De week van... Yvonne van Driel

Maandag:

De week begon goed. Maandag heb ik vrijwel nooit college, dus daar maakte ik deze keer ook goed gebruik van door lekker uit te slapen tot een uurtje of 10 om zo nog even bij te komen van het afgelopen weekend. Ik was nog in het prachtige Sleeuwijk, de plek waar ik oorspronkelijk vandaan kom. Na mijn ontbijt en onmisbare bakkie pleur ging ik het dorp in voor wat boodschappen. Niemand had er tijd voor en dus kwam het op mij aan. Nadat ik het hele boodschappenlijstje had afgewerkt, ging ik snel weer naar huis en pakte ik de auto om naar Rotterdam te vertrekken. Meestal ga ik gewoon met het ov, maar deze keer hadden we de auto nodig om voorbereidingen te treffen voor de tweedejaarsactiviteit die de volgende dag zou plaatsvinden. Ik ben dit jaar lid van de Activiteitencommissie en had afgesproken om met Ize alle boodschappen te halen voor de sushi die we zouden gaan maken tijdens de activiteit. Het begon allemaal bij de Makro in Delft. Na twee keer verkeerd te zijn gereden, kwamen we daar eindelijk aan. Eenmaal binnen was het een enorme zoektocht om alles te vinden. Ook waren we even afgeleid door het drankassortiment waar de Makro over beschikt. Na een klein uurtje hadden we alles gevonden en gingen we door naar onze volgende stop: het verhuurbedrijf van de slushpuppy machine (ja dat lees je goed). Nadat we de machine met moeite in de auto hadden gekregen, gingen we naar onze laatste plek waar we moesten zijn. Dit was de supermarkt. Hier haalden we de rest van de spullen die we nodig hadden. Ik rij in een redelijk kleine auto, dus alle spullen gingen er met moeite in. Even voor de verbeelding: de stoelen van de achterbank waren naar beneden geklapt, ik kon niks meer zien door mijn binnenspiegel en zelfs bij het voeteneind van de bijrijdersstoel stond er een kratje bier. Uiteindelijk hebben we alle spullen naar de locatie gebracht en daar het een en ander klaargezet. Daarna ben ik gauw naar Sleeuwijk vertrokken om te gaan werken. Ik werk al sinds mijn 16e bij de kruidvat en gezien ik vrijwel elk weekend naar huis ga en ik mijn collega’s erg leuk vind, heb ik besloten om daar nog te blijven. Ik werk er dan ook vrijwel elke zaterdag alleen door het personeelstekort ontkom ik er de laatste tijd niet aan om ook af en toe doordeweeks bij te moeten springen. Na het werk kwam ik met het spontane idee om met een van mijn beste vrienden naar een film te gaan waar we al heel lang heen wilden. Ik appte hem dat we de voorstelling van 21u nog wel zouden halen en hij was uiteraard van de partij. Nadat de film was afgelopen en ik hem had thuisgebracht, zocht ik zoals gewoonlijk weer veel te laat mijn bed op.

 

Dinsdag:

In tegenstelling tot maandag was er geen tijd om uit te slapen. Om half 6 werd ik wakker gemaakt door mijn vriend en vijand: de wekker. Na mijn ochtendritueel pakte ik nog wat spullen en vertrok ik met de auto naar Rotterdam om mijn college van 09:00 te halen. Het was zoals gewoonlijk weer een drama op de weg. Er was een ongeluk gebeurd op de A16 waardoor ik binnendoor moest rijden en uiteindelijk heb ik anderhalf uur gedaan over een stuk waar ik normaal 35 minuten over doe. Uiteindelijk was ik net op tijd voor mijn college. Na afloop ben ik even naar mijn kamer in Rotterdam gegaan om wat spullen op te halen die ik naar de kamer van In Duplo moest brengen en heb ik nog even geleerd voor een tentamen die ik de week erna zou hebben. Om 15:00 had ik mijn laatste college. Dat was alleen zo nutteloos dat ik het na de eerste helft heb opgegeven en naar de locatie van de tweedejaarsactiviteit ben gegaan om de rest, die al eerder vertrokken waren om de laatste dingen te regelen, te helpen. Om 17:15 kwamen dan eindelijk de eerste leden aan voor de tweedejaarsactiviteit van In Duplo. Het was een groot succes! Iedereen heeft de sushimaster in zichzelf naar boven gehaald en zijn buik rond gegeten. Ook zijn er genoeg liters slushpuppy doorheen gegaan. Een gedeelte van de leden bleef na het eten nog even hangen voor de gezelligheid. Uiteindelijk hebben we met z’n allen opgeruimd en is de slushpuppy machine weer in de auto meegegaan nadat Michelle zo lief was om aan te bieden dat zij de auto wel wilde besturen (zelf mocht ik dat helaas niet meer). Nadat de auto weer voor mijn huis was gezet, ben ik nog een klein stukje met Michelle meegefietst en daarna tevreden over het succes van de activiteit mijn bed in gegaan. 

