Activiteitenverslag | Het Duplomaat Debat

Eindelijk was het zo ver! Hét mooiste evenement dat de Mediacommissie mag organiseren was eindelijk daar: Het Duplomaat Debat. Voor het eerst in twee jaar gingen acht enthousiaste In Duplo’ers in duo’s de strijd aan om hun naam voor eeuwig te verzegelen in de Duplomaatdebat-bokaal.

In de eerste ronde was er sprake van een klassiek Lagerhuis debat. De eerste stelling betrof het uitsluiten van internationals in besturen die Seyla & Jorn en Mette & Robina beide goed konden beargumenteren. Daarna was het felle debat tussen Jules & Joar en Aron & Daniel over of een woning een beleggingsobject mag zijn. 

Vervolgens was het tijd voor de eerste bonusronde: De retorica ronde! Elk team kreeg een stelling en een BN’er die zij moesten imiteren. Zo kreeg je Baudet die pleitte voor lichamelijke opvoeding op de universiteit en Famke Louise die lid wilde worden van K3. Dit zorgde voor veel hilariteit. Het hardst moest ik lachen om Daniël die zijn Thierry-speech begon in het Latijn, en hij vervolgens werd beloond met de winst van deze ronde. 

Ondertussen was het tijd voor de pauze waarin Edith en ik volop aan het smikkelen waren van het borrelpakket. De twee zakjes chips waren net als het Corona bier al opgegaan. Echter hadden we speciaal om de Rotterdamse ondernemers te supporten een Rotterdams biertje in het borrelpakket gedaan. Dit viel helaas bij de meesten niet erg in de smaak. Een van de deelnemers vond het zelfs naar slootwater smaken…

Na de pauze was het tijd voor de halve finale. Hierin moesten de kandidaten debatteren over de vraag of de Eerste Kamer nog wel van deze tijd is en of tentamens op zaterdag moeten worden afgeschaft. Redelijk te doen, maar er zat echter nog een addertje onder het gras… er waren namelijk ook random woorden gegeven die bonuspunten opleveren als je deze in je argumentatie gebruikte. Woorden zoals Dries Roelvink en Kaasfondue kwamen er in voor. De kandidaten waren er in geslaagd om alle woorden feilloos te verwerken in het debat. 

Voordat de grote finale kon beginnen, was het weer tijd voor een bonusronde. Dit keer: de voorwerpen ronde. Het idee was simpel, probeer de jury te overtuigen om jouw random voorwerp te kopen. De beschikbare voorwerpen die te koop werden gezet waren de kandidatenlijst van de Tweede Kamerverkiezingen 2021, een verlopen Albert Heijn coupon voor Hak groente, een rietje met een mooi omhulsel en een lichtsnoer. Hoewel Joar het rietje erg mooi praatte door in te spelen op jeugdsentimenten, ging Mette’s coupon er uiteindelijk met de winst vandoor.

Tijdens de bonusronde was de jury nog de hersens aan het kraken over wie oh wie er toch in de grand finale zou komen. Na wat onenigheid werd besloten om Aron en Daniel toe te laten tot de finale. 

De finale-stelling ging over het WK 2022 in Qatar, en of Nederland er wel of niet aan moest deelnemen. Er werd door de tegenpartij al opgemerkt, dat het waarschijnlijk niet zo veel uit zou maken, aangezien de kans dat Nederland er überhaupt heen gaat op het moment zeer klein is. Na een vermakelijk debat met veel uitdrukkingen rondom ‘voetbal’ en ‘spel’, is er toch een winnaar gekozen van het Duplomaat Debat editie 2021: Aron van Putte. Hij mag deze titel met trots dragen tot het volgende debat. Als laatst nog een bedankje naar alle deelnemers, en de prijzen komen snel jullie kant op!
 

Sluiten