De week van... Marjon van de Lindeloof

Dit keer is ‘De week van…’ iets anders dan wat jullie gewend zijn. Jullie krijgen namelijk geen kijkje in een ‘normale’ collegeweek, maar in mijn kerstvakantie!

 

Zaterdag 21-12

Zoals elk jaar heb ik op de eerste zaterdag van de kerstvakantie het personeelsuitje van mijn werk. Ik werk in een restaurant in Etten-Leur, het dorp waar ik woon, en aangezien het restaurant tijdens de kerstvakantie gesloten is, is dit een goed moment voor het personeelsuitje. Rond half 9 staan mijn zusje Judith (zij werkt er ook) en ik op om ons klaar te gaan maken. Om half 10 pakken we onze fietsen uit de garage en fietsen we richting het huis van een collega om daar op meer collega’s te wachten. We fietsen gezellig samen naar het werk toe en rond 10 uur is iedereen aanwezig. Normaal gesproken gaan we met de bus op pad, maar tot onze verbazing worden we dit keer in groepjes ingedeeld in auto’s. We gingen namelijk een puzzeltocht doen met de auto in de omgeving. Dit was iets moeilijker dan we dachten en tot onze verbazing verdwaalde mijn groepje. Wonder boven wonder hebben we toch de eerste tussenstop bereikt. Na de lunch reden we door naar het centrum van Breda. Hier was het de bedoeling dat we een moord gingen oplossen door aanwijzingen in de stad te zoeken. We moesten ook allerlei vreemde opdrachten uitvoeren. Dit had een heleboel verbaasde blikken van de mensen op straat tot gevolg. Mijn groepje had een geweldige theorie bedacht over wie de moordenaar moest zijn, maar helaas klopte er helemaal niks van. Hierna was het tijd voor het diner en na het diner reden we terug naar het werk. Het was tijd voor het leukste onderdeel van de dag: feesten! We kleedden ons snel om zodat we de strijd tussen Rico en Badr nog konden zien en pakten ons fiets richting het café. Het gevecht viel helaas een beetje tegen, maar voor de rest was het een hele gezellige avond. Er werd genoeg bier gedronken en volop gedanst. Rond half 5 was het dan toch echt tijd om naar huis te gaan. Met frisse tegenzin begonnen we aan de halfuur durende fietstocht. Onderweg begon het ook nog keihard te regenen, maar rond 5 uur waren we dan toch eindelijk thuis. 

 

Zondag 22-12

Om 11 uur werd ik wakker en ik heb me eerlijk gezegd wel eens beter gevoeld. Ik kwam tot de conclusie dat ik deze dag beter niet veel meer kon doen dan op bed liggen. ’s Avonds had ik nog wel met een vriendin, Sanne, afgesproken om naar de film in Antwerpen te gaan. We hebben eerst nog wat gegeten en natuurlijk bijgekletst, we hadden elkaar namelijk al 2 maanden niet gezien. Het was erg gezellig en rond half 12 lag ik weer in mijn bed.

 

Maandag 23-12

Vandaag had ik niks op de planning staan dus ik heb lekker uitgeslapen. ’s Middags belde mijn oma of ik langs wilde komen dus ik heb de hele middag bij haar doorgebracht. ’s Avonds appte Esmée, een vriendin van werk, of ik iets te doen had en aangezien dat niet zo was ben ik bij haar langs geweest. Onze avond bestond vooral uit het analyseren van wat er afgelopen zaterdag allemaal gebeurd is tijdens het uitje (en dat was een hele hoop). Rond 11 uur pakte ik de auto richting huis, haalde ik Judith onderweg op en om 12 uur was het tijd om te gaan slapen.

