De week van... Henriëtte van Helden

Hoi! Ik zal me even voorstellen: ik ben Henriëtte van Helden, 18 jaar oud en ik zit in m’n eerste jaar van Economie & Recht. Deze week ga ik jullie meenemen in mijn oh zo interessante leventje dus have fun!

Maandag 26 oktober
Als je dit leest en je bent geen ochtendmens, dan moet je mij niet tegenkomen ’s ochtends en al helemaal niet op maandag. ’s Ochtends ben ik namelijk op mijn vrolijkst en ook vandaag is dat het geval. De wekker staat dan ook redelijk vroeg: 7:15 uur. Vandaag is de eerste dag van het nieuwe blok, waarin ik micro-economie en ICT volg, en daarom begin ik met organiseren van de stof, bijvoorbeeld door te kijken wat ik wanneer af moet hebben en waar het vak een beetje over gaat. Maandag is ook een dag van praktische zaken. Zo houd ik een grote schoonmaak op mijn kamer en krijgen de planten eindelijk weer eens wat te drinken. 
Als je bij deze blogpost komt om motivatie te vinden zit je verkeerd, want de helft van de middag bestaat uit online shoppen, vooral voor het nieuwe huis in Rotterdam waar ik begin volgende week de sleutel voor krijg! Samen met drie studenten ga ik een huis huren in Rotterdam-Zuid en kan het studentenleven eindelijk goed beginnen! Oh nee, corona, never mind. 
Als voorbereiding op mijn college lees ik alvast het eerste hoofdstukken het boek en vat het meteen samen. Om 17:00 uur begint het eerste college micro-economie, heel interessant, maar de uitspraken van de professor zijn enigszins merkwaardig hier en daar.
Na een overheerlijke maaltijd zalm met broccoli en noedels is het wel tijd om bij te komen en dat doe ik met het boek Heroes van Stephen Fry, over de Griekse mythologie. Echt een heel erg leuk en interessant boek dus aanrader!

Dinsdag 27 oktober
Vandaag staat een dagje Ikea op de planning. Spullen kopen voor het nieuwe huis dus. Behalve heel veel aanvaringen met 60-plussers met kortpittige kapsels is het geen hele enerverende activiteit en gaan we met een goed gevulde kar weer naar huis. Van uren slenteren door de winkel ben ik altijd best moe dus een dutje op de bank is de oplossing. Wel een wekker, want om 17:00 uur begint mijn les Body Toning BBB bij Erasmus Sport. Hoewel het vermoeiend is, geeft sporten ook altijd energie dus ben ik gemotiveerd om ’s avonds nog een klein stukje te stofzuigen, opdrachten te maken voor micro-economie en webcasts te kijken voor ICT. De stof van ICT is nog de basis,dus heel veel open deuren, maar micro-economie is al wat moeilijker. Ik besluit de dag te eindigen met lekker netflixen in bed, what better way to end your day?

Woensdag 28 oktober
Mijn favoriete dag van de week! Iedere woensdag pas ik namelijk de hele dag op neefje Boaz (16 maanden oud) en nichtje Marly (15 maanden oud). Vandaag is alleen Marly er, dus een rustige dag. Helaas regent het bijna de hele dag, maar gelukkig kunnen we toch wel een half uurtje naar buiten. Verder bestaat de dag uit speelgoed, verstoppertje spelen en vooral heel gek doen. ’s Avonds komen haar ouders haar ophalen en meteen daarna ga ik door naar een lesje Aerobics BBB. Ik was nog nooit bij deze klas geweest maar pfoe, best pittig! Helaas heb ik de hele dag niks aan school gedaan, dus ’s avonds nog snel een hoofdstuk micro-economie doorlezen en college kijken. 

Donderdag 29 oktober
Het allereerste agenda item is een afspraak bij de tandarts. Hoewel ik normaal geen problemen heb met de tandarts, was het nu toch een beetje horror want deze tandartsassistente had beter als bouwvakker kunnen gaan werken. Om bij te komen van de pijn maak ik een smoothie en kijk ik ondertussen het college van micro-economie af. Daarna bereid ik de werkgroep van ICT voor en kom ik er achteraf achter dat dat pas voor vrijdag is. Lekker makkelijk voor vrijdag, maar nu moet ik dus nog wel snel de werkgroep micro-economie voorbereiden. De werkgroep zelf is heel interessant, al gaat het soms wat snel. Tussendoor doe ik nog wat opdrachten voor economie en dan is het al tijd om te gaan eten en omkleden, want vanavond moet ik werken. Ik werk bij Intratuin, voor degenen die het niet kennen: een tuincentrum met vooral heel veel kerstspullen. Nee serieus, ik zat halverwege september al in de kerstsferen en ga er in december zo gruwelijk klaar mee zijn. Na werk doe ik eigenlijk nooit iets bijzonders meer en ook nu stap ik lekker vroeg m’n bed in.

Vrijdag 30 oktober
Vandaag begin ik de dag met een beetje uitslapen en daarna een werkgroep ICT. De opdrachten in Blockly zijn op zich wel leuk, maar heel veel herhaling van informatica in VWO 4. Bij de lunch een kaassoufflé, omdat het bijna weekend is natuurlijk. De eerste twee uur van de middag sta ik voor het raam te wachten tot mijn pakketje met nieuwe jas komt. Helaas is de jas te groot en dus stap ik maar in de bus naar Rotterdam om het pakket te retourneren. Eenmaal daar besluit ik nog even bij de Koopman (einde van de Koopgoot) te gaan kijken en jeej, daar hebben ze zo’n zelfde soort jas maar dan drie keer goedkoper! Voor de mensen die het niet kenden, Koopman is echt een geweldige winkel, een soort outlet van The Sting. Na deze korte shopsessie neem ik de metro naar Delfshaven, waar ik ga eten bij mijn zus en waarna we met elkaar naar de verjaardag van mijn schoonzus gaan (super coronaproof, I promise). Super gezellig, maar ik ben ook blij dat ik rond middernacht mijn bedje op kan zoeken.

Zaterdag 31 oktober
Halloween!! Nee grapje, ik heb niet zoveel met Halloween. Wat wel een beetje horror is, is dat ik vandaag moet werken. Ik begin om 8:15 uur met een grote kop koffie en begin dan met kluis telling. Om 9:00 uur komt het andere personeel en gaat de winkel open. Het is zo druk de hele dag dat er een rij tot buiten staat en dat ik met niet veel anders bezig ben dan plannen en regelen. Tegen sluitingstijd ben ik dan ook echt kapot en de hele avond besteed ik in bed met een boek en een muziekje. 

Op zondag gebeurt er eigenlijk niet zoveel, dus zal ik jullie daar niet mee vermoeien. Als je helemaal tot het einde van dit verhaal bent gekomen: chapeau, ik had het niet gekund. Leuk dat jullie meekeken in mijn leventje en nu ga ik me klaar maken voor de verhuizing.

Sluiten