De week van... Rick Vuijk

Maandag
Mijn week begint gelijk ongebruikelijk productief, ik heb namelijk om 9 uur ‘s ochtends een telefoontje staan met het Ministerie over de keynotespeech van het congres. Dit was ook het moment dat ik piekte, hierna kakte ik namelijk heel hard in en besloot ik mezelf na drie kwartier op de bank en twee koffie naar de sportschool te begeven. Na ook deze taak weer van mijn to do list af te hebben geknald, ben ik snel vertrokken richting campus om de meeting van mijn mooie congrescommissie bij te wonen (12 mei 19:00 bij het paviljoen! Schrijf je hier in). Na een productieve sessie te hebben gehad, waarbij ik als hoogtepunt een strafbak heb mogen ontvangen voor het verzaken van een to do, begeef ik me naar de kamer om mij voor te bereiden op het pizzamoment in het paviljoen. Tot mijn verbazing kwam ik hier Chris tegen en besloten wij om het volgende potje in ons poolkampioenschap te spelen. Na een aantal zeer spannende potjes besloot ik omwille de tijd Chris te laten winnen, en sta ik in ons kampioenschap op dit moment helaas 2-1 achter. Dit is hierna echter helemaal goedgemaakt door het pizzamoment, waar ik besloot een burger te eten. Verder was het niet heel aangenaam om tijdens een goed gesprek een zeer enthousiaste (en dan bedoel ik een héél enthousiaste) international “spoken-word” poëzie te horen doen. De gezelligheid en het bier konden dit gelukkig compenseren, en nadat Foske en ik onszelf tot commissaris vis benoemd hebben vertrek ik weer met de bus naar het prachtige Hendrik-Ido-Ambacht.

Dinsdag
Het lijkt deze week wel alsof ik graag wil doen voorkomen alsof ik heel productief ben, maar na een matige nachtrust besluit ik weer met een te hoge dosis cafeïne te vertrekken naar de sportschool. Nadat ik mezelf snel in een overhemd heb gehesen haast ik naar de campus om een sollicitatiegesprek om 12:30 te hebben. Dit ging best lekker, en een kwartier na het gesprek kreeg ik te horen dat ik voor de komende 1,5 jaar studentassistent mag worden. Dit betekende wel even chaos, aangezien ik bij mijn huidige werk snel ontslag moest nemen. Ik verzette het naar morgen om hierover na te denken aangezien ik weer haast had, ik moest namelijk even een paar mensen inmaken bij paintball. Omdat ik helaas nog geen kamer heb (hit me up!) heb ik ook nog geen fiets in Rotterdam, dus ik besloot de Check te pakken. Nadat ik met een hangende Daniël heb uitgetest of zijn fiets 30km/u aankan kregen we een toeterconcert van een passerende politieauto, waarna de snelheid de laatste meters helaas toch omlaag moest. Hierna heb ik het met mijn team tegen team Chris opgenomen, en heeft mijn team alles gegeven om 2 keer de vlag te veroveren. Hierna was het weer tijd om mijn vertrouwde witte racescooter op te zoeken, en zijn we na een goede pizza naar de borrel gegaan. Ik had me voorgenomen, met het oog op koningsdag, om het niet te gek te maken, en ik moet toegeven dat dit bij Apartt is gelukt. Hierna ben ik vertrokken naar de Vrienden, en viel mijn voornemen om rustig aan te doen snel in het water. Tot mijn grote genoegen kwam ik er echter achter dat de nachttreinen weer rijden, dus dit was een excuus om tot 3 uur te blijven. Na deze trein gehaald te hebben kwam ik erachter dat mijn fiets bij de bushalte bij mijn huis stond, en niet bij het station in Zwijndrecht. Na een goede wandeltocht zocht ik dus rond een uurtje of 4 mijn bed op.

