Eerstejaarsreis naar Antwerpen

Vrijdag

Afgelopen weekend was het zover. De tweede lichting van de eerstejaarsreis ging van start. Op vrijdagochtend om 9 uur stonden we bepakt en bezakt met een grote grijns en volle moed bij de bushalte te wachten. We reden naar het hostel in Antwerpen waar we zouden verblijven en in de bus werd het Moordspel geïntroduceerd. Iedereen kreeg een kaartje met iemands naam erop en hem of haar zou je een hand geven en zeggen “je bent vermoord”. Na wat geroezemoes over wie wie had, trokken we er gelijk op uit om Antwerpen onveilig te maken.

 

Na een lunch in de stad kregen we een stadstour waarbij we de toeristische plekken bekeken maar vooral ook de kleine straatjes die alleen de locals kennen. Dit alles vergezeld door Bart, onze gids, die ons verhalen te vertellen had over de Antwerpse en Vlaamse cultuur en geschiedenis. Hij drukte ons vooral ook nog even op het hart dat elke biersoort in een uniek glas geschonken wordt.

 

Een bezoekje aan het hostel verder gingen we bij Ellis Gourmet een burger eten, die ons allemaal heel lekker smaakte. Na een mooie dag was het tijd om ons klaar te maken voor een leuke avond uitgaan in het centrum. Eerst brachten we een bezoekje aan een knusse kroeg waar we voltallig meezongen en waarschijnlijk wel wat Belgen verdoofden. Hier en daar waren ook al wat mensen gesneuveld in het Moordspel. We hebben de avond afgemaakt om de hoek, bij een karaokebar die iets meer ruimte bood voor onze groep én zangkunsten.

 

Zaterdag

Het was voor velen een latertje geworden dus bij het ontbijt waren hier en daar wat halfgeopende oogjes en gapen te bekennen. Maar dat mocht de pret niet drukken! We liepen weer richting de stad voor het spel Crazy 88, waarbij we in groepjes 88 opdrachten mochten doen.

Er zijn frikandellen speciaal zonder ui, mayo en ketchup besteld, er is luidkeels gezongen op alle pleinen die Antwerpen te bieden heeft en er is genoeg beeldmateriaal verzameld door de organisatoren, die zich trouwens dood hebben gelachen. De enige groep zónder begeleider won, wat mogelijk puur toeval is, en we konden weer even bijkomen met een kop koffie en lunch.

 

Toen was het tijd voor het middagprogramma. We begaven ons naar de Konink bierbrouwerij in zuid-Antwerpen. Onder genot van een traditiegetrouw Bolleke luisterden we daar naar de geschiedenis van de brouwerij en het brouwproces. Ook mochten we ons zelf aan de tap wagen, wat bij sommigen een groter succes bleek dan bij anderen. Maar het bier mocht ons smaken. Daar kunnen onze zuiderburen wel wat van!

Hierna was het tijd voor een lekkere Italiaanse maaltijd, gevolgd door opnieuw een mooie avond bij een karaokebar.

 

Zondag

Het was weer vroeg dag, relatief, en ’s ochtends checkten we gelijk uit. De drive zat er bij de meesten nog wel in, dus was er besloten om het optionele programma toch maar mee te pakken. Hierbij gingen we naar het panoramaterras bij de MAS waar we een prachtig uitzicht hadden over de stad. Ook lunchten we hier in de buurt, wat leuk was omdat we deze hoek van de stad nog niet eerder hadden bekeken. Daarna was het weer tijd om te vertrekken richting Rotterdam, waarna de winnaars van het Moordspel bekend werden gemaakt. Zij werden verblijd met een fles wijn. De weg naar huis is voor velen grotendeels slapend verlopen.

 

Het was een mooie, vermoeiende maar bovenal gezellige reis waardoor de groep elkaar weer iets beter kent. Het heeft ook mooie herinneringen opgeleverd en die zal ik zeker koesteren! En Antwerpen is voor iedereen zeker de moeite waard.

 

Sluiten