De week van... Nienke Sjamaar

Hallo lieve In Duplo'ers! Mijn naam is Nienke, ik ben tweedejaars student Recht en Bedrijfskunde en ik heb dit jaar de eer om voorzitter te mogen zijn van de Activiteitencommissie. Leuk dat jullie een kijkje nemen in mijn week, ik wens jullie veel leesplezier!

Maandag 5 april

Vanmorgen word ik niet wakker in Rotterdam, maar in de gezellige Brabantse Kempen. Hier heb ik namelijk afgelopen weekend met een paar vriendinnen Pasen gevierd. Een paar uur later dan gepland staan we op en maken we de paasbrunch klaar. Na het ontbijt spelen we een paar spelletjes, neemt Veerle haar nog verschuldigde tequila shotjes (zonder citroen) en maken we ons klaar om een rondje over het park te lopen. Na de speeltuin, kinderboerderij en het Bollo huis zomaar te hebben gepasseerd (kostte wat moeite met Veerle), besluiten we uiteindelijk een potje minigolf te gaan spelen. Ik weet niet wie het herkent, maar soms heb je zo’n moment dat je opeens een verborgen talent ontdekt als je iets doet. Nou dat had ik dus niet. Ik krijg het namelijk bij exact drie van de negentien banen voor elkaar om het balletje niet buiten de baan te slaan. Nadat we het hele parcours hebben getrotseerd en Veerle de terechte overwinning heeft behaald, wandelen we weer terug naar het huisje. Daar pakken we alle spullen in, maken we de laatste dingen schoon en laden we de auto in om weer te vertrekken naar Rotterdam. Uiteraard maken we onderweg dé vakantiepitstop bij de McDonald’s. Thuis aangekomen besluit ik maar eens een begin te maken aan mijn ondernemerschap opdracht, waarin we een groeikans moeten uitwerken voor Just Eat Takeaway (moederbedrijf van Thuisbezorgd). Na een paar uur intensief typen, is het al laat dus pak ik mijn spullen bij elkaar die ik nodig heb voor mijn werk morgen en kruip ik lekker mijn bed in.

Dinsdag 6 april

De wekker gaat een paar uur eerder dan ik had gehoopt. Ik sta op, eet snel een ontbijtje en vertrek richting Amsterdam. Op kantoor aangekomen blijken mijn favoriete collega’s ook hun kantoordag te hebben vandaag, dus dat maakt mijn dag weer goed. Is helaas wel iets minder gunstig voor al het werk dat gedaan moet worden. Verder gebeurt er vandaag niet zoveel bijzonders totdat mijn collega en ik besluiten om ons in te schrijven voor een sportklasje. Nu kantoor deze lessen aanbiedt, kunnen we geen excuus meer bedenken om niet te gaan sporten. Zodoende staan we om half zes midden op het Mahlerplein, tussen alle strak in pak naar huis gaande mensen, onze squats te doen. Ach ja, verschil moet er wezen. Na een uurtje houden we het voor gezien, nemen we een snelle douche, halen we even wat te eten en is het weer tijd om te vertrekken naar Rotterdam. Met de deadline van morgen in het vooruitzicht, ga ik thuis weer verder met de Takeaway opdracht. Helaas komt er al snel niet zoveel zinnigs meer op papier dus besluit ik maar te gaan Netflixen en morgen een nieuwe poging te wagen om vroeg op te staan en verder te gaan met de opdracht.

Woensdag 7 april

Poging mislukt. Rond 10 uur kom ik een keer uit bed, maar gelukkig gaat het typen een stuk voorspoediger dan verwacht. Om 13 uur staan Elisa en Veerle voor de deur om hier de baristaworkshop te volgen. We zetten alle spullen klaar en tunen een half uur later in in de Skypemeeting van 19 Gram. Na een hele interessante presentatie over de oorsprong van koffie mogen we zelf aan de slag en ons eigen kopje koffie zetten. Bij ons lukt het allemaal redelijk goed, afgezien van onkunde van de weegschaal, en uiteindelijk hebben we best een goed resultaat. De koffie smaakt in ieder geval goed, dus wij zijn tevreden. Nadat we ook een cappuccino hebben gemaakt, komt de workshop tot zijn einde. Mijn fantastische commissie heeft weer een geslaagde activiteit neer weten te zetten! Veerle en Elisa blijven nog even hangen en we komen op het idee om één van onze bucketlist wensen af te strepen, namelijk het maken van koffie met Red Bull in plaats van met water. Dat was een zeer slecht idee, dus twee slokjes en heel wat hartkloppingen later spoelen we de rest weer door gootsteen. Als Veerle en Elisa naar huis zijn vertrokken, ga ik weer verder met de Takeaway opdracht. ‘s Avonds komt Beatrice bij mij eten en helemaal in het kader van de opdracht bestellen we een Indiase curry bij Thuisbezorgd. Na het eten moet ik nog een paar uur werk verzetten, maar vlak voor de deadline is mijn opdracht dan echt klaar en ingeleverd. Ik was mijn haar en ruim mijn kamer nog even op voordat ik ga slapen. 

