De week van ... Derk van Velthoven

De week van … Derk van Velthoven

 

Hallo allemaal! Mijn naam is Derk, en ik mag deze keer voor de Duplomaat jullie vertellen over de afgelopen week!

 

Donderdag 21 november

De woensdag was nog bezig toen de donderdag begon, dus er zit niets anders op dan bij 21 november om 00:00 te beginnen. Jules en Joep zijn net begonnen aan een magistrale uitvoering van Limburg van Rowen Hèze en de actievendag van In Duplo was nog gezelliger dan toen ik hem om 17:00 had verlaten voor een snelle salsales met mijn vriendin. Ik kwam snel terug vanuit Amsterdam om nog een liedje te kunnen zingen met de Mediaco, maar het mocht niet baten. Een paar stamgasten van Salon Tropica, de karaokebar waar het festijn plaatsvond, wilden ook graag genieten van het grote publiek en hun zoete tonen prevaleerden boven ons goedbedoeld gesnerp. Om 01:00 ging de tent op slot, wat alleen maar kon betekenen dat de avond ergens anders werd voortgezet. Met een klein maar fijne gelegenheidssquad werd er naar Vibes genavigeerd, waar ik er om 03:00 de brui aan gaf. Een klein tochtje naar Rotterdam Centraal en een bustocht met een goedlachse chauffeur en een student die kwijlde in zijn slaap later, lag ik om 04:00 dan toch heerlijk in mijn bedje in Delft.

Om 11:00 kwam ik na drie keer snoozen dan toch echt uit dat nog even warme bedje, en ik besloot direct te beginnen aan de pubquiz die ik zou maken voor tijdens een weekend weg met mijn B&R Beurs dispuut (Borsa Valori, ‘vo). Ik ben zelf een groot fan van kennisquizen en 30 seconds, dus het papier was al snel gevuld met een aantal funfeitjes waarvan ik dacht dat het woord verspreid moest worden. Na nog wat filosofie werk verzet te hebben en een vlugge blik te hebben geworpen op het Inkomstenbelasting-college van vrijdag, was het tijd om te eten. Daarna moest er wel een beetje gehaast worden naar de studiereisbekendmakingsborrel.

Nadat de Mediaco tijdens een vergadering op woensdag had besloten dat de studiereis wel naar Caïro moest gaan, vulde ik bij het raden vol zelfvertrouwen Buenos Aires in. Waarom? Ik heb werkelijk geen ruggengraat en iemand naast me had een sluitende theorie. Blijkt die reis alsnog naar Toronto te gaan! Ongekend gaaf, maar door een ander snoepreisje ben ik de halve maand mei uit de roulatie en heeft solliciteren op Toronto geen zin. Eeuwig huilen, en ik verwijt het de Reiscommissie dat ze een te gave bestemming hebben gekozen. Jullie worden bedankt.

Na de bekendmaking en een snelle cursus camerawerk van Foske, Fabian en Marjon was ik snel pleite van de borrel omdat ik nog de pubquiz moest afmaken en een bijpassende powerpoint in elkaar moest draaien. Om 05:00 was ik absoluut helemaal klaar met die quiz, maar de quiz helaas nog niet met mij.

 

Vrijdag

Om 08:15 ging de wekker en na een ultra korte nacht begon ik een half uurtje na wederopstanding met het in elkaar zetten van een antwoordenmodel. Mijn Bijbelse vragen moesten uiteraard van het correcte bijbelvers worden voorzien, wat resulteerde in een vroege zoektocht op www.allaboutgod.com. Ook een first-timer.

Om 12:00 had ik ingepakt en afgerond, en een dispuutsgenootje (ook uit Delft) haalde mij en m’n beautycase op bij mijn huis. Een ander dispuutsgenootje en een retevol karretje bij de Makro later, begon de tocht naar Ellemeet, Zeeland. De accommodatie was goed voorzien en het beloofde een mooie paar dagen te worden. De leden die dit jaar bij de investeringsgroep waren gekomen, hadden de grote eer om voor de ouderejaars te koken. Na een voortreffelijke maaltijd was het tijd voor de pubquiz. De Chromecast kreeg geen verbinding met de TV, wat resulteerde in een vloek en een besef dat 5 slaaploze uren anders ingevuld hadden kunnen worden. Anyhow, de show must go on.

