De week van... Iris Koopman

Maandag 10 mei

Deze maandagmorgen werd ik wakker bij mijn ouders. Ik had moeite met uit mijn bed komen en besloot toen even Ex on the Beach te gaan kijken. Dit werkt voor mij persoonlijk altijd als goede motivatie om toch wat van mijn week te maken. Na mijn ontbijt hebben Aron, een Congrescommissiegenootje, en ik met Rob de Wijk gebeld. Hij had een zeer uitgesproken mening over welk debat er hedendaags wordt gevoerd en gevoerd zou moeten worden, dus wij zijn helemaal hyped voor het congres woensdag 19 mei (ben je al ingeschreven? ;)). Daarna heb ik nog twee uur aan de lijn gehangen met Aron om de laatste dingen te regelen. Bloemen werden besteld, afspraak met een spreker werd ingepland, promotieteksten werden geschreven en facebookuitnodigingen werden gestuurd. Na een gezellige lunch met mijn moeder en wat werk aan de uni, besloot ik met mijn pa te gaan hardlopen. Nu mijn trainingen niet doorgaan en de borrels wel, kon dat zeker geen kwaad. Hij rent mij er altijd faliekant uit, maar dat biedt in ieder geval enige motivatie. Ditmaal begaf mijn enkel het helaas op de helft, dus moest ik helaas 3,5 km teruglopen. Vervolgens heb ik snel mijn spullen gepakt, zodat mijn ouders mij nog bij de metro af konden zetten om richting huis te gaan. Eenmaal bij de metro aangekomen, kwam ik erachter dat mijn telefoon nog thuis lag. Toen ben ik op zoek gegaan naar een lief slachtoffer die mij in deze coronatijden haar telefoon wilde uitlenen, zodat ik even naar huis kon bellen. ‘s Avonds, iets later dan gepland, maakte ik met een clubgenootje een beruchte tocht naar Zuid, waar we aten bij iemand uit het nieuwe jaar. Mijn vega leven hield hier wel even op, maar dat mocht de pret niet drukken. 

Dinsdag 11 mei

Het komt niet vaak voor, maar vandaag ging de wekker om 7 uur. Om 8 uur zou de AH namelijk de inhoud van de borrelpakketten voor het congres leveren op de In Duplo kamer. Het zonnetje scheen heerlijk, een random fietser riep nog goeiemorgen, dus wellicht is dat vroege opstaan voor herhaling vatbaar. Eenmaal op de uni kwam ik erachter dat ik de memo had gemist dat de rest pas om 9 uur zou komen. Het werd een gezellig efficiënt ochtendje doosjes vouwen, dichttapen (en aandrukken want anders valt het kennelijk weer uit elkaar!) en vullen. Om 13 uur begon de Intermediate Accounting werkgroep. Dit was de eerste werkgroep sinds corona die ik weer op de campus volgde. Hoewel het thuis kijken ook zeker chill is, was het toch leuk om veel mensen weer te zien en even te blijven hangen nadien. Vervolgens vonden Aron en ik dat we wel mochten borrelen bij Veer. Die had ook mijn telefoon, die ik was vergeten op de kamer, dus dat was ook handig. We hebben een heerlijk kaasje genuttigd en nog wat mails verstuurd. Daarna thuis pizza met clubgenootje in elkaar gezet. Mocht je nog willen experimenteren met pizza’s: doe er zoete aardappel op!! ‘s Avonds heb ik nog snel mijn schoonmaaktaak gedaan voordat mijn huisgenoot die dat altijd controleert thuiskwam, wat leuke canvas-quizzes gemaakt voor het vak Onderzoeksproject en toen snel mijn nest in gedoken. 

Woensdag 12 mei

Deze ochtend begon met een rustig ontbijtje met mijn huisgenoten die aan het strijden waren voor hun tentamens. Daarna heb ik nog even aan de uni gezeten voordat ik een sollicitatie had. Ik kwam erachter dat ik wellicht een theatertraining ‘mag’ gaan volgen terwijl ik op vakantie ben en heb maar gezegd dat dat mij enorm leuk leek! Geld is ook nodig en die druppel is natuurlijk ook welkom. Vervolgens nog even met Aron gebeld (Nu ik het zo opschrijf besef ik me dat ik deze week echt geen leven heb naast de Congrescommissie. Hopelijk zijn jullie nog niet afgehaakt…) Daarna heb ik weer heerlijk kennis opgehaald over vectorvoorstellingen, punt projecties en verdubbelingsformules tijdens het uurtje bijles dat ik gaf. Mijn bijlesleerling heeft volgende week al eindexamens, dus het was wel even stressvol dat nog niet alle kwartjes gevallen waren. Het was weer een (relatief) productieve ochtend dus ik gunde mijzelf even een half uurtje slaap. Na een late lunch met mijn huisgenoten heb ik nog even gewerkt aan het onderzoeksproject. Daarna was mijn concentratie weg en heb ik vrij weinig uitgevoerd. ‘s Avonds werd het nieuwe dispuutsbestuur bekendgemaakt over Zoom en vervolgens heb ik nog aan de cuelist voor het congres gewerkt. Tot slot nog even een tweede ronde avondeten naar binnen gewerkt. 