i-s10U7V876BS1yNhqacSDsPadW5eeT9v-cMHpsfx_8Qj6yCtqU5UutYHlWOeaZqh3zSsg-QO33sWgsjhaAZCTavXHs1RTD4MOoMdcYP_bYa3RKOtRTVUeldweIMKPawiV0iMNdQ2NDL_xn-qw        mXLe7Q6iujtJcDrTyXd_b4C1MJ23EvjFQ2eNyUJpyISCjln7VK7SAf6SHw31QH-jNHR5hHzQrI0Ia2a6qhZtJugDGNWnBdoP1LOjWGUD4Ep3VBIOx0OvzXZltr_FewS_C8C3VH6m9guhTzDU5w

Woensdag
Vandaag is Willie jarig, dus heb ik geen excuus om mijn kater uit te zitten. Ik vertrek na mijn ontbijt rond een uurtje of 10:30 richting mijn vriendin om hier nog even bij te komen en daarna te vertrekken om in te drinken. Vanaf hier zijn we richting het Zuiderpark gaan lopen. We gingen namelijk naar Kingsland en het begon gelijk goed, want toen ik in de rij stond om bier te halen besloot diegene naast me om als een plank achterover te vallen. Nadat ik gecheckt had of hij nog leefde (dat deed ‘ie gelukkig) kwam hij na een minuut weer bij en hebben we hem richting een bankje getild om bij te komen. Hierna was het zaak om snel te haasten naar Antoon, aangezien we een aantal fangirls in ons midden hadden. Hierbij moet ik toegeven dat ik mijn stembanden ook goed heb opgewarmd, maar gelukkig had ik ze hierna niet veel meer nodig omdat ik vooral te vinden was bij de technozone. Rond een uurtje of 11 vertrokken we van een succesvolle dag, en ben ik met ruim 25.000 stappen in de voeten naar huis gegaan.

Donderdag
Gelukkig viel mijn kater vandaag erg mee, en ben ik ‘s middags naar Dordrecht vertrokken om mijn smoking te halen, die ik nodig had voor de komende gala’s. Hierna ben ik met de smoking in mijn achterbak naar campus geraced, en heb ik hier het Juridisch Debat bijgewoond. Na een cursus zijn ik en mijn teamgenoten de mondelinge strijd aangegaan met de tegenpartij, en zijn we na een 1-1 gelijkspel verder gegaan naar een kleine borrel op het JFR kantoor. Hier moest ik ook al weer veel te vroeg weg, ik had namelijk een hospi vlakbij CS. Vanwege mijn uitstelgedrag heb ik hier ook weer de Check voor moeten gebruiken, en kwam ik een keurige 2 minuten voor tijd aan op mijn hospi. Na een rondleiding en een goed gesprek zag ik het best zitten, en ben ik na ongeveer een uurtje weggestuurd. Hierna ben ik snel naar huis gegaan, en heb ik de wedstrijd tussen Feyenoord en Olympique Marseille gekeken. Ik denk dat de buren ook de score konden bijhouden, want ons gejuich was waarschijnlijk door de hele straat te horen. Na dit thuis gevierd te hebben moest ik weer eens productief zijn, want door uitstelgedrag had ik aardig wat werk opgestapeld voor mijn commissie. Nadat ik tot ongeveer 1 uur heb doorgewerkt was het eindelijk naar tevredenheid af, en kon ik - na een berichtje dat er tóch een leuker iemand had gehospiteerd en ik het niet ben geworden - eindelijk mijn bed opzoeken.

