De week van... Abiola Afolabi

Het is weer tijd voor een ‘Week Van’-artikel ditmaal geschreven door Abiola Afolabi, tweedejaars Economie en Recht-student en lid van de Consultingcommissie. Hoe ziet zijn week eruit?

Maandag
Het blijkt vandaag ‘’Blue Monday” te zijn en zo word ik, om 08:00 uur precies, wakker op deze blauwe maandag. Vandaag staat het kijken van twee colleges op het programma. Het lukt me niet om uit bed te komen en ik besluit om te snoozen, met als excuus dat ik het eerste college wel later vandaag terug kijk op 1.5x de snelheid. Uiteindelijk rol ik om 10:00 uur mijn bed uit. Ik ontbijt rustig en ben dan mooi op tijd voor mijn college van 11:00 uur. Mijn nicht uit London belt me na het college. We praten even over hoe gek ze wordt van de lockdown en ze vertelt me dat ze mijn favoriete Nigeriaanse gerecht heeft gemaakt. Ik begin te watertanden en besluit om deze week ook Nigeriaanse “okra soup” te maken en zo Nigeria en mijn nicht een beetje naar Rotterdam te halen. Nog steeds watertandend en vol goede moed pak ik mijn scooter en rijd ik naar Kruiskade, een van de beste plekken in Rotterdam om Nigeriaanse ingrediënten te scoren en om goedkoop boodschappen te doen. Anderhalf uur later verlaat ik Kruiskade tevreden met een volgeladen scooter. Thuis aangekomen maak ik een van mijn favoriete lunches: ‘’Steak & eggs’’ met toast. Wanneer mijn bord net leeg is en mijn buik vol, belt Richard (Alumnicommissie) mij uit Curaçao samen met zijn vriendin. We bellen een uurtje en ze proberen mij nog een paar keer over te halen om het vliegtuig naar Curaçao te pakken, verstandig als ik ben sla ik dit aanbod af; studeren moet namelijk ook nog gebeuren. Na het gesprek doe ik een klein dutje, het is immers Blue Monday en de steak & eggs vielen zwaarder dan ik dacht. Als ik wakker word kijk ik nog wat “The Office’’ totdat ik mijn huisgenoten hoor zeuren dat ze honger hebben. Ik besluit ze te redden en iets lekkers voor ze te maken: kipshoarma met gegrilde groenten en hummus op flatbread. Na het eten speel ik nog een potje Zweeds pesten met mijn huisgenoten en doen we een kleine work-out.   

Dinsdag
Vandaag begin ik wederom rustig de dag. Rond een uur of 10:00 val ik een keer mijn bed uit en maak ik een lekker ontbijtje voor mezelf. Met het voornemen om eerder te beginnen aan mijn rechtenvakken heb ik dinsdag tot Rechtsgeleerdheid dag gedoopt. Rond 11:00 uur kruip ik dan zoals beloofd achter mijn laptopje om te genieten van staatsrecht. Best een leuk vak trouwens, vooral nu het zo actueel is. Vandaag heb ik ook een exchange informatiesessie waar ik sommige gezichten van medestudenten zie die samen met mij naar Shanghai gaan. Na de informatiesessie betaal ik mijn course fee voor de cursus Chinees waar ik vanaf volgende week mee begin. Daarna bel ik nog even snel met Tessa en Alice (Consultingcommissie) en vertrek ik naar de markt om wat goedkope avocado’s en asperges te scoren. Vanavond eten we Udon noodles met broccoli, gehakt en bosui, best lekker. Om de lockdown door te komen zijn we in mijn huis begonnen aan de “play-offs’’: vijf dinsdagavonden aan verschillende spelletjes en uiteindelijk een winnaar. De winnaar krijgt 25 euro. Vanavond op het programma: 30 Seconds. Competitiever dan bij mij thuis zie je niet vaak en zo ontstaat er bijna na elke ronde een kleine ruzie. Als ik uiteindelijk tweede word ben ik licht teleurgesteld en is de avond voorbij.