 

Dinsdag 24-12

Om half 11 pakten Judith en ik de trein naar Rotterdam om nog wat cadeaus te kopen. Er waren namelijk nog geen cadeaus gekocht voor mijn vader en het leek me wel leuk om haar eens een keer de stad te laten zien. Ook was onze goudvis gestopt met ademen afgelopen zaterdag dus mijn moeder wilde graag een nieuwe vis voor kerst. Voor mijn vader kochten we een paar foute kerstsokken en toen was het tijd om te lunchen. We bedachten dat het wel een goed idee was om bij de Hema te gaan lunchen, want dit past tenminste binnen het budget van ons als studenten. Helaas viel het broodje carpaccio zwaar tegen. Toen moesten we nog op zoek naar vissen, alleen we kwamen tot de conclusie dat het niet zo’n heel goed idee was om vissen mee te nemen in de trein. Daarom pakten we de trein naar huis en fietsten we vanaf het station naar het winkelcentrum van Etten-Leur. We hebben de twee mooiste visjes uitgezocht en thuis als verrassing aan onze moeder gegeven. Ze vond wel dat wij namen moesten bedenken. Judith kwam met het geniale plan om ze Jezus en Christus te noemen, aangezien het kerstavond is. Nu was het tijd om nog even snel een gedicht te schrijven voor vanavond. We doen namelijk met het gezin cadeaus en een gedicht. We beginnen de avond met gourmetten en daarna is het tijd voor de cadeaus en gedichten. Mijn cadeau van dit jaar was een paar nieuwe hockeyschoenen. Na het eten hebben we nog spelletjes gespeeld en rond half 12 verliet ik het huis om in Breda te gaan stappen. Het was een geslaagde avond, voordat we het wisten was het 4 uur en dus tijd om naar huis te gaan. 

 

Woensdag 25-12

Ik had een erg korte nacht, want om half 9 maakte mijn moeder mij wakker voor het kerstontbijt. Ik was niet helemaal in de stemming hiervoor, maar heb het toch overleefd. Hierna was het tijd om bij mijn opa langs te gaan en rond half 1 gingen we weer naar huis. Toen we thuis waren, was het tijd om genoeg zitplaatsen te creëren in de woonkamer. Mijn vader en ik hadden bedacht dat we de keukentafel wel in de woonkamer konden zetten, maar helaas paste deze niet door de deur heen. Mijn vader wilde het al opgeven, maar toen zagen we dat de poten eraf gehaald kunnen worden. Een uur later hadden we de tafel uit elkaar gehaald en ook weer in elkaar gezet in de woonkamer. Na deze zware inspanning vond ik dat ik de rest van de middag slapend en netflixend mocht doorbrengen terwijl mijn ouders druk in de weer waren voor het kerstdiner. Deze avond kwam mijn moeders kant van de familie bij ons thuis eten. We hebben heerlijk gegeten en na het eten was het tijd voor spelletjes. Iedereen was erg fanatiek dus het ging er erg competitief aan toe. Het was een geslaagde avond en rond half 1 vertrok iedereen weer naar huis.

 

Donderdag 26-12

Vandaag mocht ik gelukkig wel uitslapen dus ik stond om half 12 op. Ook bij mijn vaders kant van de familie was het dit jaar onze beurt om het kerstdiner te verzorgen. Om 16 uur stond dus de hele familie op de stoep en het was gelijk een drukke boel in huis, aangezien ik drie kleine nichtjes heb. Ook deze avond hebben we weer heerlijk gegeten, al zat ik wel nog steeds vol van de avond ervoor. Doordat er kleine kinderen bij waren ging iedereen op tijd naar huis en heb ik de rest van de avond op de bank doorgebracht. 

 

Vrijdag 27-12

Ik heb vandaag niks op de planning staan en neem me ook voor om niet zoveel te gaan doen. Dit is tot mijn verbazing redelijk goed gelukt. Ik heb mijn ouders nog even geholpen met alle zooi van kerst opruimen. ’s Middags kwam mijn oma langs en hebben we spelletjes gespeeld. Vrijdag is bij ons thuis frietdag dus we eten ’s avonds altijd met zijn allen friet van eigen aardappelen. De rest van de avond hebben we voor de tv doorgebracht en rond 11 uur ben ik gaan slapen.