 

Woensdag:

De eerste taak die voor vandaag op het lijstje stond, was het terugbrengen van de slushpuppy machine. De AC was het erover eens dat ik niet alleen met die machine in de auto naar het verhuurbedrijf mocht gaan rijden. Daarom zou ik Rogier ophalen bij de uni om vervolgens richting het verhuurbedrijf te rijden. Eenmaal aangekomen bij het bedrijf was er echter een klein probleem. Door een miscommunicatie hadden wij de machine afgeleverd zonder schoon te maken, maar dit bleek uiteindelijk niet de bedoeling te zijn. De machine moest afgespoeld zijn met water. Gezien Rogier en ik het AC-budget niet wilden gebruiken voor het betalen van schoonmaakkosten, hebben wij zelf gezwoegd in de keuken van het verhuurbedrijf om de machine af te spoelen. Na goedkeuring van het bedrijf vertrokken we weer richting de uni met een kleine tussenstop bij de McDonalds voor een welverdiend kopje koffie. Nadat ik Rogier had afgezet en we nog wat spullen naar de kamer van In Duplo hadden gebracht, ben ik naar huis gereden om de auto om te ruilen voor de fiets en om mijn laptop op te halen. Het was haasten om op tijd te zijn voor een feedbacksessie van het vak Wetenschapsleer. Daarna stond er een meeting op de planning voor een groepsopdracht. Deze duurde tot 15:00 waarna het laatste college van de dag volgde. Drie vriendinnen vroegen of ik na het college bij hun wraps wilde komen eten samen met nog twee anderen en deze uitnodiging accepteerde ik maar al te graag. Na het college ging ik nog even naar huis om wat administratieve zaken te regelen voor de AC en vervolgens ben ik naar mijn vriendinnen vertrokken. Het was, zoals gewoonlijk bij hen thuis, een gezellige avond. Normaal blijf ik dan ook heel de avond hangen, maar dit keer besloot ik voor de verandering een keer verstandig te zijn en kort na het eten te vertrekken om nog even aan de studie te gaan.

 

Donderdag:

Vandaag ging de wekker weer vroeg. Na nog een half uur langer in bed te hebben gelegen (ik heb veel moeite met opstaan), heb ik me haastig aangekleed en een kop koffie achterovergeslagen om vervolgens naar diezelfde vriendinnen te vertrekken waar ik de avond ervoor ook was. Een van hen was die dag jarig en ik had met de andere twee afgesproken om haar te verassen met het ontbijt. Na het afruimen besloot ik om nog even naar de uni te gaan om te studeren. Na een zinloos rondje te hebben gelopen in de UB besloot ik om in Sanders te gaan zitten. Daar heb ik tot 11:00 uur gezeten, omdat er een meeting met de AC op de agenda stond. Ik had er al helemaal zin in, omdat Rogier taart mee zou nemen. Binnen de AC geldt namelijk de regel dat als je te laat bent, je moet zorgen voor een taart bij de volgende meeting. Na een productieve meeting waarbij er zoals gewoonlijk veel gelachen is en er helaas een niet nader te noemen AC-lid te laat was (volgende week weer taart!!) ging ik weer naar huis om nog even te studeren. Op dit tijdstip durfde ik niet eens meer een poging te doen om een plekje in de UB of Sanders te zoeken. Rond 16:00 uur vertrok ik van huis om nog wat spullen op te halen bij de locatie van de tweedejaarsactiviteit. Deze heb ik snel thuis afgegooid en daarna ben ik op weg gegaan naar restaurant Vicini, waar een vriendin van mij van thuisthuis op mij zat te wachten. Ze was net terug van vakantie en had gevraagd of ik die dag tijd had om iets met haar te gaan doen. We hadden elkaar al een tijd niet gezien en hebben gezellig bij gekletst. Na het voorgerecht besloten we naar een ander restaurant te gaan waar ik had gereserveerd voor het avondeten. We hadden hoge verwachtingen, omdat we hun instapage, de website en de menukaart al uitgebreid bekeken hadden. Helaas viel het een beetje tegen en zijn we voor het toetje weer teruggegaan naar Vicini. Na een paar wijntjes bedachten we het plan om te gaan stappen. Toen we echter rond 23:00 uur bij het restaurant vertrokken, waren de plannen alweer gewijzigd. We zijn langs de avondwinkel gefietst, hebben een bak ijs en chips gehaald en bij mij thuis in een dikke trui en joggingbroek genetflixt. Voor zulke avondjes ben ik best bereid om de Vrienden een keer over te slaan.

