Een nieuw jaar De Duplomaat

Een nieuw collegejaar. Hoewel een groot gedeelte van mijn derdejaarskompanen de eerste borrel van het seizoen in een ander werelddeel vierden, voelde Meat vertrouwd als altijd. Goed gezelschap en een godsvermogen aan prosecco brengen gezelligheid, maar waren zeker niet het enige wat de avond aangenaam maakte. 

In Duplo’ers hebben altijd iets te vertellen. Niet alleen wanneer ze gratis bier achter de kiezen hebben en net op vakantie zijn geweest, maar altijd. Zij beleven dingen. Ze banen hun weg tussen TA-schappen, stages bij prominente kantoren en commissies die het al zo overvolle CV net dat ene beetje extra flair geven. Het zijn ondernemende mensen, bewust van hun intellect en voorzien van een gezonde dosis humor. Overtuigd van hun toegevoegde waarde in de wereld en de kwaliteit van hun mening, debatteren en lachen ze, de discussie politiek gezouten en de tong geslepen. Ze switchen achteloos van een grap over hun potentiële toekomst als advocaat of investment banker naar een verhitte discussie over de laatste Netflix-serie. Waar je je ook begeeft op de borrel, er is ruimte voor conversatie. Het is niet makkelijk je staande te houden tussen alle strebers die onze vereniging rijk is. Je moet overal van op de hoogte zijn. Je moet fysiek én mentaal in topconditie verkeren om al die kampioenen verpissen bij te houden, en daarnaast wordt verwacht dat je ook nog eens uitstekende punten te halen op het ‘gewone’ studievlak. Niet te doen, zou ik haast zeggen.

Het komende jaar gaat De Duplomaat je daarom helpen. Het is lastig om met de redactie alle terreinen die het leven van een dubbelstudent interessant maken, te beslaan, maar we gaan het proberen. We zullen proberen de vereniging te voorzien van een frisse blik op de actualiteit, de ins en outs van de vereniging te delen en een analyse te schetsen van het wereldtoneel. Van trivia tot scripties en van stage tot crisis: opiniëren en inspireren is het doel, het middel de pen en de camera. Welke gebeurtenis dan ook je wenkbrauwen zal doen fronsen dit jaar, wij zullen erbij zijn.. 

Wie presenteert straks naast Duncan Laurence het Eurovisie Songfestival? Is het Doutzen? Johan Derksen? Of toch onze eigen Joar? Nog belangrijker, beschikt de Duplomaat straks over een perspas? Breekt de Europese Centrale Bank straks over de big dick energy van Klaas Knot, of zullen de dagbladen gedomineerd worden door de nationalisatie van Unilever door Wopke Hoekstra himself? Kwalificeren we ons voor het EK mannenvoetbal, of betreedt Thierry Baudet opnieuw de In Duplo arena met een biertrein tijdens het nu al illustere Lustrumfeest op 10 oktober? Je leest het op De Duplomaat.

Sluiten