De Week van... Cagla Guller

Het is alweer tijd voor het eerste ‘Week Van’-artikel van dit collegejaar! In deze vaste rubriek geven In Duplo’ers een kijkje in hun leven en laten zo zien hoe de week van een dubbelstudent eruit kan zien. Deze week is het de beurt aan Cagla Guller, eerstejaars student Recht en Bedrijfskunde!

Maandag 13 september

Hoi allemaal, ik ben Cagla en ik neem jullie deze week met mij mee in mijn dagelijkse, onwijs bijzondere verhalen en avonturen ;). Ik ben 18 jaar oud en ik woon nu sinds 2 weken in Rotterdam, samen met mijn zus. Hiervoor woonde ik in Amstelveen, maar daar ben ik regelmatig nog te vinden. Ik studeer Recht en Bedrijfskunde. 

We bevinden ons inmiddels in de derde week en ik moet een aantal colleges terugkijken. Vandaag ben ik vroeg opgestaan en stond er voor mij gelukkig niet al te veel op het programma. Ik heb GIO (Gedrag in Organisaties) en rechten terug gekeken en een aantal pogingen gedaan tot het begrijpen van de wiskunde video’s (dit zijn trouwens de onwijs bijzondere verhalen en avonturen waar ik het over had). Ik heb Wiskunde B gevolgd op de middelbare, dus zelfs na een uitgebreide staarwedstrijd met mijn laptop zeiden meetkunde en rekenkundige rijen en reeksen me niet veel. Ik begreep er niets van. 

Toen was het alweer middag. Normaal gesproken kickboks ik best veel en ik ben nog steeds op zoek naar een goede plek waar ik trainingen kan volgen in de buurt. Om die reden had ik ‘s avonds een soort proefles kickboksen gepland. Ik had jullie graag willen laten weten hoe dat ging, maar toen ik daar aankwam lieten ze me helaas weten dat de les was geannuleerd :(.

Dinsdag 14 september

Net als elke dinsdag uit mijn universiteitsleven, sinds 31 augustus 2021, was deze dinsdag weer onwijs chaotisch. Ik ben vroeg opgestaan en naar de sportschool gegaan. Toen ik klaar was, heb ik gedoucht, ontbeten, marketing management teruggekeken en geoefend voor wiskunde. Daarna ben ik met de tram naar de uni gegaan voor professionele ontwikkeling en mentoraat. Dat was weer erg leuk. We zijn erachter gekomen dat bijna alles wat je opschrijft, telt als plagiaat! We hadden voor het eerst les in het G-gebouw. Helaas wist ik nog niet dat dit gebouw aan de andere kant van de campus ligt en moest ik rennen, tussen al die honderden studenten die mij raar aankeken, om op tijd aan te komen. Ik ben meteen daarna naar huis geracet om de derde bonustoets van wiskunde te maken, gelukkig ging dat prima. Hopen dat het volgende week ook goed gaat! 

Woensdag 15 september

Vandaag ben ik weer vroeg naar de sportschool gegaan. Toen ik thuis kwam heb ik voor de verandering een college teruggekeken waarvoor ik wederom niet genoeg motivatie had om live mee te doen. Om 16 uur moest ik op de uni zijn voor de Eerstejaarsreisbekendmakingsborrel waar ik me voor had ingeschreven. We zijn erachter gekomen dat de reis naar Brugge is, super leuk! Ook werd ons verteld dat mensen meestal een wekker zetten voor het tijdstip dat je je kunt inschrijven voor de reis, omdat het heel snel vol zit. Er zat voor mij dus niets anders op dan ook mijn wekker te zetten voor 08.00 uur. De borrel was heel gezellig. Ik ben mensen van m’n PAP (Pre Academic Program) groepje voor het eerst in real life tegen gekomen en we hebben lekker gekletst. Om 19 uur had ik een IRW tentamentraining van AthenaStudies. Ik wist aan het begin niet zo goed wat ik kon verwachten, maar achteraf was het erg leerzaam. 

