Druk, drukker, drukst?

Deze week heeft de Mediacommissie ruimte vrijgemaakt voor een stukje over onze geweldige commissie: De Almanakcommissie (yeey). Want waar is de Alco mee bezig (dat vragen wij onszelf ook wel eens af)? En wie maakt er allemaal deel uit van de Alco? 

Wie zijn wij? 

Laten we eerst maar een voorstelrondje doen! We beginnen met onze allercharmantste Lenna van der Wal. Lenna is eerstejaars economie en rechten student, is een fanatieke danser en spreekt vloeiend Spaans. Lenna neemt de eerstvolgende Alco-vergadering oliebollen mee, dus iedereen houdt van Lenna. Iemand (genaamd Paul) uit onze commissie zou hier een voorbeeld aan moeten nemen... Lenna houdt zich voornamelijk bezig met de opmaak van onze prachtige almanak; ze heeft oog voor detail en is super creatief! Een ander feit over Lenna is dat ze erg fanatiek wordt tijdens spelletjes, maar niet zo goed het verschil weet tussen een twee en een zeven. 

Ons tweede commissielid is Evelien Fluitsma. Net als Lenna is Evelien eerstejaars economie en rechten student. Ze is een gezellige Brabander die makkelijk het gesprek met anderen aanknoopt. Evelien focust zich vooral op de inhoud van de almanak; met haar uiteenlopende ideeën zal ze ervoor zorgen dat iedereen het boek in één ruk uit zal willen lezen. Evelien is ook zeer teleurgesteld dat Paul geen oliebollen, maar kruidnoten meeneemt. We citeren “Jij komt met kleine keutels aan, terwijl we grote bollen willen”. 

Dan springen we over naar de feministe van de commissie: Paul Beens (je weet wel, degene die weigert oliebollen te kopen)! Paul is tweedejaars economie en fiscaal recht student, is een enthousiaste voetballer en wil dolgraag de film Gooische Vrouwen zien. Samen met Lenna, neemt hij het design voor zijn rekening. Ook zorgt Paul voor het contact met de drukker; een echte econoom zal namelijk altijd op de offertes letten! 

Dan zijn we aangekomen bij ons geweldige bestuurslid Yvonne van Driel! We konden het niet beter treffen, want wat is Yvonne toch een geweldige aanwinst voor de AlCo. Ze is super betrokken en laaiend enthousiast over onze ideeën. Een beetje jammer dat ze af en toe haar zinnen niet afmaakt, of vergeet de drive leeg te maken... 

En dan is er nog de voorzitter Veerle Bal, die probeert een beetje orde te scheppen in de chaos. Want zoveel kilo hersenen bij elkaar, die komen met veel te veel geweldige suggesties! Veerle is tweedejaars bedrijfskunde en rechten student, is een opportunistische hardloopster en houdt (te veel) van planten. Samen met Evelien stort ze zich op de inhoud van de almanak; met haar scherpe pen en haar sarcasme moet dat vast goed komen! 

Almanak, Huh? 

Heel leuk dat design en die inhoud, maar wat is een almanak nou eigenlijk? Het is een verslag van de belevenissen en activiteiten van onze studievereniging (ja Paul, met foto’s). Onder andere het bestuur, belangrijke mensen van de universiteit en de burgemeester komen aan het woord. Maar natuurlijk worden er ook thema stukken geschreven en krijgen de beruchte mêmes een plekje! 

Drukker voor ons PerfectBook 

Als ik (Lenna) vertel dat ik een vergadering van de Almanakcommissie heb, zeggen negen op de tien mensen: “Ben je daar nu al mee bezig?”. En het antwoord is dat we daar zeker al mee bezig zijn! We doen enorm ons best om ervoor te zorgen dat er in mei een mooie almanak voor jullie klaar ligt. We zijn bezig met vragen zoals: Welke kaft is het mooist? Welk papiersoort gaan we gebruiken? En natuurlijk wie gaat ervoor zorgen dat het goed gedrukt wordt? 

Gelukkig hebben wij op de laatste vraag al antwoord. Wij gaan namelijk drukken bij PerfectBook (zie de mooie woordgrap van Veerle in de titel). Op 26 november stapten Paul en ik (Lenna) de auto in om naar Vught te rijden. Onderweg hebben we even Evelien opgehaald in Den Bosch. En na een uurtje waren we bij de drukker. Tijdens de vergadering zijn al onze vragen beantwoord en hebben we inspiratie op kunnen doen voor de almanak. 

Nu miste er nog een foto om deze dag te herinneren. Gelukkig kwam er toevallig, terwijl we aan het worstelen waren met de self-timer, een man langs die deze mooie foto heeft gemaakt. Helaas hebben we na de vergadering geen oliebollenkraam gevonden en hebben we zonder oliebollen naar huis moeten rijden (wat we wel gewend zijn met Paul).

SOS! 

Vanaf begin januari kun je jouw eigen exemplaar van de almanak bestellen! Maar voor nu is het belangrijk dat jullie je eigen bijdrage leveren aan de almanak. Upload snel je foto voor de ledenlijst achterin de almanak! Dat kan via deze link: 

https://www.induplo.nl/formulieren/foto-almanak 

Daarnaast zoeken wij nog een aantal mensen die ons willen helpen met het vullen van de almanak. Houd je enorm veel van films kijken of seriebingen op Netflix? Stuur dan even een mail naar almanak@induplo.nl of een appje naar een van onze commissieleden en dan zullen wij voor verdere uitleg zorgen! 

Mêmes en mooie/gekke foto's zijn ook altijd welkom!

Sluiten