Donderdag 8 april

De wekker gaat naar mijn mening weer veel te vroeg, maar ik moet er echt uit. Ik heb namelijk met Sanne en haar vriend afgesproken om een dagje te gaan shoppen in Bataviastad. Zij hebben een vakantiehuisje in de buurt, dus ze halen me op van het station en om stipt 11 uur staan we bij de winkel van onze eerste afspraak. Dankzij Sannes strakke schema, maar minder strakke richtingsgevoel, kunnen we bijna alle ingeplande winkels een bezoekje brengen. Het is natuurlijk super rustig dus we hebben alle ruimte om rond te kijken en aangezien we al maanden niet echt hebben kunnen shoppen, slaan we onze slag. Met welgeteld zestien tassen, een prachtig voetbalshirt (de club laten we voor de veiligheid buiten beschouwing) en een zwaar geplunderde bankrekening gaan we terug naar het vakantiehuisje. Daar staat de gourmet al op ons te wachten, dus we zetten al het vlees, de salades en de andere hapjes op tafel om lekker uitgebreid te eten. Verder bestaat de avond uit voetbal kijken (uiteraard in mijn voetbalshirt), zweten in de sauna, cocktails maken en spelletjes spelen tot in de vroege uurtjes.

A picture containing ground, person, outdoor  Description automatically generated

Vrijdag 9 april

Vier uur later gaat de wekker alweer, want er staat vandaag weer een werkdag op de planning. Om mijn shopgedrag van gisteren enigszins goed te maken, sleep ik mezelf met enige tegenzin uit bed en pak ik de trein naar Amsterdam. Het wordt een drukke dag, er staat namelijk volgende week maandag een zitting op de planning, dus moeten er vandaag wat stukken gediend worden bij de rechtbank. In de loop van de ochtend belt mijn vader om te vragen of ik zin heb om zo samen wat te gaan lunchen, hij is namelijk ook toevallig op zijn werk. Rond lunchtijd wandel ik dus richting zijn kantoor iets verderop, halen we een broodje en lopen we een rondje om even bij te kletsen. Als ‘s middags alle stukken verstuurd zijn, blijft het verder rustig. Ik besluit om iets eerder weg te gaan om aan het JAV deeltentamen te kunnen beginnen, maar eenmaal thuis aangekomen, is de motivatie ver te zoeken. Ik stap dus spontaan op de fiets om het tentamen bij Fabian en Beatrice te maken, waar het beter gaat met de concentratie. We blijven tot midden in de nacht stug doorwerken, maar dan vinden we het mooi geweest en zoeken we ons bed op. 

Zaterdag 10 april

Vandaag staan we lekker laat op, om na een ontbijtje weer verder te gaan met JAV. Een paar uur later staat er volgens mij wel een redelijk verhaal op papier en na me gewaagd te hebben aan de leidraad bronvermelding, lever ik het tentamen in. Na de lunch is het weer tijd om naar huis te gaan. Bea en ik moeten dezelfde kant op dus we fietsen grotendeels samen, gezellig door de stromende regen. Thuis pak ik mijn spullen om naar een VVV’tje in Delft te gaan, maar dan belt ze om te zeggen dat haar huisgenoot positief getest is. Met haar zestien huisgenoten heeft er eigenlijk altijd wel één corona en zitten ze daar thuis min of meer standaard in quarantaine, dus dit bericht kwam niet helemaal onverwacht. Ik besluit om rustig thuis te blijven en eens mijn oude boeken, samenvattingen en aantekeningen uit te zoeken om met een frisse start aan het nieuwe blok te kunnen beginnen. ’s Avonds eet ik samen met mijn huisgenootje en kletsen we tot laat bij over de laatste roddels aangezien we elkaar weinig hebben gezien deze week. Als ze weer naar haar kamer gaat, kijk ik nog een paar afleveringen Suits en val ik in slaap. 

Zondag 11 april

Ik neem het nog even van de laatste vakantiedag en slaap tot laat uit. Als ik heb ontbeten, maak ik een begin aan het schrijven van deze ‘week van’. Verder rommel ik nog wat in mijn kledingkast om ruimte te maken voor mijn nieuwe aanwinsten van donderdag. Dan is het tijd om voor de afwisseling weer eens te vertrekken naar Fabian en Beatrice. Ik had namelijk met hen en Mathijs afgesproken om samen te borrelen en te eten. Iedereen die Fabian kent, weet dat wijntjes bij hem rijkelijk vloeien dus een geslaagde borrel is het zeker. Na het eten spelen we een paar spelletjes Rummikub, waar ik hopeloos in faal (I blame de wijn), en dan is het tijd om de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van ‘Ex on the Beach’ te kijken. Vervolgens kijken we nog naar een paar trieste gevallen die hun diefstallen, verkeersboetes en mishandelingen proberen goed te praten bij het programma ‘Voor De Rechter’. Als de wijn begint in te kicken, houden we het voor gezien en gaan we naar bed. Ik kijk terug op een superleuke week en kan morgen weer vol energie beginnen aan de colleges!

Sluiten