De Voorzitter aan het woord

Column van de Voorzitter

 

Grofweg drie jaar en twee weken geleden begon voor mij de ESE Take-off met In Duplo. Tijdens de Eurekaweek was ik naar het ontbijt geweest, maar verder kende ik onze vereniging nog niet zo goed. We gingen bowlen bij Atoll en daarna ging ik met mijn team naar de Burgerking. In dat team zat een gezellige Limburgse IBEB’er, genaamd Jules. Ik herkende Jules op de eerste borrel van In Duplo en een vriendschap ontvouwde zich. Niets deed mij die eerste weken in Rotterdam vermoeden dat we drie jaar later met zijn tweeën in het bestuur van die vereniging zouden zitten en nieuwe eerstejaars, waaronder ook IBEB’ers, zouden verwelkomen in Rotterdam. We hebben ons driejarig jubileum gevierd met een potje bowlen, Jules won ruimschoots.

Sinds zaterdag 7 september mag ik mij, vol trots, voorzitter van In Duplo noemen. Voor zaterdag mocht ik al een paar maanden oefenen, waaraan mijn zomer per ongeluk is opgegaan. Dat was soms even wennen, maar vooral heel leuk. Naast het leren kennen van veel bedrijven, andere besturen en werkzaamheden van mijn functie, mochten we volop meefeesten in de Eurekaweek en organiseerden we onder andere het Eurekaweekontbijt. We hebben ook gewerkt aan het beleid voor het komende jaar. Met een nieuwe commissie (de Onderwijscommissie), twee eerstejaarsreizen en een Lustrumjaar denk ik dat we er de aankomende tijd een mooi feest van zullen maken.

Ik kan aankomend jaar alle mooie plannen natuurlijk niet alleen uitvoeren. Zoals ik al aangaf zit ik in het bestuur met Jules, maar ook Karsten, Mats, Justus en Rosalie zijn van de partij. Tot nu toe gaat deze samenwerking fantastisch en we hebben steeds meer plezier samen. Wij worden geholpen door de fantastische groep actieve leden die zich in de commissies in gaan zetten om onze vereniging iedere dag een stukje mooier te maken. Een groot deel van deze groep is aan het begin van de zomer bekendgemaakt en veel van hen zijn al gedurende de zomer begonnen met hun activiteiten. Bovendien zijn we momenteel heel druk met de sollicitaties van de nieuwe leden voor de eerstejaarsplekken binnen verschillende commissies. Ik ben deze actieve leden allemaal enorm dankbaar voor hun inzet en heb enorm veel zin om samen met deze groep dit jaar te beleven.

Aan alle nieuwe en oude leden, actieve en minder actieve leden en iedereen die dit leest wil ik het advies meegeven de Duplomaat goed in de gaten te houden. Van Breaking borders tot opiniestukken, de Duplomaat laat zien waar de vereniging en onze leden mee bezig zijn en geeft veel lees- én kijkplezier. Afgelopen jaar heb ik vanuit Milaan zo de vereniging een beetje in de gaten kunnen houden en leverde de Mediacommissie fantastisch werk af. Ik heb er al het vertrouwen in dat de nieuwe commissie dit succes zal evenaren en kijk uit naar hun komende werk. Ik wens ze in ieder geval heel veel succes en plezier toe.

Afsluitend zou ik iedereen uit willen nodigen naar onze kamer en activiteiten te komen! Jullie zijn allemaal welkom en we vinden niets gezelligers dan een stel kamerdieren, zoals ook ik eens was, die ons door de dagen helpen.

 

Tot snel!

Joar

Sluiten