Activiteitenverslag | Kickstartdag

Er lijkt een nieuwe wind te waaien door het land van de eerstejaars In Duplo’ers. Waar de eerstejaars tot voor kort nog ogenschijnlijk onzeker met hun opleiding in de weer waren, lijken ze nu vol zelfvertrouwen hun dubbelstudie aan te pakken. Deze ommezwaai kan natuurlijk maar één oorzaak hebben: De Kickstartdag!

De Kickstartdag was het eerste evenement dat georganiseerd werd door de Bachelorcommissie, de spiksplinternieuwe commissie die zichzelf ten doel heeft gesteld de studenten van de dubbelstudie te ondersteunen tijdens hun bachelorfase.

De Kickstartdag vond op zaterdag 18 september plaats in het World Trade Center in het centrum van Rotterdam. ’s Ochtends werden bijna 50 eerstejaars opgevangen in de grote congreshal van het WTC, waar ze warm verwelkomd werden door de Bachelorcommissie, het Bestuur en de trainers. Aangezien er een business casual dresscode gold, hadden de aanwezigen goed hun best gedaan om keurig voor de dag te komen. Na veel kennismakingen en een eventuele warm welkomstdrankje volgde een openingswoord van de Bachelorcommissie. Daaropvolgend konden alle deelnemers naar hun eerste Kickstarttraining.

De eerstejaars volgden in wisselende samenstelling drie verschillende trainingen, verdeeld over drie blokken. De Wettenbundel- & open vragentraining werd gegeven door de In Duplo iconen Foske Vieveen en Joep Schoenmakers en de Presentatievaardighedentraining werd gegeven door bestuurders Daniël Spierings en Aron van Putte. Jorn Bouma en Christian Spek van de Bachelorcommissie gaven zelf een gevarieerde training met tips en informatie over In Duplo, vrijstellingen, timemanagement en studieplanning. 

Na het volgen van de eerste training genoten de deelnemers van een compleet verzorgde lunch in de hal van het WTC. Er werden verhalen en ervaring over de eerste studieweken uitgedeeld, onder het genot van broodjes en verse sapjes. Tijdens de lunch was er sprake van een aangename sfeer, waarin de aanwezige eerstejaars elkaar in hoog tempo leerden kennen. Er was tijdens de lunch bovendien de gelegenheid om een professionele foto te laten maken door onze Commissaris Interne Zaken, Lucas van Megen, die daarvoor zijn expertise beschikbaar had gesteld.

Na de lunch volgde de tweede trainingsronde, opnieuw gevolgd door een rust- en gezelligheidsmoment. Hierop volgde de laatste training, waarmee om vijf uur het inhoudelijke gedeelte van de dag werd afgerond. Na een korte en opgewekte nabespreking was het tijd om met de groep richting de Binnenrotte te bewegen, waar er voor de deelnemers een diner bij Happy Italy ter beschikking was gesteld.

Hoewel iedereen er nog even plechtig uitzag als toen de dag begon, zorgde de ongedwongen sfeer bij Happy Italy voor een ontzettend gemoedelijke afsluiting van de dag. Onder het genot van pizza, pasta en bier werden er vele ervaring van de dag en de studie uitgewisseld. Het was dan ook een zeer passend slotstuk van een zeer geslaagde eerste editie van de In Duplo Kickstartdag. 

Ondanks dat de Kickstartdag daarmee officieel afgesloten was, was de kous nog niet af voor een grote groep aanwezigen. Hoe lang ze nog door Rotterdam hebben gezworven in hun business casual uitdossing kunnen we dan ook slechts raden.

Sluiten