Vrijdag
Vandaag zou ook weer eens een drukke dag zijn, we begonnen namelijk met het bezoeken van de locatie van het congres (het paviljoen!). Na een rondleiding zijn we richting onze geheime vergaderlocatie in Sanders gegaan, en hebben we onder het genot van een bakje koffie nog even over een aantal laatste dingen gebrainstormd. Hierna heb ik even gebeld met het bedrijf wat onze relatiegeschenken gaat fixen, en ben ik onderweg gegaan naar mijn werk om hier mijn ontslag aan te kondigen. Na een prima gesprek kon ik hierna gelijk door naar mijn vriendin, want na een jaar lang commissiewerk bij de JFR zou voor haar vanavond eindelijk haar gala zijn. Na snel omgekleed te hebben zijn we vertrokken richting de Kuip om de laatste voorbereidingen te doen. Dit liep allemaal een beetje uit, en hierna zijn we richting huis gehaast (ik heb echt bovengemiddeld veel haast deze week) en hebben we hier onze galakleding aangedaan. Toen ik alle kattenharen van mijn smoking af had gehaald (ze heeft twee hele lieve, maar wel hele langharige katten) was het tijd, en zijn we snel naar de galalocatie gereden. Hierna was er een lekker diner,  en heb ik even goed gefeest met de JFR. Na veel te hard het Rotterdamlied te hebben gezongen sloten we daarna af en hoefden we gelukkig zelf niks op te ruimen. Eer dat we thuis waren was het al een uur of 4, en was het dus weer tijd om na een topavond mijn welverdiende nachtrust te gaan pakken.

Zaterdag
Ik had eigenlijk gepland om ‘s ochtends nog de vergadering van zondag voor te bereiden, maar nadat ik om onverklaarbare reden hier geen puf voor had ben ik ‘s middags richting het mooie Breda gereden om hier bij mijn vader (een maand te laat) mijn verjaardag te vieren. Na de goede combi tussen veel koffie en een overheerlijke BBQ van mijn vader (daar kan je me oprecht voor wakker maken) begon ik me een stuk beter te voelen. Dit was een hele geslaagde dag, en het was leuk om iedereen weer te zien en voor de eerste keer dit jaar eindelijk te barbecueën. Na het avondeten zijn we richting Rotterdam gegaan en heb ik mijn vriendin afgezet, en ben ik toen weer geëindigd bij mijn ouderlijk huis. Het was weer even wennen om hier aan mijn bureau te zitten en thuis werk te moeten doen, aangezien ik deze week (en nota bene in een onderwijsvrije week) bizar druk en heel weinig thuis was voor mijn doen. Na het inzetten van al mijn doorzettingsvermogen is het gelukt om mijn to do’s af te krijgen en de vergadering van zondag voor te bereiden.

Zondag
Ambitieus als we zijn hebben we als commissie besloten om op zondag om 9 uur ‘s ochtends te vergaderen. Op deze ochtend viel dat toch vies tegen. Na de technische problemen die Joost had terwijl hij vanuit Ierland inbelde (erg erg erg jaloers), hebben we vandaag de stellingen voor tijdens het congres definitief gemaakt, en kunnen we dit eindelijk van onze gezamenlijke to do-lijst afstrepen. Na ‘s middags de sportschool weer eens te hebben opgezocht ben ik zwaar ingekakt, en heb ik beneden Feyenoord - Fortuna gekeken met een heerlijke vers gemaakte pizza van de AH. Gelukkig kon ik deze keer nog eens veel juichen, en kijk ik met gematigd optimisme en vooral hoop naar de wedstrijd van volgende week, waarin we hopelijk Olympique Marseille weer aan de kant zetten. Na nog even wat photoshop bestandjes in elkaar geknald te hebben voor het programmaboekje van het congres was het toch eindelijk tijd om een beetje te ontspannen, en heb ik mij in ruime mate tegoed gedaan aan filmpjes van onder andere Sluipschutters, Klikbeet en LuckyTV (guilty pleasures). Hierna was het toch tijd om dit artikel af te schrijven, en zet ik om 01:30 de laatste puntjes op de i. Ik had me voorgenomen om vannacht een beetje bijgeslapen, maar aangezien ik maandag om 08:45 weg moet om de bus te halen voor mijn meeting samen met Govert en Paul Tang ben ik bang dat dat hem vannacht niet gaat worden. Ik stel de rest van mijn to do’s uit omdat ik moe ben, waardoor ik maandag dus lekker met 22 taken, waaronder een heerlijk 4 uur durend rechtencollege, tegemoet ga. 

Schrijf je allemaal in voor het congres! Kijk voor meer informatie op de website. 

Sluiten