De teams liepen flink uit elkaar. Een team kreeg het voor elkaar om bij het oprichtingsjaar van de VOC 1839 in te vullen en blijkbaar was de staatssecretaris van Financiën ook een brug te ver. De sfeer was echter strijdbaar en heel gezellig, en de uiteindelijke overwinning werd dan ook niet gechallenged. De avond en nacht verliepen verder perfect, op een klein hoofdwondje bij een lid na.

 

Zaterdag

Brak en gemoedelijk. Om 16:00 hadden we een erg leuke wijnproeverij en rondleiding. Wijnhoeve de Kleine Schorre is een absolute aanrader als je ooit een activiteit nodig hebt op Schouwen-Duiveland. De rondleiding werd verzorgd door de wijnboer zelf, een ondernemer van het kaliber ‘hard voor weinig, nooit chagrijnig’. Het was een mooi beeld om hem te zien vertellen over het wel en wee van zijn wijnboerderij. De wijnen smaakten daardoor alleen maar lekkerder, zeker wanneer ze gepaard gingen met een prettig hapje zalm/garnaal/kreeft of mossel (want, ja, Zeeland).

’s Avonds werd er nog heftig gekingsd en 30 seconds gespeeld. Om 05:00 won de slaap het van een mooie nacht.

 

Zondag

Om 10:06 schrik ik wakker, vooral omdat mijn wekker voor 08:00 stond om met de eerste bus naar het kleine Kwintsheul, waar mijn ouders wonen, terug te keren. Het plan wordt gewijzigd en na het nodige schoonmaken vertrekken alle auto’s in de middag richting Roosendaal, zodat de Brabo’s uit het dispuut de Rotterdammers op de trein kunnen zetten. Twee uur later zit ik dan toch aan de keukentafel aan mijn ouders te vertellen over mijn weekend en kan ik horen over het wel en wee van mijn twee broers en mijn tweelingzus.

Lang ontspannen kan helaas niet, omdat ik om 18:00 uur nog in Leiden moest zijn voor een training bij SSL, het examentrainingbureau waar ik werk. Met behulp van mijn moeders liefde en een vlugge autorit ben ik keurig op tijd. De training ging in op het geven van economie-training op HAVO-niveau. Om 22:00 is alles wel gezegd en vertrek ik weer terug naar Kwintsheul, om in alle rust bij te komen van een druk maar mooi weekend.

 

Maandag

Ik werd wakker om een uur of 9, waarna ik me op ging maken voor de oversteek van mijn ouderlijk huis in Kwintsheul naar Delft, waar ik samen met mijn broer, die aan de TU studeert, woon. Met het oog op een drukke week ga ik snel aan de slag. Ik kon lekker doorwerken, onder andere aan het weergeven van de eerste dagen van mijn ‘de week van’. Het overige werk stapelde zich al rap op, maar gelukkig kon ik om 17:00 uur vluchten naar een etentje. Ik ga in april en mei voor 3,5 week naar Griekenland (het eerder genoemde snoepreisje) met mijn oude middelbare school in Delft, waarbij we met een bus, tenten en een dik luchtbed gaan rondtrekken door heel Griekenland, waarbij de klassieke geschiedenis, kunst, collegialiteit en sportiviteit voorop staan. Nu heb ik een verregaande interesse in de eerste twee, en er gaat een medicus mee met een zuurstofmasker na elke beklimming, dus ik wilde wel mee als begeleiding. Terug naar het etentje: we gingen dus voor het eerst met de staf van de Griekenlandreis vergaderen, eten in een Grieks restaurant en vervolgens de ouders van de kinderen die meegingen begroeten. Toen mijn naam werd genoemd, ging ik staan en wuifde ik zeer kundig, waarna mijn kunstje voor die avond wel weer was gedaan.

