Shakshuka: het recept dat niemand kent

Nee, het is geen dansstijl, bekende rapper of plantensoort. Het is mijn favoriete Mexicaanse recept!

In één pan, voor twintig mensen of alleen voor jezelf, als ontbijt, lunch of avondeten.

Dit is een van minstens honderd varianten.

 

Wat heb je nodig? (voor 2 personen)

  • 1 blik cannellinibonen
  • 2 tomaten
  • 1 rode paprika
  • 2 tl Mexicaanse kruiden
  • 6 takjes koriander (voor de liefhebber)
  • 1 pak tomatenblokjes
  • 50 gram feta
  • 1 zak tortillachips
  • 4 eieren
  • 0.5 groentenbouillonblokje
  • Olijfolie
  • Peper en zout

1. Laat de cannellinibonen uitlekken in een zeef. Verwijder de zaadlijst van de paprika en snijd de tomaat en paprika in blokjes van ongeveer 1 cm.

2. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak 1 tl Mexicaanse kruidenmix per persoon gedurende 1/2 minuut op middelhoog vuur.

3. Doe de tomaat, paprika, tomatenblokjes en de bonen bij de kruiden in de hapjespan. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan, roer goed door en laat, afgedekt, 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

4. Snijd ondertussen de koriander grof en verkruimel de feta.

5. Maak ruimte in de hapjespan voor de eieren en breek de eieren hierin. Dek de pan af en laat de eieren 8 – 10 minuten stollen. Haal de laatste 4 minuten het deksel van de pan en zet het vuur hoger om overtollig vocht te laten verdampen.

6. Serveer de shakshuka in de pan en garneer met de feta en koriander. Serveer de tortillachips ernaast om mee te dippen.

 

Eet smakelijk!

Sluiten