 

Zaterdag 28-12

Om 2 uur stonden Willianne (ook In Duplo’er) en haar zusje Angeline voor de deur. We hadden namelijk afgesproken om te gaan high teaen. Dit hadden we als verjaardagscadeau gegeven aan Judith en Mabel, een vriendin van haar. Ook Esmée had meegedaan met het cadeau dus om 3 uur zaten we met zijn zessen klaar in een lunchroom in Etten-Leur. Ondanks dat we erg weinig gegeten hadden overdag, was het zoveel dat we niet alles op kregen. Gelukkig was het wel heel lekker en gezellig. Het plan was om ’s avonds te gaan stappen in Breda dus na de high tea gingen we naar mijn huis om ons klaar te gaan maken voor de avond. Nog een vriendin van werk, Arantxa, ging mee dus zij kwam ook naar ons toe. We begonnen de avond met drankspelletjes en om 11 uur pakten we de trein richting Breda. In de stad kwamen we nog meer collega’s tegen dus het werd weer een hele gezellige avond. Op zaterdag rijden er gelukkig nachtbussen dus om 4 uur gingen we met de bus naar huis.

 

Zondag 29-12

Nadat we hadden ontbeten en Willianne hadden uitgezwaaid, reden Judith en ik om 1 uur naar de bioscoop in Breda. We gingen naar Frozen 2 met onze nichtjes en die hadden er erg veel zin in. Gelukkig vonden ze het niet zo spannend dat ze moesten huilen, want Judith en ik werden al helemaal gek van alle andere kinderen om ons heen die wel moesten huilen. De film was nog verrassend leuk en om 4 uur was het tijd om naar huis te gaan. De rest van de avond heb ik in de bank gelegen, want ik was toch wel een beetje moe van de zaterdagavond. 

 

Maandag 30-12

Vandaag heb ik overdag precies niks uitgevoerd behalve tot de conclusie komen dat het echt by far de meest nutteloze dag in tijden was. Om toch nog iets van mijn dag te maken had ik ’s avonds met mijn vriendinnengroep van de middelbare school afgesproken. Doordat iedereen in een andere stad studeert waren we al sinds de zomervakantie niet compleet geweest en was er dus genoeg om aan elkaar te vertellen. Het was dan ook erg gezellig en rond 1 uur was ik weer thuis.

 

Dinsdag 31-12

’s Middags ben ik met mijn moeder naar Breda te gaan om te shoppen. Het was tijd om op jacht te gaan voor een galajurk voor het lustrumgala. In Breda is hier een speciale winkel voor en de eerste jurk die ik paste was gelijk perfect, wat echt een wonder is. We kochten toch nog even snel een staatslot, want stel je voor dat we die €30 miljoen mislopen. Toen we thuis waren, ben ik me gaan klaarmaken voor de avond. Om half 7 stonden mijn vriendinnen namelijk voor de deur. We begonnen de avond met gourmetten en daarna hebben we tot 12 uur spelletjes gespeeld, gekletst en natuurlijk genoeg gedronken. Toen het dan eindelijk 2020 was, zijn we naar buiten gegaan om vuurwerk te kijken. Tot onze verbazing was het echt totaal niet mistig en overal waar we keken was vuurwerk te zien. Het was toch wel een beetje koud dus na een half uur hielden we het voor gezien en gingen we terug naar binnen. Daar gingen we verder met waar we gestopt waren: spelletjes, geklets en wijn. We hebben natuurlijk eerst nog even gekeken of iemand van ons de staatsloterij had gewonnen, maar helaas kwamen we niet verder dan 10 euro. Om half 4 waren we toch wel moe en gingen we slapen.  

 

Woensdag 1-1

Zoals ieder jaar begint voor mij de eerste dag redelijk vroeg, de wekker ging namelijk om half 10. We spreken altijd met de hele familie bij opa’s huis om 11 uur af om elkaar een gelukkig nieuwjaar te wensen. ’s Middags is het tijd voor de jaarlijkse nieuwjaarsborrel van de familie van mijn oma. Mijn oma heeft een heleboel broers en zussen die ook allemaal weer kinderen en kleinkinderen hebben. We zijn dus wel even bezig met iedereen een gelukkig nieuwjaar te wensen. Judith en ik hebben de middag doorgebracht door kaartspelletjes te spelen met oma en haar zussen. Het ging er, zoals altijd, weer fanatiek aan toe en de kleine kinderen vroegen zich meerdere keren af waarom we zo hard aan het lachen en gillen waren. De borrel werd afgesloten met een kop soep en een puntzak friet. Toen we eindelijk thuis waren, hebben we uitgerust voor de tv en zijn we op tijd gaan slapen.

