De week van... Rens Velderman

Maandag

De dag begon wonderlijk vroeg, althans voor mijn doen. 8:45 uur stapte ik frisser dan ik had verwacht mijn bed uit. Dat was al helemaal een wonder omdat ik de nacht ervoor een mug in mijn kamer hoorde, maar hem niet kon vinden. De enige oplossing die ik ervoor had was een ventilator rechtstreeks op mijn lichaam mikken. Ik weet nog niet zeker of dit werkte, want ik herinner me te krabben. Echter toen ik wakker werd kon ik geen muggenbulten meer vinden. Dus tot heden vraag ik me af of het een droom was. De rest van de dag was niet erg productief, zelfs met een langere dag dan normaal. Er stonden nog wel een aantal deadlines op me te wachten, maar het niveau van uitstelgedrag die dag was ontzettend hoog. Stofzuigen en de was doen klonken mij nog beter in de oren.

Dinsdag

Ook deze dag werd ik vroeg wakker, namelijk door het luidruchtige traplopen van mijn bovenbuurman om 7 uur, maar geheel in mijn stijl ben ik weer in slaap gevallen tot 10 uur. Ik hou er namelijk van om mijn ochtenden zo veel mogelijk vrij te houden en ‘s avonds in alle rust werk af te krijgen. Die middag moest ik mijn wetboeken ophalen in Utrecht (de stad waar mijn zus woont) omdat ik ze thuis, in Hengelo, was vergeten en ze nodig had voor JAV-I. Dit was tevens de eerste keer in een paar dagen dat ik de zon in liep, wat bij mij altijd leidt tot een niesreflex. Blijkbaar heeft een kwart van de blanke bevolking deze genen ook. Hoewel ik zelf nog nooit iemand dit heb zien doen.

Woensdag

Op woensdag was er niet veel te doen voor me, alleen een beetje werken aan de twee deadlines die eraan kwamen, maar hier zal ik niet in detail op ingaan. Niemand wil die details horen. In de avond hadden we nog wel een AC-vergadering. Meestal lopen deze uit tot een goede avond drinken, dus ik was er al op voorbereid. Totaal in traditie van onze vergadering gingen er op een gegeven moment dan ook wel een paar shotjes in. Dit ging echter minder lang door dan verwacht, mensen hadden namelijk nog andere plannen. We hebben de meeting wel afgesloten met een aantal afleveringen Ex on the Beach, wat voor mij een first was.

Donderdag

De donderdag was mijn meest actieve dag van de week. Er moest hard aan de bak gegaan worden voor de laatste bruikbare dag van JAV, voornamelijk omdat er die namiddag gepaintballd zou worden en achteraf ook nog een borrel zou zijn. Het paintballen was voor mij een succes en alweer een first. Ook minimale schade opgelopen, “maar” één blauwe plek. Het blokken voor de JAV-opdracht was achteraf duidelijk een goede keuze, na die borrel was er geen kans dat ik daar nog mee bezig had gekund.

Vrijdag

Deze dag stond in het teken van duidelijk geen conditie meer hebben. Op het programma stond dan ook ontbrakken tot 12:30 uur, want om 13:00 uur moest er gevoetbald worden met In Duplo. Bij dit voetbaltoernooi ben ik erachter gekomen dat mijn conditie compleet vergaan is tijdens corona, na tien minuten speeltijd lag ik al bijna hijgend op de grond. Ook heb ik meer schade opgelopen bij dit toernooi dan tijdens het paintballen, en ik was duidelijk niet de enige. Twee mensen waren namelijk door de enkel gegaan. Ook deze activiteit had natuurlijk een borrel achteraf, waarbij ik me had voorgenomen rustig aan te doen, dus dat werd uiteindelijk toch ongeveer tien bier.

Zaterdag

Zaterdag was de finale van het EK mannenhockey. Dit moest ik, als iemand die bijna elf jaar heeft gehockeyd, wel kijken. De wedstrijd was echt bizar spannend, in de laatste negen seconden werd door Nederland de gelijkmaker gescoord, waardoor het won in de shoot-outs. Vroeg op de avond had ik ook nog afgesproken met mijn zus, deze keer in Rotterdam om een van onze restaurants van de verlanglijst te kunnen halen. Termarsch & Co. Een aanrader voor goede burgers. Dat dit vroeg op de avond was kwam goed uit, ik had namelijk impulsief bepaald dat ik graag naar Hengelo wilde deze dag, een bijna drie uur lange reis. 

Zondag

Hoewel zondagen de laatste tijd niet heel rustig waren voor mij, was deze dat toch nog wel. Ik heb dus zonder een schuldgevoel kunnen kijken naar de finale van het EK vrouwenhockey, waar ook de Nederlandse vrouwen kampioen zijn geworden na alweer een winst op Duitsland. Daarna heb ik ook nog mijn ouders kunnen helpen met een grote schoonmaakbeurt van hun auto, zodat hij goed te gebruiken is tijdens de aankomende vakantie. Ook dit stuk moest nog geschreven worden, dus dat vond voornamelijk plaats tijdens de voetbalwedstrijd tussen Nederland en Oekraïne, waar er alweer na een spannende wedstrijd winst uitkwam voor de Nederlanders. Al met al was het dus een week vol met sporten en sport kijken.

Sluiten