In Duplo Wrapped

Elk jaar staat hij weer voor ons klaar: de Spotify Wrapped. Spotify houdt namelijk bij naar welke liedjes jij luistert en maakt daar uiteindelijk een ‘verslag’ van. In Nederland werd Justin Bieber dit jaar de populairste artiest en werd het liedje ‘blijven slapen’ het meest beluisterd. Na vele screenshots op instagram te hebben gezien, miste ik er echter een paar. Ik was namelijk wel heel benieuwd geworden naar de muzieksmaak van de leden van In Duplo. Een aantal leden zijn vervolgens zo lief geweest om hun Spotify Wrapped door te sturen. Zie hier: de In Duplo Wrapped, met op het einde zelfs de top 100 meest beluisterde nummers. 

Hoeveel minuten is er naar muziek geluisterd?
Gemiddeld is er door onze leden 51.096 minuten naar Spotify geluisterd. Daarbij moet ik wel zeggen dat een paar mensen dit gemiddelde flink omhoog of omlaag trokken. Zo heeft de meest fanatieke luisteraar wel 140.000 minuten geluisterd naar muziek, dat zijn wel 97 hele dagen. De minst fanatieke luisteraar heeft daarentegen 9 dagen naar muziek geluisterd, 13.537 minuten. 

Wat is het favoriete nummer?
Het favoriete nummer liep erg uit elkaar, maar toch is er één favoriet nummer van de vereniging aan te wijzen (naast ‘Twee Titels’ natuurlijk). Dit nummer is namelijk ‘Hyperventilatie’ van Antoon, persoonlijk had ik niet heel veel anders verwacht. Ook viel op dat de andere liedjes van Antoon erg in de smaak vielen bij de leden en dat deze artiest dan ook met ‘Leuk’ en ‘voor mij’ in de lijst van favoriete nummers staat. Maar niet iedereen valt blijkbaar voor de charmes van Antoon, Herbert Grönemeyer staat met ‘der Weg’ namelijk ook in de lijst. Wat mij wel zorgen baart is dat er een lid is die het liefste meezingt met Amsterdamse corps liederen, misschien toch de verkeerde stad gekozen? Gemiddeld hebben de leden 129 keer naar hun favo liedje geluisterd, waarbij iemand met 765 keer luisteren naar ‘Leuk’ wel als grootste Antoon fan bestempeld mag worden wat mij betreft. 

Wat is het favoriete genre?
De verdeling qua favoriete genre heeft een duidelijke uitkomst:​​​​​​​
1. Dance Pop
2. Nederlandse Hiphop
3. Nederlandse Pop
​​​​​​​Nederlandse muziek heeft dus duidelijk een grote rol in het leven van de In Duplo’ers. Maar naast deze genres hebben we niet stilgezeten. Gemiddeld luisterde men naar 1537 genres, waarbij iemand met 6249 genres toch echt wel een hele reis door de verschillende muziekstijlen heeft gemaakt. 

De Playlist
Al deze gegevens hierboven zijn natuurlijk super interessant, maar nu begrijp ik dat jullie erg benieuwd zijn naar de In Duplo Wrapped playlist. Neem vooral ook een kijkje bij de andere content op het Spotify account. Veel luisterplezier!
https://open.spotify.com/playlist/3WwC9YxRNR45xyt6l3fjpr?si=21e43f5ede414cc2 

Sluiten