 

Dinsdag

Op dinsdag stond er wederom een druk programma voor de deur. Ik stond relatief vroeg op om te beginnen aan een beleggingsvoorstel voor het beleggingsdispuut, maar het ene na het andere bedrijf werd in overleg afgeschoten. Met de moed in de schoenen gezonken, spoedde ik mij naar Rotterdam Centraal, waar onze lieve Commissaris Extern Justus Mater (onironische ‘vo)  alweer stond te wachten op een horde ambitieuze In Duplo’ers. Hij mocht ons blij maken met een heuse In-Housedag van de VEB, op Beursplein 5. Na een interessant praatje over juridische zaken van Geert Koster (oud-dubbelstudent en terug te vinden op Youtube met Geert Fileert) en een masterclass bedrijfswaardering, mocht bijna oud-lid Hugo met een achterwaartse back-hand op de gong de beurs afsluiten. Na geniale beleggingsgesprekken met Foske en Joost (geniaal, zeg ik u) bij de goedverzorgde borrel in de oude bestuurskamer van het beursgebouw, moest ik mij verontschuldigen en ging ik terug naar Rotterdam voor een meeting met alle voorzitters van B&R-disputen. In de trein werd ik vergezeld door Letthe en Joris, wat resulteerde in aangenamere treinreis dan normaal.

Na al het gehaast voor de Chairmen-meeting, die redelijk lang duurde, moest ik om half elf nog avondeten. Al mijn opties overwegende, besloot ik te gaan  voor een klassieke zoete aardappelfrites met ketchup en een kaassoufflé op, wederom, Rotterdam Centraal Station. Om half twaalf was ik eindelijk thuis, en ik besloot meteen naar bed te gaan zodat ik vroeg kon beginnen aan de taken van de dag erna.

 

Woensdag

04:57 ging de wekker, want ik dacht dat dé aftrap zou zijn van een productieve ochtend. Ik zat om 05:05 aan mijn beleggingsvoorstel, waarbij ik de keuze had gemaakt voor The Walt Disney Company. Vier uur later had ik wel genoeg gepresteerd en besloot ik twee uurtjes te gaan slapen (andere, wellicht efficiëntere keuzes hadden die ochtend gemaakt kunnen worden), voordat ik nog verder ging aan werk voor SSL en het afronden van het beleggingsvoorstel. In de namiddag vertrok in naar mijn vriendin in Amsterdam voor een nieuwe salsa-les. Ik blijf slapen in Amsterdam. Gelukkig is mijn vriendin een ochtendmens en lig ik er voor de verandering eens om half elf in. Ook fijn.

 

Donderdag

We staan op om half acht, en het lukt wonder boven wonder om half tien aan de studie en m’n werk te zitten, inclusief een ontbijt met een klein yoghurtje. Emma, als je dit leest, doe eens fatsoenlijke boodschappen.

Rond twaalf ga ik weer vanuit Amsterdam naar Delft, waar ik heb afgesproken met mijn moeder om gezellig saampjes kleding uit te zoeken voor Black Friday. Ik word vaak verweten lichtelijk kleurenblind te zijn (de kleur ‘taupe’ blijft een raadsel), dus mijn moeders feedback is onmisbaar, plus het is een goed excuus om gezellig met mijn moeder koffie te drinken. Rond vier vertrek ik weer richting Rotterdam, waar ik nog een B&R Academy meepak over ETF’s. Daarna mogen mijn dispuutsgenootje en ik tegenover de beleggingsgroep onze voorstellen presenteren. Alibaba.com en The Walt Disney Company worden aangenomen. Ik skip de borrel en ga linea recta met Anke, een ander dispuutsgenootje, met de auto naar Delft. Daar duik ik mijn bed in en bereid ik mij mentaal en spiritueel voor op een drukke vrijdag en een vol weekend.

Dankjulliewel dat ik deze week met jullie van mij af mocht schrijven!

 

Voor de mensen die van pubquizen houden, hier een greep uit de vragen:

 

  • Welke twee steden uit het Oude Testament werden door God vernietigd voor hun verwerpelijke gedrag? (Genesis, hoofdstuk 19)
  • Vanaf 2002 volgden onze zuiderburen het leven van de familie van een Belgische oud-doelman van Bayern München, een reality-serie die uiteindelijk 12 seizoenen zou voortslepen. Wat is de achternaam van de pater familias?
  • Welke drie consultancykantoren worden bedoeld met de afkorting ‘MBB’?
  • Wat verkocht Sander Schimmelpenninck tussen zijn tijd op de Zuidas en zijn tijd bij Quote?
  • Hoe noemen we, met een Duits woord, het gigantische economische herstel van West-Duitsland na de Tweede Wereldoorlog?
Sluiten