 

Donderdag 2-1

Vandaag stond het jaarlijkse werkoverleg op de planning dus om half 1 fietsten we richting het werk. De middag was nuttiger dan verwacht: we kregen uitleg over het nieuwe koffiezetapparaat (waar we erg lang op hebben moeten wachten) en we kregen nieuwe technieken aangeleerd. Ze hadden daarbij nog bedacht dat we in groepjes een speurtocht moesten doen over het hele terrein. We hadden hier nou niet echt veel zin in aangezien het terrein echt reusachtig is. Het restaurant is namelijk een boerderij, met eigen dieren en best wel veel grond waar onder andere groentes verbouwd worden. Met frisse tegenzin begonnen we toch maar aan de speurtocht. Na een half uur waren we nog maar net over de helft en helemaal bevroren. We besloten dus maar om een sluiproute te nemen door de schapenwei. De schapen vonden dit niet zo leuk dus ze gingen achter ons aan rennen, maar we hebben zonder kleerscheuren de overkant gehaald. Hierna waren we er echt helemaal klaar mee dus we gingen terug naar binnen. Tot onze verbazing hadden we best wel veel vragen goed van de speurtocht en viel het totaal niet op dat we vals hadden gespeeld. Om half 6 mochten we eindelijk naar huis. De rest van de avond heb ik genetflixd en ben ik op tijd naar bed gegaan, want ik moest de volgende dag gaan werken. 

 

Vrijdag 3-1

Om 11 uur kwam ik met frisse tegenzin aan op mijn werk. Normaal vind ik het wel leuk om te werken, maar vandaag was de laatste dag van de sluiting van 2 weken dus ik moest vooral veel gaan schoonmaken en klaar gaan zetten. ’s Middags kwam er gelukkig nog wel een groep die een buffet kregen dus toen kon ik eindelijk stoppen met alle rot klusjes. Om half 6 werd ik overgenomen en mocht ik naar huis. ’s Avonds heb ik nog boodschappen gedaan met oma en tv gekeken met mijn ouders en Judith.

 

Zaterdag 4-1

Ook vandaag moest ik werken, maar gelukkig pas vanaf 3 uur. Toen ik aankwam, zat het restaurant helemaal vol dus ik kon gelijk aan het werk. Om 22 uur waren we klaar en kon ik naar huis. Een vriendin, Bente, appte of ik zin had om uit te gaan en ik zei veel te snel ja, ik had me namelijk nog voorgenomen om deze zaterdagavond een keer thuis te blijven. Ik kleedde me dus maar snel om en fietste rond half 11 naar het huis van Bente. We pakten de trein richting Breda en het was wederom een hele gezellige avond. Om 4 uur pakten we de bus richting huis dus ik lag om 5 uur in bed. Op dit moment realiseerde ik me al dat het niet het beste plan was om uit te gaan aangezien ik de volgende dag gewoon weer moest werken en dit ging nu waarschijnlijk erg zwaar worden.

 

Zondag 5-1

Rond 12 uur werd ik wakker en, zoals ik al voorspeld had toen ik op bed ging liggen, voelde ik me niet erg fit. Ik at snel een paar boterhammen, maakte me klaar en om kwart voor 2 vertrokken Judith en ik met de auto naar het werk. Het is natuurlijk zondag wat betekent dat het altijd gekkenhuis is. Ook vandaag was het dus mega druk: in alle zalen zat een groep en het restaurant zat vol. We dachten nog een beetje sensatie mee te maken toen een man in paniek naar binnen kwam om te zeggen dat zijn kind in het prikkeldraad was gelopen, maar dat bleek een wondje van 2 millimeter te zijn. Om 22 uur waren we eindelijk klaar en toen ik thuis was, ben ik gelijk gaan slapen.

 

Hopelijk hebben jullie zo een beetje een kijkje in mijn leven gekregen en hebben jullie zelf ook een leuke vakantie gehad. Laten we er met zijn allen weer een leuk en gezellig jaar van maken!!

Sluiten