De week van... Loïs

Het is alweer tijd voor een De week van… Dit keer hebben we de achttienjarige Loïs die dit collegejaar is begonnen aan IBEB en rechten. Lees hoe haar eerste week van maart eruit zag! Veel leesplezier!

Maandag 1 maart
Het is vandaag een bijzondere dag, want zoals ik ongeveer elke maand besluit, heb ik ook deze maand besloten dat ik vanaf vandaag de corona kilootjes ga verliezen. Dus, gezond eten en veel bewegen. Ik ben de dag begonnen met een sportief stukje hardlopen (#fitgirl). Ik was alleen even vergeten dat ik totaal geen conditie heb, dus ben ik er na anderhalf kilometer vol bloed, zweet en tranen mee gestopt. Vandaag start ook een nieuw blok Economie, dus er moet weer gewerkt worden. Op de planning staat het kijken van een college Introduction to Behavioral Economics en een college Recht, Economie en Maatschappij. Rond 18:00 uur belt Mette (dubbelstudent IBEB en Recht) aan om bij mij te komen eten. We eten vandaag één van mijn specialiteiten: Unox tomatensoep met stokbrood. Na het eten stelde Mette voor om een McFlurry te halen, maar zo gezond als ik ben, wees ik dat voorstel netjes af. Ongeveer één minuut later besloot ik dat ik na al het gezonde eten van vandaag toch wel een McFlurry had verdiend. Op de terugweg gebeurde er iets verschrikkelijks; het was namelijk bijna 21:00 uur en we waren nog lang niet thuis. Geloof het of niet, we zijn twee kilometer (!) naar huis hardgelopen, zo heb ik toch nog 10.000 stappen behaald. Uiteindelijk was ik precies om 20:59 uur thuis :).

Dinsdag 2 maart
Om 08.00 word ik wakker van de wekker en begin ik aan mijn dagelijkse routine: ik scroll ongeveer een uurtje door Instagram, TikTok en Whatsapp. Wanneer ik uitgekeken ben, sta ik op. Vandaag heb ik maar liefst drie colleges die ik moet volgen, dus het wordt een pittige dag. Ik begin om 09:30 met Philosophy. Het college was prima te volgen op 2x snelheid, dus mijn dag is niet meer kapot te maken. Ik mag van mijzelf een welverdiende pauze van 2 uur houden en begin weer om 13:30. Om 16:30 haal ik het pakketje voor de cocktailworkshop van donderdag, uiteraard georganiseerd door In Duplo, op. Daarna doe ik boodschappen voor de nachos die ik vanavond ga eten. Na het eten heb ik een aantal uur Videoland gekeken.

Woensdag 3 maart
Vandaag is het een drukke dag. Ik heb 3 werkgroepen, van 09:00 tot 17:00. In de tijd dat ik geen les heb, besluit ik een rondje te fietsen. Om 17:45 staat Maartje (dubbelstudent IBEB & Recht) op de stoep; ze komt bij mij eten. We besluiten een voortreffelijke pasta pesto te eten. Nadat Maartje wegging, belandde ik in een groot dilemma; ik had zin in chocolade. Ik besloot naar de Albert Heijn te gaan en wonder boven wonder heb ik me in kunnen houden. Om de dag goed af te sluiten is het natuurlijk wel belangrijk om te kijken hoe mijn aandelen het doen. Ik zie dat ik nog maar €60 euro in de min sta, en niet meer €105. Een topdag dus :).

Donderdag 4 maart
Ik ben de dag weer eens begonnen met een rondje hardlopen, en ik ben er écht achter gekomen dat je de dag niet veel slechter kan beginnen. Na de werkgroep van vandaag heb ik nog even gezoomd om een groepsproject af te maken. In de avond begon natuurlijk het leukste deel van de dag: de cocktailworkshop! Toen ik nét voor de avondklok thuiskwam, was er iets merkwaardigs aan de hand. Ik denk dat dit wel een goed moment is om jullie voor te stellen aan mijn huisbaas, die te pas en te onpas ons huis binnen komt wandelen. Nou heeft ze als regel dat we het aanrecht moeten opruimen, en anders gooit ze het in de prullenbak. Je kan het waarschijnlijk wel raden, maar ik had wat potjes laten staan op het aanrecht en toen ik thuiskwam, stonden ze niet meer op het aanrecht maar lagen ze in de prullenbak. Wat dan wel weer attent was, is dat ze even de deksels op de potjes heeft gezet! Anyways, ik had die potjes niet echt nodig, dus heb ik haar vriendelijk bedankt voor het weggooien.

Vrijdag 5 maart
Volgende week vrijdag heb ik een tentamen Recht, Economie en Maatschappij, dus tot 15:00 heb ik daar aan gewerkt. Daarna is het tijd om een tas in te pakken, want ik ga vanavond een bezoekje brengen aan Denise, een vriendinnetje van vroeger, en haar 17 huisgenoten in Tilburg. Onderweg in de trein zie ik dat het cijfer voor Inleiding Privaatrecht online staat. Nou wist ik wel dat ik niet super goed voorbereid was op dat tentamen, maar vond ik een 3.3 toch wel erg laag. Gelukkig staat er vanavond wat leuks op het programma, want nadat we boodschappen gedaan hadden, kon de pret beginnen. Na een aantal een paar keer de sjaak te zijn geweest bij kaarten, stress pong en beerpong was het tijd om een aflevering First Dates te kijken met een snackje uit de frituur. Na al die Brabantse gezelligheid was het om 03:00 tijd om te gaan slapen.

Zaterdag 6 maart
Een hele goede zaterdagochtend, want ik voel me niet super beroerd. Voor het ontbijt hebben we de hele gemeenschappelijke ruimte netjes schoongemaakt. Ik wou dat ik zoveel toewijding had om mijn eigen kamer ‘s ochtends op te ruimen, maar helaas. Na het ontbijt hebben we nog een korte wandeling door Tilburg gemaakt. Om 13.00 uur nam ik de trein terug naar Rotterdam. Ik ben groots fan van Wie is De Mol, dus ik heb de ontknoping natuurlijk niet gemist.

Zondag 7 maart
Op zondag heb ik gestudeerd tot 15:00 uur. Het cijfer van macro-economie was ook vandaag online gekomen: een 7.2, prima. Daarna was het tijd om een vriendinnetje in Leiden te bezoeken. We hebben een drankje gedaan en wat bijgekletst. Op de terugweg naar Leiden Centraal moesten we haasten om de trein te halen. Gelukkig had ik deze week al een aantal keer hardgelopen, dus dit kon er ook nog wel bij! Zo begon, en eindigde ik deze week met iets wat ik het allerliefst helemaal niet doe, maar ondanks dat was het toch een goede week.
 

Sluiten