Donderdag 16 september 

Vanochtend ging de wekker om 08.00 uur. Ik heb me geprobeerd zo snel mogelijk in te schrijven voor de reis naar Brugge en volgens mij is het op een wonderbaarlijke wijze nog gelukt ook. Daarna ben ik naar de sportschool gegaan (het is op loopafstand) en heb ik een uur kickboks training gehad. Na de training ben ik in de douche gesprongen en heb ik lekker ontbeten. Vervolgens heb ik een paar uurtjes huiswerk gedaan.

Zoals ik al had vermeld ben ik pas verhuisd naar Rotterdam. Ik woon hoog in een flatgebouw; je moet dus met de lift naar boven. Ik ben ook vergeten te laten weten dat ik nog geen bed had, tot vandaag. Met de gedachte dat ik vanavond in mijn eigen bed zou slapen, was ik erg enthousiast toen ik werd gebeld dat ze beneden stonden. Maar helaas wist ik niet dat het bedrijf dat mijn bed leverde blijkbaar een regeling had dat ze de bedden niet verder dan één deur naar binnen brengen. In mijn geval betekende dat blijkbaar de deur van het gebouw waar ik in woon, niet mijn eigen voordeur. Misschien ook handig om erbij te vermelden dat mijn bed bestaat uit 5 loei zware delen. Ik heb met mijn goede communicatieskills de mensen die het bed hebben geleverd overgehaald om in ieder geval de stukken van het bed de lift in te doen. Maar helaas....ze hebben de stukken de lift in gedaan, maar ik moest ze er uit halen en het huis in krijgen. Daar wil ik het dan ook liever niet over hebben. Ik heb gelukkig nu een bed, dat nog wel in elkaar gezet moet worden. 

Vrijdag 17 september

Vandaag ben ik vrolijk en vroeg opgestaan, ondanks het feit dat ik nog steeds op een matras moest slapen. Ik heb mijn teksten van de afgelopen dagen teruggelezen en ik denk dat ik mezelf wel een ochtendmens kan noemen. Ik ben naar de sportschool geweest en daarna ben ik terug naar huis geracet voor een online meeting met m’n GIO groepje. We zijn druk bezig met het vinden van een manager voor een groepsopdracht. Na 10 min vergaderen was het wel goed geweest en hadden we besloten hoe we het zouden aanpakken. In de middag zijn mijn vrienden uit Amsterdam gekomen om het huisje waar ik samen met m’n zus woon te zien. We hebben lekker rondgelopen in de stad, bijgekletst en heerlijk gedineerd.

Zaterdag 18 september

Vandaag moest ik om 10.00 uur bij het WTC zijn voor de Kickstartdag van In Duplo. Toen we daar aankwamen werden we vriendelijk door iedereen ontvangen. Ik was daar nog nooit geweest en wist ook niet hoe het er van binnen uit zag. De sfeer was aan de ene kant erg formeel, maar aan de andere kant ook absoluut niet. Het was heel leuk. We hebben hele handige trainingen gehad, zoals de wettenbundeltraining. Ook het debatteren en de handige informatie over de rechtenvakken en natuurlijk In Duplo waren super! Daarna zijn we met z’n allen naar Happy Italy gegaan. Ik heb in tijden niet zo erg gelachen. Ik kan zeker zeggen dat het een geslaagde dag was.

Zondag 19 september 

Vandaag was een rustige zondag. Ik ben wel weer vroeg wakker geworden en heb in de ochtend gekickbokst. Trouwens, kickboksen is echt een aanrader. Het is echt geweldig, vooral op momenten dat er irritaties boven je hoofd zweven of als je gestresst bent, om al die irritaties te uiten en los te laten (op iemand anders, oeps). Maar goed, daarna volgde weer mijn dagelijkse ochtendritueel: ik heb gedoucht, ontbeten en huiswerk gemaakt. In de middag is mijn familie op bezoek gekomen. Ik had ze al een tijdje niet gezien. Na even bijgekletst te hebben, hebben we met z’n allen gedineerd. Daarna heb ik nog even huiswerk gemaakt en ben ik lekker gaan slapen. 

Sluiten