Activiteitenverslag | Wisky Talks

Afgelopen week werd voor het eerst, maar zeker niet voor het laatst, de Whisky Talks georganiseerd. Onze Commissaris Interne Zaken kwam met het geweldige idee om twee dingen waar menig In Duplo’er van houdt te combineren: drank en slap lullen over de politiek.

Dinsdagavond verzamelde een grote groep In Duplo’ers zich in De Kerk. Het was leuk om te zien dat er ook zeker een groot aantal jongerejaars aanwezig was en ook een aantal nieuwe gezichten te zien waren. Wat opviel was wel dat er slechts 4 vrouwen waren, maar gelukkig kwam het onderwerp diversiteit niet aan bod! 

XwUJ2YCL-a_4xAPRi2IC9C-0NdYqsZA97tjgumscBckWZE7dDA_S8PacIRN5hzXB016owzmfkGyP_VSOszrZ654MKaRN-IDBlzVUcxB7Eomkij3uFw49TlyPKlgtEzh5VBED2dbW

Lucas had vier soorten Whisky uitgezocht en daar een onderwerp aan gekoppeld. Met groepjes draaiden we door van tafel naar tafel, zodat iedereen telkens onder genot van een andere Whisky met een andere groep een nieuw onderwerp kon bespreken. In ons gezelschap bevonden zich enkele Whiskykenners, waaronder een eerstejaars die al vijf jaar Whisky dronk. Bij anderen werden er iets moeilijkere blikken getrokken bij het uitproberen, maar het was zeker leuk om de verschillen te proeven.

Polarisatie in de samenleving

En dan nu de gesprekken. Aan de eerste tafel waar ik zat dronken we een Amerikaanse Eagle Rare 10 years. Bijpassend bij de VS was hier het gespreksonderwerp “polarisatie in de samenleving”. Aan onze tafel was iedereen het er al snel over eens dat er polarisatie was en dat dat een probleem is. Opeens ging het gesprek over de verhouding tussen toekomstige wereldmachten. De vergelijking tussen Baudet en Poetin werd gemaakt, omdat ze allebei al heel lang ‘ja’-knikkers om hen heen hadden gehad en door hen de hemel in worden geprezen, waardoor ze alles gaan geloven wat ze zelf denken. Maar gelooft Baudet werkelijk wat hij zegt?

Wat is geluk?

Aan de tafel met de Japanse Akashi Blended White Oak werd er een poging gedaan tot het beantwoorden van de diepzinnige vraag “Wat is geluk?”. Bij ons ging het gesprek al vrij snel richting maakt geld gelukkig. We blijven immers In Duplo’ers.

Basisbeurs

Ook kon de herinvoering van de lagere basisbeurs, terwijl er hogere maandlasten zijn, niet ontbreken. Onder het genot van een Ierse Jameson Black Barrel kwamen er argumenten voor het leenstelsel al snel naar boven. Misschien is het beter om de aanvullende beurs breder te maken. Dit gesprek mondde uit in een discussie over de regionale woningproblematiek. Leuk was dat enkele mensen actief zijn bij jongerenpartijen en ook meer van de plaatselijke problematiek weten. 

uwSnQFCcUYLR2VwRNM4N8n7_wSYzcDKvNmGoGJnRE6xmIy3bAuN1QfPJrVth8TZ5UG-GagSGwMYOKjpqOTyur0hAZYR4A620JMfWRh_O9s3uuO8irKB_LBjGoiyYXw_RKDntFz_5

Mogen er miljardairs bestaan?

Tot slot was er nog een Schotse Highland Park 12 years Viking Honour, die volgens kenners “pittig en mooi afgerond” zou moeten zijn. Hier discussieerden we over miljardairs: mogen mensen meer dan een miljard verdienen? Hier zag je duidelijk verschillende meningen terugkomen. Al snel ging het gesprek over de uitvoerbaarheid en de efficiëntie. Het is niet realistisch om een 100% belasting boven 1 miljard in te voeren omdat er een prikkel moet zijn om te blijven innoveren. Zo zie je maar weer dat In Duplo’ers graag naar praktische kanten kijken. De ethische vraag was moeilijker te beantwoorden.

Geslaagde avond

Het was een mooie avond, waarin iedereen in was voor een discussie en actief deelnam aan de gesprekken. Kortom: een geslaagde activiteit. Houd jij ook van een discussie en kan je niet wachten tot de volgende Whisky Talks? Dan kan je je altijd nog inschrijven voor het Duplomaatdebat op woensdagavond 11 mei!

Sluiten