De week van... Vera Nuijens

Het is alweer tijd voor het eerste ‘Week Van’-artikel van dit collegejaar! In deze vaste rubriek geven In Duplo’ers een kijkje in hun leven en laten zo zien hoe de week van een dubbelstudent eruit kan zien. Deze week is het de beurt aan Vera Nuijens, lid van de congrescommissie!

Maandag 21 september
De maandag van deze week stond ’s ochtends vooral in het teken van nagenieten van het heerlijke actievenweekend wat de dagen ervoor had plaatsgevonden. Wat was het gezellig, en wat hadden we een geluk met het prachtige weer. De rest van de dag verliep volgens een strakke planning. Op tijd weg om verse plantjes te halen voor de vissen op de In Duplo kamer, voordat mijn tijdslot in de sportschool begon. Na het sporten snel door naar de congrescommissie vergadering, waar ik ondanks mijn goede poging toch één minuut te laat aankwam. Dat betekent dus 10 cent in de pot volgens onze eigen regeling. Een paar uur en maar liefst 2 reuze mindmaps later, zijn we al dichter bij het uiteindelijke thema van het congres gekomen, wat voor jullie helaas nog een geheim is 😉. Daarna had ik nog college van 5 tot 7. Ondanks dat er gemiddeld maar 5 mensen komen, vind ik het toch fijn om even onder de mensen te zijn en minder uur achter mijn laptop door te brengen. 

Dinsdag 22 september
Vandaag zou een van de laatste zonnige dagen zijn, een perfecte reden dus om een rondje door de stad te wandelen en nog even op een terrasje te genieten van de zon. Na wederom mijn college van 5 tot 7 gevolgd te hebben was het tijd voor het Lustrumcommissie-reünietje! Bij aankomst hadden mijn lieve ex-commissiegenootjes al een heerlijke curry gemaakt dus kon ik gelijk aanschuiven.

Woensdag 23 september
Jullie herkennen het vast wel, van die dagen waarop je super vroeg op zou staan om vervolgens mega productief te zijn, waar vervolgens precies helemaal niets van terecht komt. Je voelt hem al aankomen, zo’n dag was deze woensdag voor mij, haha. Ik heb geen idee waar die dagen soms opeens vandaan komen, maar een keer in de zoveel tijd zijn ze er gewoon. Wellicht had mijn opgebouwde slaaptekort hier ook wat mee te maken. Dat het meest noemenswaardige van deze dag was dat ik mijn plant ontluisd heb (wat ook nog echt een rotklus is!), onderschrijft wel wat voor een dag het was. Toch ben ik later op de dag nog met frisse moed naar de sportschool gegaan met mijn huisgenoten om aan onze arm-, borst- en schouderspieren te werken, want dat is ook wel nodig.

Donderdag 24 september
Om te compenseren voor woensdag ben ik donderdag wel op tijd opgestaan, ook gezien ik vriendelijk toegelachen werd door de oranje gemarkeerde deadline van 23.59 in mijn agenda. Deze dag heb ik dus voornamelijk productief besteed aan het schrijven van een column voor mijn minor Onderneming en Financiële Markt.
Omdat ik het leuk vind om eens in de zoveel tijd wat nieuws uit te proberen ben ik ’s avonds (na nog net niet haar arm hiervoor omgedraaid te hebben) met mijn huisgenoot naar een les ballet geweest. Ondanks dat het vrij duidelijk was wie de beginners waren (wij) vond ik het erg leuk om te doen, toch eens wat anders dan de gym of de tennisbaan.
Normaal ben ik op donderdag met gepaste regelmaat te vinden bij mijn beleggingsdispuut Hercules om voorstellen te bespreken, te eten en biertjes te drinken, maar deze avond heb ik doorgebracht met mijn huisgenoten. Samen hebben we de avond op de bank gehangen, wat redelijk uniek is, en Zondag met Lubach teruggekeken. 

Vrijdag 25 september
Deze avond hebben mijn commissiegenootjes mij kennis laten maken met de squashbanen op de uni. Een spoedcursusje was wel nodig, want ik had nog nooit een squashracket vastgehouden. Wederom erg leuk om wat nieuws te proberen en zeker voor herhaling vatbaar!
Voor het avondeten wilde ik iets semi-culinairs maken wat iets verder gaat dan de gemiddelde hoop groenten in de ene pan en een pak pasta in de andere pan. Het is mezzi rigatoni met courgettesaus en zelfgemaakte spinazieballetjes geworden, erg lekker. Het belangrijkste wat ik echter van dit recept opgestoken heb, is dat je altijd – ik herhaal: altijd - je handen moet wassen als je aan een pepertje hebt gezeten. Ik maakte de fout om dit niet te doen, en lieve lezers, dat was niet zo fijn. Helemaal goed gekomen natuurlijk, want enige tijd later heb ik nog lekker een aflevering van La Casa de Papel gekeken (ja, ik loop nogal achter op de hype).

Zaterdag 26 september en zondag 27 september
Dit weekend was het tijd om naar het gezellige Brabant af te reizen om mijn ouders maar weer eens te bezoeken. En om met mijn hond te knuffelen natuurlijk – duh. Het blijft ook altijd een heerlijke luxe bij je ouders als er gewoon meerdere malen per dag eten voor je gemaakt wordt. Verder heb ik het hele weekend zitten werken, daar zal ik jullie niet mee vervelen. Na een rustig weekendje thuis doorgebracht te hebben was het tijd om deze Week Van te schrijven, en vooruit te blikken op de leuke week die morgen weer voor de deur staat!

Sluiten