Woensdag 
Hoewel ik relatief laat naar bed ging gisteren, moet ik vandaag voor het eerst deze week vroeg op. Ik heb om 9:00 uur namelijk een belafspraak met de projectpartner voor een van de consulting projecten. We bespreken het super interessante aankomende project wat in de week van 15 februari begint (meld je aan voor het project als je dat nog niet gedaan hebt!). Vandaag is het verder een lekker rustig dagje qua studie. Wel heb ik om 12:00 uur een sollicitatiegesprek bij een examentraining instituut. Na een leuk gesprek met de recruiter van dit bedrijf, bel ik even met mijn broertje en vertrek ik naar de opticien. Na 2,5 jaar dezelfde bril gedragen te hebben was het wel tijd voor een nieuwe. Ik vind echter niks, dus besluit nieuwe glazen te zetten in mijn oude montuur. De rest van de week ben ik nu wel semi-blind. Na de opticien besef ik me dat ik dicht bij Govert (Onderwijscommissie) ben en vraag ik of die zin heeft om een stukje te lopen. We lopen een rondje bij de Erasmusbrug terwijl we praten over van alles: politiek, masters, exchange, etc. Thuis aangekomen heb ik geen zin om te koken en warm ik Indiaas eten op dat ik nog had liggen in de vriezer. Ik doe na het eten nog wat commissiewerk samen met Alice en doe nog een poging om een filosofie boek te lezen waar ik al een tijdje mee bezig ben. Niet makkelijk weg te lezen, maar wel heel interessant.

Donderdag 
Vandaag is het weer een rustig dagje. Ik sta op rond een uur of 9:00 en maak voor mezelf een lekker ontbijtje. Ik kijk vervolgens nog het college dat ik maandag besloot over te slaan en bereid mijn werkgroepen voor morgen voor. Rond een uur of vijf vertrek ik naar Govert en Emilia (Onderwijscommissie) om samen wat te eten. We eten “Coq au vin’’ oftewel Franse gestoofde kip in rode wijn. Na een team effort staat het heerlijke gerecht op tafel. Na het eten kletsen we nog wat onder het genot van een glaasje rode wijn en dan is donderdag alweer voorbij.

Vrijdag 
Deze mooie vrijdag begint met het tweede gesprek van mijn sollicitatie bij het examentraining bedrijf. Ik krijg gelukkig weer een fijne recruiter te spreken en na het gesprek krijg ik te horen dat ik ben aangenomen. Om goed voorbereid het JAV-tentamen in te gaan van aankomende zaterdag lees ik de uitspraak waarbij ik een annotatie moet schrijven (op deze momenten baal ik dat ik JAV-1 niet vorig jaar heb gevolgd). Mijn werkgroepen van economie beginnen niet lang nadat ik klaar ben met het grondig lezen van de uitspraak. Ik besluit om vandaag Okra soup te maken, dus bel mijn nicht uit London voor instructies. Het lukt aardig, maar toch ben ik niet helemaal tevreden. Ik sluit de avond af door samen met mijn huisgenoten de finaleweek van De Slimste Mens te kijken en ga dan vroeg slapen want morgen begint JAV al om 8:00 uur.

Zaterdag 
Helaas is dit de meest vervelende dag van de week, want ik heb een JAV-tentamen van 08:00 tot 14:00 uur. Na het schrijven van de noot besluit ik een stukje te gaan lopen in de buurt om toch nog even buiten te zijn vandaag. Ik doe nog een klein dutje in de middag en besluit nog een stukje te lezen. Vanavond moet ik als gevolg van een verloren weddenschap Surinaams bestellen voor mijn huisgenoot. Onze favoriete Surinamer, Warung mini op de Witte de Withstraat, bezorgd helaas niet bij ons dus besloten we een andere uit te proberen. De nieuwe Surinamer bleek verrassend lekker te zijn. Deze avond had ik eigenlijk afgesproken om nog langs mijn nichtje in Noord te gaan, maar door de avondklok hebben we besloten dat te cancelen. Als alternatief kijk ik samen met mijn huisgenoot naar de film American Gangster.

Zondag 
Ik word op tijd wakker vandaag, maar begin mijn dag rustig met wat Netflix. Na een rustig ontbijtje werk ik nog kort aan een van mijn economie vakken. Als ik klaar ben maak ik een Turkse linzensoep en om 13:00 uur heb ik nog een zoom evaluatie met alle ambassadeurs van onze studie. In de avond doe ik nog een kleine work-out en kijk ik op het nieuws naar de coronarellen in Eindhoven. Ik sluit de week af door vroeg naar bed te gaan en terug te blikken op een prima week. 

Sluiten