De week van Robin

Robin is vierdejaars lid bij In Duplo en doet momenteel de master Policy Economics, beunt wat bij de pre-master Econometrie en is voor de rest van de tijd vooral een enorme legende. Mocht je hem langs zien lopen, vraag vooral wat hij van advocaten en de NOVA vindt! - Derk van Velthoven

Maandag

Op maandag word ik wakker bij mijn vriendin en nadat wij hier de hele ochtend als twee kleuters (eigenlijk ben vooral ik de kleuter) op de Wii hebben gespeeld, vertrek ik weer naar huis. Hier eet ik even wat en daardoor kom ik ook gelijk tot de conclusie dat het tijd is om naar de supermarkt te gaan. Na de inkopen is het tijd om Justus te bellen, want mijn agenda zit niet heel goed in elkaar en ik meen mij te herinneren dat wij hadden afgesproken voor een biertje. Gelukkig klopte mijn herinnering en na het avondeten kwam Justus inderdaad een biertje drinken. Rond de avondklok tijd ging hij weer weg en had ik nog de ruimte om de rest van mijn avond te verspillen aan YouTube.

Dinsdag

Op tijd wakker worden is er deze coronatijd voor mij niet altijd meer bij. Dit lukt dus ook op dinsdag weer niet. Nadat ik een paar potjes geschaakt heb met een paar mensen op het internet, is het tijd voor een brunch. Gelukkig hoef ik vandaag niet naar de verplichte seminar bijeenkomst gegeven door fopvirologen. Ik moet namelijk twee werkgroepen inleiding econometrie geven. Na enige voorbereiding op deze werkgroepen, is het tijd om deze te geven. Tijdens de tweede werkgroep valt helaas mijn internet uit. Hierop besluit ik maar dat ik ergens deze week een nieuwe router moet halen. Gelukkig kon ik de tweede werkgroep nog redelijk afmaken. Hierna was het tijd om te koken. Dit deed ik zoals altijd weer buitengewoon efficiënt: het is de truc om de wortels niet te schillen, gewoon in de pan te gooien en daarna de smaak te negeren. Daarna heb ik nog wat geschaakt en was het tijd om te slapen.

Woensdag

Nadat ik woensdag wakker werd, kwam ik tot de conclusie dat ik tamelijk weinig van EViews wist en dat het tijd was om dit te veranderen. ‘S middags had ik namelijk een werkgroep econometrie 2 en de basis van EViews had ik al bij econometrie 1 moeten begrijpen. Nadat ik hier wat tijd in had gestoken, mocht ik mijn nieuwe vaardigheden in de praktijk brengen in de werkgroep. Dit was gelukkig een buitengewoon groot succes, met name omdat ik s ’ochtends enorm efficiënt had gewerkt en niet tussendoor de helft van mijn tijd had verspild op de nerd kanalen van YouTube (zoek op: Fourier series en je komt een buitengewoon interessant stukje wiskunde tegen in de video van 3Blue1Brown). Daar kwam bovenop dat mijn router het tijdens deze werkgroep volledig begaf en dat is in deze coronatijd wel een beetje jammer. Gelukkig was er nog precies genoeg tijd om een nieuwe router te bestellen die de volgende dag werd geleverd, dus deze crisis was weer opgelost. Na de werkgroep kwam mijn vriendin om te eten en zo was het einde van de dag weer bereikt. 

Donderdag

Nadat ik s ‘ochtends nog een rondje met mijn vriendin heb gelopen (om de kans op toekomstige dementie te verkleinen), ontkwam ik er om elf uur toch echt niet aan om de paper presentaties van anderen uit mijn seminar aan te horen. Na een drie uur durende sessie waarin anderen hun inzichten deelden uit de papers die zij gevonden hadden, was het eindelijk tijd voor lunch. Daarna was het weer tijd om de volgende werkgroep van inleiding econometrie voor te bereiden. Gelukkig ging dit tamelijk vlot. Na deze werkgroep kwam nog een vriend van mij langs en hebben we met twee schaakspellen Crazyhouse gespeeld. Helaas heb ik wel verloren. Een paar biertjes verder, was het alweer avondklok tijd. Dit gaf mij nog even de ruimte om een stukje documentaire te kijken (als je niks te doen hebt, kun je op Netflix the Code gaan kijken).

Vrijdag

Op vrijdag moet ik wel vroeg wakker worden. Ik moet namelijk om negen uur de laatste werkgroep inleiding econometrie van deze week geven. Na deze werkgroep bedenk ik mij, dat ik buitengewoon weinig dingen voor de uni heb gedaan deze week. Na de gedachte dat mijn accumulatie van menselijk kapitaal deze week niet stil mag vallen, besluit ik om deze week te voorkomen dat mijn seminar enige accumulatie belemmert. Ik ga mijn tijd nuttig besteden. Ik download een boek Introduction to Machine Learning en tot mijn niet zo’n grote verrassing beheers ik de benodigde wiskunde. Zodra ik aan dit boek begin, belt Fabian mij met de vraag of ik druk bezig ben. Uiteraard ben ik dat niet met iets dat ook tot later vandaag kan wachten. Na een gezellige halve middag met Fabian en Beatrice, heb ik nog even tijd om verder te lezen. Vlak voor de avondklok is een mooi moment om naar mijn ouders te vertrekken en daar, na het afkijken van mijn documentaire reeks te gaan slapen. 

Zaterdag

Nadat ik op zaterdag iets te laat wakker word, besluit ik dat niet alleen mijn buik, maar ook mijn brein (gelet op de dementie) wel wat beweging kan gebruiken. Ik ga daarom een rondje wielrennen. Na een goede stimulatie van de bloedsomloop is het tijd om even te douchen en nog even verder te lezen in mijn boek. Daarna komt mijn vriendin ook en samen hebben wij een gezellige avond.

Zondag

Tja en dan op zondag. Op de basisschool werd mij altijd verteld dat dit een rustdag was. Ondanks dat ik eigenlijk niet doe aan deze onzin, heb ik niet veel gedaan. Ik ben wel nog even bij mijn oma geweest. Daar krijg ik een kaartje van een paar jaar oudere neef en zijn vriendin in mijn handen gedrukt met de tekst: gefeliciteerd, er komt een kleine! Ik begrijp dit niet: een kleine wat? Nou goed, tijd voor een nieuwe week…

Sluiten