De week van, Lucas van Megen

Maandag

In plaats van lekker uit te kunnen slapen op deze vrije dag, word ik om half 8 gewekt door een hoop geschreeuw beneden. Mijn zusje is haar tas weer eens ergens kwijt geraakt en het hele huis mag van haar zoektocht genieten. De tas is even later gevonden maar van slapen is geen sprake meer dus ik besluit de dag maar vroeg te beginnen *snik*. Na een lekker ontbijtje plof ik neer op de bank met het boek dat ik nu aan het lezen ben, een biografie van een van de oprichters van de Engelse geheime dienst, de komende uren kom ik niet meer van mijn plek. In de middag belt een vvv’tje of ik niet even kan komen helpen met het in elkaar zetten van zijn bed en kast, hij is blijkbaar net verhuisd. Na een paar uurtjes zwoegen praten we nog wat bij onder het genot van een potje Fifa. Ik kan  helaas niet te lang blijven want ik heb afgesproken om in de avond uit eten te gaan met een goede vriendin van me die net terug is van een theatercursus in Rome. We zoeken een pizzatent op, daar had ze blijkbaar nog niet genoeg van, en daar praten we bij over de gebeurtenissen van de afgelopen maanden. Na een gezellige avond stap ik op de trein richting Rotterdam.

Dinsdag

Vandaag heb ik in tegenstelling tot maandag wel lekker uit kunnen slapen. Er staat namelijk niet veel op het programma. Ik besluit voor de verandering eens verstandig te zijn en op tijd met rechten te beginnen, het werkstuk voor rechtssociologie staat namelijk over een week op de planning. Mijn goede voornemens schieten helaas een beetje tekort en ik besteed een groot deel van de middag aan Netflix en een mariokart duel tegen mijn huisgenoot, ik weet helaas nog niet vaak te winnen. In de avond heb ik een training, ik doe namelijk sinds mei mee aan de HIP op Skadi. In voorbereiding op de wedstrijd van morgen, zijn we vooral de 350 meter aan het oefenen. Na een goede training, hoewel mij is verteld dat onze techniek no veel te wensen overlaat, ga ik naar huis voor het avondeten. IK ben nog maar amper thuis of ik krijg een belletje van Kyra waarom ik niet naar de Eerstejaarsactiviteit kom. Ik heb toch wel zin in een gezellige avond dus ik maak snel een maaltje en vertrek daarna richting Bokaal voor het tweede deel van de kroegentocht. Er worden nog wat anderen opgetrommeld en het wordt een leuke avond.

Woensdag

De weergoden hadden het vandaag helaas niet zo goed met me voor. Buienradar gaf aan dat het droog zou zijn, dat was helaas niet zo. In Hillegersberg wonen is over het algemeen wel leuk maar in stortregen naar de uni fietsen laat me toch twijfelen aan mijn huisvesting. Tot op het bot doorweekt kom ik ook nog een uur te vroeg voor mijn werkgroep, een goed begin van de dag. Na de werkgroep had ik een heuse fotoshoot voor mijn nieuwe baantje als ambassador. Het resultaat is eigenlijk best goed en ik mag na een paar minuten al weer gaan. In de middag werk ik nog even met commissiegenoot Twan aan de bedrijfsspecial van Rembrandt alvorens ik naar het paviljoen ga voor de ambassadorsborrel. Hier kan ik helaas niet te lang blijven omdat ik om half 7 verwacht word in Laren, ter ere van de verjaardagen van mijn moeder en haar tweelingzus gaan we daar namelijk bij Loetje eten. Na een heerlijke maaltijd stap ik weer op de trein naar Rotterdam waar ik nog even naar Skadi ga waar een feest aan de gang is. Mijn bootje is ook aanwezig en we maken er samen een mooie avond van.

Donderdag

Vandaag besluiten ik en mijn huisgenoot om het schoonmaakrooster nieuw leven in te blazen. Dit wordt namelijk nog wel eens over het hoofd gezien. Een grondige schoonmaak en een hoop allesreiniger later, is het huis weer spik en span. Na deze inspanning besluit ik de rest van de dag te netflixen tot de Bestuursbekendmakingsborrel in de avond. Dit is mijn eerste bbb en ik ben toch wel benieuwd wie het stokje van het 20e over zullen nemen. Het duurt niet lang of we worden allemaal naar buiten geroepen voor de onthulling. Het 21e bestuur van InDuplo wordt een voor een de trap op gehaald en ik denk dat volgend jaar erg leuk gaat worden met Joar, Karsten, Jules, Mats, Justus en Rosalie. Na de bekendmaking maak ik nog een paar rondjes met de camera en een paar selfies mogen dan natuurlijk niet ontbreken. Ik zet de avond voor in de Vrienden maar helaas waren er al een paar aankomend bestuursleden gesneuveld. De shotjes vloeien rijkelijk en ik kruip tegen zonsopgang in mijn bed.

Vrijdag

Tegen mijn verwachtingen in ben ik fris en fruitig tijdens mijn vroege werkgroep, dit kan helaas niet voor iedereen om mij heen gezegd worden. Aangezien ik verder niet veel te doen heb besluit ik om vroeg de trein richting Amsterdam te pakken voor het weekend. Na een drukke week besluit ik om vroeg mijn bed in te duiken aangezien ik morgen vroeg op moet voor werk.

Zaterdag

De wekker gaat om 7 uur en dat betekent dat ik mij klaar moet gaan maken voor werk. Ik werk elke zaterdag in een Franse slagerij op de Albert Cuyp in Amsterdam en met het aankomende lekkere weer belooft het een drukke dag te worden. Na een zware werkdag spreek ik in de avond met een paar vvv’tjes af om naar de film te gaan. Voor mensen die van de muziek van Elton John houden is Rocketman een echte aanrader. We eindigen de avond met een paar biertjes bij een vriend thuis.

Sluiten