De week van... Christian Spek

Lieve In Duplo’ers. Mijn naam is Christian Spek, en ik ben tweedejaarsstudent Economie & Recht. In dit stukje zal jullie meenemen in mijn hele leuke week. Veel leesplezier!

Maandag 14 juni

Mijn week begint op de maandag alweer vroeg: de wekker ging om 07:30 uur. Net zoals de rest van Nederland ben ik nog compleet in extase van de geweldige overwinning van onze Oranjeleeuwen op Oekraïne, en ik kijk tijdens het ontbijt dus nog een aantal keer alle doelpunten terug. Toen ik om 09:00 uur op de campus aankwam, ontdekte ik iets verschrikkelijks: de binnenband van mijn fiets was afgebroken. Dit betekent een flinke wandeltocht naar huis, en heeft als gevolg dat ik de hele middag uitgeput in de tuin naar The Office heb lopen kijken. ’s Avonds kijk ik nog naar de EK-potten van die dag, en bereid me voor op de werkgroep Intermediate Accounting van dinsdag.

Dinsdag 15 juni

Dinsdag is een hele saaie, maar drukke dag. Na mijn werkgroep Intermediate Accounting heb ik namelijk het oersaaie vak Zakelijk Nederlands Schrijven, voor welgeteld één ECTS. De avond heeft echter wel wat leuks in petto: ik ga uit eten met één van mijn oude vrienden van de middelbare school. Nadat wij twee uur lang hebben genoten van onbeperkt spareribs en pils bij Steak en Bier (zeker een aanrader), begeef ik me weer naar huis. ’s Avonds geniet ik nog even van Frankrijk – Duitsland, en ik ga ik lekker op tijd naar bed. 

Woensdag 16 juni

Woensdag 16 juni is de dag waar elke In Duplo’er al het hele jaar op heeft gewacht: de Almanakborrel. Hierbij wil ik ook alvast mijn kudo’s geven aan de Alco van dit jaar, die van de almanak een meesterwerk hebben gemaakt. Eenmaal aangekomen bij Café De Dijk begint het plezier: nadat onze lieve Commissaris Externe Zaken, Dhr. Quint Linderman, vier decks aan kaarten heeft uitgespeeld tijdens het bussen, begint het almanak-feest. Aan het eind van de avond heb ik dus ook een lamme arm van het schrijven in de almanakken. Het is dus ook heel jammer wanneer De Dijk om 22:00 de deuren sluit. Gelukkig begeef ik me met een groepje andere In Duplo’ers naar de Krapla, om nog even lekker na te borrelen. Na een lange fietstocht vanuit Kralingen naar Krimpen, val ik voldaan in slaap.

Donderdag 17 juni

De donderdag is net zoals de woensdag gevuld met leuke activiteiten: ’s middags ga ik naar het commissie-interessemoment voor het aankomende studiejaar bij de Krapla, en ’s avonds speelt ons Nederlands Elftal tegen Oostenrijk. Het commissie-interessemoment is een grote gezelligheid: onder het genot van de zon, en het nodige aantal biertjes, heb ik goeie gesprekken met de leden van f.t. 23e bestuur over mijn commissiepreferenties. Daarna is het alweer tijd voor het hoogtepunt van de donderdag: Nederland – Oostenrijk. Ik kijk deze wedstrijd bij twee mede-In Duplo’ers, Tim en Bjorn. Ook tijdens de wedstrijd worden de nodige biertjes genuttigd, en geniet ik van de 2-0 overwinning van onze Oranje Strijders. 

Vrijdag 18 juni

Vrijdag is een dag vol met hectiek: het creatieve verslag van het vak Onderzoeksproject moet namelijk bijna ingeleverd worden. Als een echte student ben ik voor deze vrijdag nog niet begonnen aan mijn deel, dus er staat een hoop werk op mij te wachten. Echter komt na al deze regen ook zonneschijn: ’s avonds kan ik voor het eerste in een klein jaar weer zaalvoetballen met mijn vrienden van thuis. Helaas heeft de lange pauze er wel voor gezorgd dat we onze vorm een beetje kwijt zijn, en kunnen we niet voorkomen dat drie punten met het andere team meegaan. 

Zaterdag 19 juni

Zaterdag begint de dag zeer laat, aangezien we vrijdag tot 04:30 uur nodig hadden om het verlies weg te drinken. Mijn dag begint dus eigenlijk pas om 20:00 uur, wanneer ik met goede moed aankom bij de Witte Aap in de Witte de Withstraat. De rest van de avond is mij een beetje ontschoten; ik kan mij echter wel nog herinneren dat ik met een kapsalon van Jaffa op een hekje heb gezeten. Al met al een goede avond dus. 

Zondag 20 juni 

Na een hele volle week was het zondag tijd om even uit te rusten. Het is natuurlijk wel Vaderdag, en ik heb mijn vader dus ook verwend met een prachtig bierpakket. ’s Middags ga ik nog even naar mijn opa en oma; het was dus een heel gezellige zondag. ’s Avonds kijk ik nog naar de EK-wedstrijden van die dag, en bereid ik me voor op een mooie nieuwe week, hopelijk net zo gezellig als de afgelopen week.

Sluiten