Donderdag 13 mei

Om 9 uur ging de wekker en ik ging er gelijk uit. Na een uitgebreid ontbijtje ben ik weer met accounting verder gegaan. ‘s Middags heerlijk in het zonnetje geluncht. Accounting had me in slaap gewaggeld dus toen ben ik even naar Ex on the Beach gaan kijken en gaan tukken (middagdutjes zijn underrated). Eigenlijk was het het plan om te gaan dubbelen met tennis vandaag, maar ik liep nog steeds mank helaas. ‘s Avonds heb ik in ieder geval nog wat flyers (weer congres oeps) in Stadswonen gebouwen gedaan. Zo wordt iedereen niet alleen online, maar ook fysiek volgespamd over ons prachtige congres. Daarna heb ik boodschappen gehaald en ben ik gaan eten bij een vriend. Films uitzoeken op Netflix blijft altijd een uitdaging, maar “The Foreigner” over de IRA op Netflix is een aanrader! 

Vrijdag 14 mei

Deze dag begon vrij vroeg en gelijk met een sollicitatiegesprek voor het vak Toegepaste Statistiek 2. Vrienden hadden mij lichtelijk bang gemaakt voor de inhoudelijke vragen die gesteld konden worden, wat ik natuurlijk niet meer zou weten want dat is voor mij alweer bijna een jaar geleden, maar dat viel gelukkig mee. Daarna heb ik even met moeders gebeld en ben ik naar de uni gegaan om de powerpoint voor het congres af te maken. We zijn ook nog wijnflessen gaan rondbrengen aan mensen die ons hadden geholpen met het congres. Het was een lichte terleurstelling dat na een half uur mank, want mijn enkel werkte nog steeds niet mee, over de uni lopen maar één van de vijf flessen succesvol was afgeleverd. Wel goed dat ze zich houden aan het advies van Mark. Verder begon de congresstress toch echt toe te slaan. We hadden echt iets nodig van een spreker, maar we kregen geen contact meer. Er zijn vele stressbelletjes gepleegd en appjes en mailtjes gestuurd, maar uiteindelijk kwam het gelukkig goed. Ook kwam de video van niemand minder dan Ursula von der Leyen binnen! Daarna snel naar Witte de With gefietst waar ik zou borrelen met een tante. Het was heerlijk om weer mensen te kijken. Om 18:00 uur werden we van het terras gestuurd en moesten we snel even adtjes trekken. Lichtelijk aangeschoten heb ik thuis een maaltje in elkaar geflanst en ben ik nog even Brooklyn Nine-Nine gaan kijken. 

Zaterdag 15 mei

Deze zaterdag stond ik om 9 uur op, wat natuurlijk veel te vroeg is voor een zaterdag. Maar die eindexamenleerling had toch nog een uurtje bijles nodig, dus dat was wel praktisch. Vervolgens een koffietje gedaan met mijn buddy Esmee. De Alumnicommissie had ons aan elkaar gekoppeld. Naast dat het zeker in coronatijden chill is om weer eens nieuwe mensen te ontmoeten, was het nice om te horen wat zij nu allemaal gedaan had qua studies/stages/buitenland. Zelf weet ik namelijk nog niet echt wat ik wil met mijn leven. Het buiten op het terras onder een afdakje zitten terwijl het regent blijft een beetje droevig, maar aan de andere kant zeer fijn dat het weer kan.  Thuis hebben we met de Congrescommissie  de technische doorloop met Arminius besproken en hebben we de powerpoint voor het congres afgemaakt. Alhoewel je het waarschijnlijk niet zal merken, zit er echt veel liefde en tranen in die powerpoint. Daarna was het tijd om van het weekend te genieten en op de bank te hangen. 

Zondag 16 mei

Zondag heb ik heerlijk uitgeslapen zoals hoort op een zondag. Vervolgens ben ik met een dispuutsgenootje gaan lunchen in de stad. Hoewel wij niet de grootste songfestival-liefhebbers zijn, was het wel leuk om te zien dat ze echt overal in de stad bezig zijn. Op de Erasmusbrug werd er nog een microfoon onder onze neus geduwd. Ze vroegen of we even een stukje van die teksten die overal hangen wilden gaan zingen. Dat was natuurlijk een enorm slecht plan, maar helaas is het toch gebeurd. Verder ging ik met Aron de muziek voor het congres fixen. Dit kwam erop neer dat wij ongeveer een uur lang naar twee nummers hebben geluisterd. Het waren leuke nummers, maar een uur lang naar hetzelfde stukje luisteren leidt toch tot een lichte overkill. ‘s Avonds hadden we cocktailavond met het huis en aanhang. De exacte namen en ingrediënten zijn mij even ontgaan deze avond, maar hier een korte samenvatting: Sex on the beach is natuurlijk altijd een keeper, iets met blue curaçao was ook een succes en die met ginger beer wat minder (tenzij je het lekker vindt dat gember je keel er uit brandt). Ook was er iets met koffielikeur en slagroom, wat een minder groot succes is als je nog een beetje door wilt tanken. Al met al was het een geslaagd einde van het weekend. 

Sluiten