De week van... Luca Hellings

Hallo lieve In Duplo'ers! Mijn naam is Luca, ik ben eerstejaars student Economie & Recht en ik heb dit jaar de eer om deel uit te maken van de Consultingcommissie van In Duplo. Leuk dat jullie een kijkje nemen in mijn week, ik wens jullie veel leesplezier!

Dinsdag

In Duplo’ers doen alles graag net even iets anders dan de rest, dus ik begin mijn week op de dinsdag. Dit kwam hoofdzakelijk omdat ik maandag bij moest komen van een intens weekend kamperen in Enschede en dan ook bijzonder weinig beleefd heb op die dag. Deze dinsdag begin ik in mijn thuis-thuis stadje, het mooie Gorinchem. Hier ga ik ’s ochtends vroeg naar mijn vertrouwde kapper om aan mijn verwilderde haren weer paal en perk te stellen (er is tegenover mijn kamer in Rotterdam een kappersacademie, maar dit heb ik nog niet aangedurfd). Dit heeft ook enige urgentie, omdat morgen het Interfaculty gala gaat plaatsvinden waar ik er natuurlijk piekfijn uit wil zien. Na deze vlotte knipbeurt raap ik mijn spullen bij elkaar en ben ik met gala pak en al richting Rotterdam gereisd. Eenmaal aangekomen op mijn kamer aan de prachtige Pannekoekstraat heb ik alles netjes opgehangen en nogmaals geïnspecteerd voor de volgende dag. Nadat ik de laatste kreuken uit mijn hemd gestreken had, heb ik mij gevoegd bij mijn vriendin en lieve schoonmoeder. Samen hebben we de Rooftopwalk van het WTC naar de Bijenkorf gedaan, zeker een aanrader! ’s Avonds zijn we neergestreken bij één van mijn favorietjes, brasserie Pierre, voor een hapje en een drankje en hier heb ik dan ook de dag afgesloten.

Woensdag

De woensdag begin ik rustig aan. ’s Ochtends word ik rustig wakker met een lekker ontbijtje en een afleveringtje Ozark. Dit is zeker een aanrader voor iedereen die ambities heeft in het witwas circuit (voor de fiscalisten onder ons ;). Na dit rustig wakker worden heb ik wat taken afgemaakt voor academische vaardigheden (mijn favoriete vak) en wat mailtjes gestuurd voor een lobbyproject wat ik samen met een aantal anderen bij CNV-jongeren heb opgezet. Deze productieve ochtend zette zich voort toen ik op de fiets sprong richting Prins-Alexander om daar een uurtje bijles te geven. De reistijd staat hier niet helemaal in verhouding tot het uurtje dat ik aan het werk ben, maar ik heb een leuke klik met mijn leerling en ik vind het waardevol werk. Wanneer ik weer thuiskom, rond ik nog wat andere taken af en ga ik mij langzaam voorbereiden voor het gala van vanavond. Na stevig gegeten te hebben (het was tenslotte open bar die avond) en mijzelf uitgedost te hebben, vertrokken we met vijf richting de boot waar het allemaal zou gaan gebeuren. Een halfuur lang heb ik met het schaamrood op de kaken in de Cedo rij gewacht (ik had mijn kaartje bemachtigd via mijn vriendin) voordat we naar binnen gingen. Op de boot heb ik een heerlijke avond beleefd met veel gezellige In Duplo’ers en was ik, ondanks de strenge tappers (één biertje per persoon per keer), toch redelijk ver heen na vier uurtjes varen. De Vrienden heb ik dan ook nooit meer gehaald…

Donderdag

Donderdag word ik wakker met een klein hoofdpijntje. Ik weet niet precies wat voor bier er getapt werd op de boot, maar echt lekker was het niet. Na een kleine kosten-batenanalyse gemaakt te hebben, besluit ik de werkgroep deze ochtend over te slaan en mijn roes nog even uit te slapen. Toen ik weer terug op aarde was, heb ik mezelf opgefrist en ben ik richting uni gesneld om met mijn groepje voor academische vaardigheden te bedenken hoe we de nodige data konden ‘vinden’. Na de nodige afspraken te maken, ga ik thuis verder aan de slag met het werk wat op mij lag te wachten. Ik ben de rest van de dag mijn huis dan ook niet meer uit geweest en ik heb vroeg mijn bedje opgezocht.

Vrijdag

Vrijdag begin ik met het een en ander aan werk te verzetten. Te lang had ik het gevoel dat de eindstreep al gehaald was, dus ik moet nu nog een goed eindsprintje inzetten om het jaar voortvarend af te sluiten. Na dit zwoegen en zweten komt mijn vriendin langs met wat spulletjes van de Jumbo om samen een heerlijke lunch in elkaar te zetten. Hier hebben we dan ook heerlijk van genoten op mijn balkonnetje in de zon. Deze pauze geeft mij hernieuwde energie om er nog even tegenaan te gaan en het weekend met een gerust hart in te kunnen gaan. ’s Avonds ga ik eten bij Alexander, ook eerstejaars In Duplo’er en tevens medeschrijver van de prachtige Almanak van dit jaar. Na een vlot hapje Griekse Kofta stappen we op de fiets richting de In Duplo Cantus bij Antibarbari. Hier heb ik genoten van prachtige samenzang en de nodige gouden rakkers. Na de Cantus werd de kantine nog omgebouwd en hebben we tot een uur of 1 met elkaar gefeest op de lekkerste deuntjes. Voldaan ging ik weer naar huis.

Zaterdag

’s Ochtends vertrek ik al vrij vroeg terug naar het prachtige Gorinchem. Hier roei ik vaak op de weekendse ochtenden en zo ook op deze zaterdagochtend. De rest van de week sport ik minder dan eigenlijk zou moeten, dus aan dit uurtje geef ik prioriteit. Na opnieuw geconfronteerd te zijn met mijn dramatische conditie maak ik me klaar voor een verjaardag van een oude vriendin. Hier klets ik gezellig bij en geniet ik van de laatste zonnestralen dit weekend. Bij het avondeten klets ik even bij met mijn moeder en broertje en daarna vertrek ik richting het centrum van Gorinchem om met mijn vaste kliek daar een biertje te doen. Eén van ons is na een jaartje biologie in Utrecht nu toch aangenomen bij geneeskunde dus dat was voldoende reden voor een informele samenkomst. Onze avond eindigt in een gezellig danscafé. Moe maar voldaan gaan we iets na drieën terug op huis aan. Helaas eindigt hier niet alleen de avond, maar ook mijn ‘de week van’, ik hoop dat jullie ervan hebben genoten!

Sluiten