wij verschillende universiteiten gekozen. Bart heeft zijn derde periode in Rome gestudeerd. Rome is een prachtige stad en de universiteit zit in een van de mooiste wijken direct naast het Vaticaan. Met de andere studenten gingen we vaak samen uit eten en bleven we vaak tot laat in de avond in de levendige wijk Trastevere. Nog een tip voor als je ook naar Rome gaat: bij het uitzoeken van woonruimte moet je niet vergeten dat Rome een erg grote stad in en de reistijden (mede door slecht OV) lang zijn.

Pim heeft voor zijn derde periode gestudeerd in Wenen (sinds dit jaar helaas geen mogelijkheid meer binnen EMLE). In Wenen werden twee leerzame seminars met betrekking op mededingingsrecht aangeboden. Daarnaast is Wenen ook absoluut een prachtige en bruisende stad, die echt aan iedereen aan te raden is. Daarnaast heeft de derde periode ook de mogelijkheid geboden om veel andere EMLE studenten te bezoeken in de steden waar ze op dat moment studeerden. 

Al met al kunnen wij een EMLE jaar enorm aanraden. Zeker aan mr.drs.-studenten voor wie dit de ideale kans is om Economie en Rechten te combineren. Als je kiest voor EMLE zal je gegarandeerd een mooi jaar tegemoet gaan met veel reizen, leerzame bijeenkomsten, nieuwe vrienden en unieke ervaringen. Daarnaast behaal je een LLM-titel (en eventueel andere academische titels afhankelijk van de gekozen universiteiten), leer je over de economische analyse van het recht, versterk je je CV, en – nogmaals – beleef je een prachtig jaar! 

Mocht je nog vragen hebben over dit mooie studieprogramma, aarzel dan vooral niet om contact met ons op te nemen!

Sluiten