Kerstspecial | De ideale kerstdag

Kerstspecial: ideale kerstdag

De tentamens zitten er (bijna) op en de kerstdagen liggen voor ons. Intratuin kerstdorpjes bekijken kan helaas niet , maar niet getreurd! Er zijn nog genoeg andere leuke dingen die je kan doen met je familie en vrienden. Lees snel verder voor suggesties voor een ideale kerstdag.

Ochtend - Kilo’s eraf wandelen

Na uitgeslapen te hebben, bedenk je je dat je de dag ervoor toch net wat te veel hebt gegeten. Bewust van de extra kilo’s, besluit je er op uit te gaan.

Tip 1a: Bos- of strandwandeling

Natuurliefhebbers kunnen gezellig met de familie een lawa door het bos of over het strand maken. Je kan gelijk de lokale horecatenten steunen door er glühwein of warme chocomel (goede tip: met Baileys!) af te halen.

Tip 1b: Street art tour

Als je meer van de stad houdt, kan je ook een street art tour doen. Met de app van Rewriters kan je door 6 verschillende wijken in Rotterdam een wandeling langs allerlei streetart maken. Je hoort er ook nog eens wat leuke fun facts bij. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een wandeling door het centrum, maar ook het Merwe-Vierhavengebied, de oude stadshaven met een rauwe, industriële look, is leuk om te ontdekken. 

https://rewriters010.nl/rotterdam-street-art-route-rsar/

DtjGshHZBIb5iFE-8FGx4BSK3L66Gg3aQYWAY52dKH_O2DTzOdKIbmY7J7AH3qBo22ssOUvQqDln0Lq6BnwbLgrXc3wOYRNMs2zLGX5BpkkakZZyFShTlCxEVALgxDSabLaKvuW0

Middag - Gezelligheid in huis

De voorbereidingen voor het kerstdiner gaan soepeltjes, dus je hebt tijd over om wat leuks te doen met je familie. Praten doe je ‘s avonds al lang genoeg, dus je bent op zoek naar actief alternatief voor de Intratuin.

Tip 2: Gingerbread house maken

Voldaan van de sportieve wandeling is het dan nu tijd om toch weer de keuken in te duiken: het is immers maar één keer per jaar kerst. Je kan een gingerbread house maken. Met het versieren en het bidden dat het niet in elkaar stort ben je gerust een paar uur zoet. Je kan nog snel een gingerbread house kit bestellen, maar mocht je wat laat zijn kan je natuurlijk ook gewoon het deeg snijden met een mes. Om de kans te vergroten dat het huisje niet in elkaar stort, is het dan wel aan te raden om op papier een paar vlakken uit te tekenen en die uit te snijden (zie hieronder enkele sjablonen). 

https://www.deliciousmagazine.co.uk/gingerbread-house-templates/

KXy7tdMASKoRfNFHcT8HAUDq-kETh_UMVRTxeu3GuYhrD3emWDCZZ0bUHbWyN7dysT1U8aebdn8sAuEAE70IELPPlyrNQHcr5gpXUfgZYqoEW_ghQ7UNm4Ck54epkdT4VcoquIy3

Tip 3: Escape Room 

Mochten er gisteren wat frustraties zijn ontstaan - wat er toch wel een beetje bij hoort met kerst - dan kan je dit oplossen met een coöperatief spelletje. Hoewel je je helaas niet vrijwillig kan opsluiten in een of ander gor klein kamertje, kan je wel nog een Escape Room box bestellen.

Tip 4: Kerstkaartjes maken

Je was het bijna vergeten, corona bestaat nog! Om die arme bewoners van verzorgingstehuizen wat op te vrolijken kan je altijd een paar kerstkaartjes schrijven en die langsbrengen bij het plaatselijke verzorgingshuis.

Daarnaast is het ook altijd leuk om je vrienden en familie een kerstkaartje te sturen. Als je nog niet thuis thuis bent aangekomen, kan je nog een leuke kerstkaart of kerstvideo maken met je huis! Succes gegarandeerd.

Avond - In de keuken

Tip 5: Recept bladerdeeg kerstboom

Als je nog mee wilt helpen met koken, maar nog geen inspiratie hebt, kan je altijd een leuke kerstboom maken. Het is zo een typisch gerecht wat enorm makkelijk is, maar er wel uitziet alsof je er veel moeite in hebt gestoken. Je kan de zoete variant maken met nutella, hazelnoot en aardbei, maar ook een hartige variant met kaas en pesto.

https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1193272/chocokerstboom-met-hazelnoot-en-aardbeien

https://www.simpele-recepten.nl/recept/bladerdeeg-kerstboom

V1X5e_UtQe-CcauFt6ormxbj9ECRxrpu9G7vUr7ZI-kg44Mk_6UF7o6ET1WSWu8uigMaUgIZ2Pn9fZb5nOvnTI5wXWSLMskswc_1_cCcFTsTn7VtYopfcIkmxy2vSbmTmXVUkAa8

Tip 6: De Crew

Na heerlijk genoten te hebben van het kerstdiner slaat de stress opeens toe: je bent vergeten een cadeautje te kopen. Als de escape room in de smaak viel, zou je nog snel het spel “De Crew” kunnen bestellen. Dit is wederom een coöperatief spel en past dus helemaal bij de kerstspirit.

Tip 7: The Princess Switch

De ideale kerstdag sluit natuurlijk af met een goede - dus slechte - kerstfilm. The princess Switch, waarvan nu maar liefst 3 delen op Netflix staan, is en blijft een aanrader. Vanessa Hudgens speelt een bakker die sprekend lijkt op de kroonprinses van Belgravia. Hoe zou dat nou aflopen?

De mediacommissie hoopt dat jullie, met of zonder hulp van deze tips, enorm genieten van jullie welverdiende kerstvakantie met jullie vrienden en familie. Tot over 2 weken!

Sluiten