De Penningmeester aan het woord

De eigenaardige bezigheden van een penningmeester

Het is algemeen bekend dat de penningmeester zich bezig houdt met de financiën van de vereniging. Maar wist je dat de penningmeester ook de borrels én het congres organiseert? Daarnaast heeft de penningmeester nog heel veel rare taken, zoals moppen tappen op de ALV, onsamenhangende stukken schrijven voor De Duplomaat en het op zich nemen van de taak van de goedheiligman tijdens de Sinterklaasborrel. Maar er zijn nog enkele andere eigenaardige activiteiten van een penningmeester. Hierbij een greep uit de laatste weken.

Zo had ik vorige week nog het illustere penningmeesterdiner. Samen met welgeteld zeven oud penningmeesters (allen man) heb ik genoten van een diner met een overvloed aan spareribs en alcohol, gevolgd door een bezoek aan een niet nader te noemen nachtelijk etablissement. Later kreeg ik de ingeving dat een barbaarse avond zoals dit alleen maar een traditie heeft kunnen worden doordat de positie van penningmeester al tien jaar op rij bekleed wordt door een man. Ik daag dus alle vrouwen uit om deze reeks te doorbreken!

Daarnaast heeft de (exponentiele) groei van het aantal vissen op de kamer mijn aandacht getrokken. Deze kans grijp ik dan ook graag aan om alle onduidelijk rond de vissen uit te wereld te helpen. In de wandelgangen word al gesproken van een bevalling, maar dit is zeker niet het geval.

Na het uitermate goed verlopen vissendonatie project met een recordopbrengst van €40,19(!!) hebben de vissen een prachtig interieur gekregen. Echter is het doneren een beetje geëscaleerd. Zo hebben wij naast de financiële bijdragen maar liefst twee huisjes gekregen. En als klapper op de vuurpijl drie guppy’s van het achttiende bestuur! Helaas werden de nieuwelingen niet bepaald warm verwelkomd door onze gouden rakkers. Na enkele dagen hadden wij hierdoor nog maar twee en een halve gup over.

Na een nooddonatie van onze Commissaris Vis in de vorm van een prachtige vissenkom hebben we de twee strijdende partijen nu beiden een eigen verblijf kunnen bieden. Hierdoor wordt onze kamer gevuld met maar liefst twee aquaria. Door de grote hoeveelheid vissen én kommen zou ik nu zelfs de stelling durven te poneren dat In Duplo de heuse Kampioen Vis is onder de studieverenigingen!

Dan is er nog een belangrijk vraagstuk waarbij wij graag de inbreng van de leden zouden willen. Onze vertrouwde goudvissen zijn allen van een mooie naam voorzien; Louis Fissa, Daphne Schippers en Ben. Onze aanwinsten in de vorm van de twee overlevende guppen hebben dit echter nog niet. Enige proefballonnetjes waren al Gin & Tonic of Peper & Zout, maar bij het horen van deze namen stonden de tranen mij nader. Dus heb je een goed idee voor de vissen? Laat het horen. Daarnaast kan je natuurlijk ook nog doneren om onze geliefde kamerdieren de winter door te krijgen! 

Als laatste zou ik iedereen willen uitdagen om De Duplomaat regelmatig te lezen. Dit blad is de reddingsboei voor menig In Duplo lid dat geïnformeerd wil worden over alles wat In Duplo betreft en meer. En kom vooral vaak langs op de kamer om een snicker te eten of een gratis kopje koffie naar binnen te gieten.

Liefs,

Jules Smeets

 

Voor degenen die nog een donatie willen doen aan onze visvrienden:

 XMJoAHgMlX3_EvLth6NwiRzSt8iYyw77OTcOQHf0WsQ-L0tX82FYqwWAtY0fNpbI-KN7P9hrAWIoH59ieUXdgF0KMi_eawvzVB54ZYWNZhMAx7MovLsIezSC01C7UlwdYE-gHzXWskXio2E6YHoKHlA

Sluiten