 

Vrijdag:

Mijn vriendin had besloten om mij rustig verder te laten slapen en zelf even naar de Albert Heijn te gaan voor ons ontbijt. Nadat ik was wakker gebeld door Mats die wat vragen had over de ouderejaarsactiviteit besloot ik er zelf ook maar uit te gaan en een beetje op te ruimen thuis. Ik deed de voordeur open voor mijn vriendin die weer terug was en zij ging aan de slag met het ontbijt, terwijl ik even ging stofzuigen en onder de douche ging. Na het ontbijt namen we afscheid van elkaar en vertrok ik naar de uni. Na een kort gesprek op de kamer ben ik naar een werkcollege geweest. Om kwart voor twee ging ik naar huis om mijn spullen in de auto te laden en naar Sleeuwijk te vertrekken. Dit keer was het nog drukker dan normaal op de weg. Op mijn telefoon was de A16 een grote rode streep en er was een vertraging van 50 minuten (!). Rond 16:00 uur was ik dan eindelijk weer in Sleeuwijk en besloot ik even langs te gaan op het werk van een vriend van mij. Hij was die dag jarig en ik wilde hem verassen met een kleinigheidje. De vrijmibo was al in volle gang toen ik binnenkwam en nadat ik mijn vriend had gefeliciteerd heb ik gezellig een drankje meegedronken en een praatje gemaakt met hem en zijn collega’s die ik ook goed ken. Een half uurtje later moest ik alleen weer gaan, omdat ik die avond nog moest werken en daarvoor nog iets moest eten. Na een drukke maar gezellige avond op het werk met één van mijn favoriete collega’s heb ik thuis nog wat werk gedaan voor de AC en nog even gestudeerd. 

 

Zaterdag:

Zaterdag begon weer vroeg. De wekker ging om 7:00 uur, omdat ik om 8:00 uur aanwezig moest zijn op het werk. Ik had wat geschoven met uren van collega’s waardoor ik nu tot 14:00 moest werken in plaats van tot 13:00 uur. Natuurlijk bleef ik weer veel te lang kletsen met collega’s en moest ik nog boodschappen doen waardoor ik pas rond kwart voor 3 thuis was. Die middag ben ik weer de studieboeken in gedoken tot etenstijd. Na gezellig gegeten te hebben met de familie werd ik opgehaald door een vriendin om naar de verjaardag van een oud-collega en goede vriendin te gaan. Na een gezellige avond vertrokken we weer naar huis en besloot ik om mijn verstandige gedrag van eerder deze week voort te zetten en een bezoek aan onze plaatselijke kroeg over te slaan zodat ik de volgende dag nog wat waard zou zijn. Normaal gesproken ben ik hier altijd te vinden als ik geen andere plannen heb. Er lopen altijd veel bekenden rond, dus heb ik altijd de mogelijkheid om met iedereen weer even bij te praten. Helaas werd dat nu dus een weekje uitgesteld. Om voldoendes te halen moet je nu eenmaal offers brengen. 

 

Zondag:

Zondag begon met de vaste brunch waarbij de hele familie inclusief aanhang aanwezig is. Deze brunch bestaat uit broodjes uit de oven en deze keer was mijn zusje zo lief om er ook nog eitjes bij te koken. Daarna begon ik weer aan de studie tot ik een appje kreeg van mijn nichtje over studieboeken die zij nodig had. Zij zit een jaar hoger dan ik en verkoopt haar boeken altijd door aan mij, maar ze had er dringend een paar nodig die ze al aan mij gegeven had. Ik stapte dus gelijk in de auto om ze te brengen. Uiteindelijk ben ik daar nog een tijdje gebleven, want mijn nichtje en ik hadden elkaar weer genoeg te vertellen, ondanks dat we elkaar de week ervoor ook al gezien hadden. Dit keer zat ook mijn tante erbij. Na een gezellige middag vertrok ik weer richting huis. Kort nadat ik weer thuis was, vroeg de vriendin van mijn broer of ik samen met haar nacho’s wilde maken. Daar zei ik natuurlijk geen nee tegen en na een kwartiertje zaten we dus met mijn broer nacho’s te eten en series te kijken. Ik moest alleen echt weer aan de slag met leren, dus kort daarna ben ik weer van de woonkamer naar mijn slaapkamer verhuisd en heb ik daar gezeten tot het avondeten. Mijn vader had besloten om chinees mee te nemen en mijn opa en oma ook uit te nodigen voor het eten. Voor de gezelligheid had hij de kleine haard in de keuken aangemaakt. Na een gezellig diner besloot ik om nog een paar potjes van mijn oma’s favoriete kaartspel met haar te spelen. Tussendoor hielp ik mijn zusje nog met haar huiswerk. Op een gegeven moment besloot ik dat het mooi was geweest en ging ik nog even naar boven om te leren. Na een paar uur zocht ik mijn bed op en viel ik, terugkijkend op een drukke, maar leuke week, als een blok in slaap.

Sluiten