De week van, Joris Hoenen

Donderdag

Deze week van begint voor de verandering eens op donderdag. Nog voor de wekker gaat word ik wakker en ik open meteen twitter om nog maar eens na te genieten van de avond ervoor. Ajax is door een klinkende overwinning op De Vijverberg kampioen geworden en dat moet en zal vandaag gevierd worden. Waar ik een week geleden niet uit bed wilde komen door de nederlaag tegen de withemden uit Londen stap ik vandaag om 10:30 op de fiets om me te haasten richting het station. Nadat ik een opmerkelijk artikel over een zekere Hoogleraar B. in het NRC lees, stap ik over op de trein die vanuit het zuiden komt. Onderin de laatste coupé zitten vrienden uit Roermond me op te wachten met de nodige blikken bier. Wat volgt is een middag met zowel letterlijk als figuurlijk veel vuurwerk. Nadat ik mijn keel schor gezongen heb, proosten we nog een laatste keer op Ajax en zet ik weer koers richting Rotterdam. Zonder boze blikken bereik ik mijn kamer en bespreek ik de dag grondig door met mijn Feyenoord huisgenoot.

Vrijdag

De dag van gister eist zijn tol, na zeven keer snoozen sta ik dan toch echt op. Vandaag is het namelijk tijd om het nodige achterstallig studieonderhoud in te halen. Het onderzoeksproject van het laatste blok is in volle gang en ik rond mijn onderdeel die middag af. Met de nodige pauzes bereid ik die dag tevens de JAV-opdracht van zaterdag voor, voor het vak Materieel Strafrecht. Wat heet voorbereiden, ik kijk twee colleges en besluit het morgenvroeg op goed geluk te maken. In de avond race ik naar de Albert Heijn om een normalerwijs heerlijke stoommaaltijd te halen. Ik kies voor de nieuwe variant met biefstuk en een veel te overheersende saus. Geen aanrader. 

Zaterdag

Om 09:00 stipt open ik de JAV-opdracht op Canvas om mezelf vervolgens, in een paar uur tijd, om te toveren tot expert op het gebied van oplichting artikel 310 Wetboek van Strafrecht. Nadat ik aardig tevreden ben besluit ik mijn rolkoffertje in te pakken en mijn weekend voort te zetten in het zonnige zuiden. In de middag pikt mijn vader me op en rijden we met veel plezier door het glooiende landschap van Zuid-Limburg onderweg naar familie. ’s Avonds ga ik met een vriend eten in ons favoriete restaurant “euver de päöl”, ofwel Duitsland. Lang leve de Europese Unie! Na een smakelijke maaltijd zetten we de avond voort met  vrienden voor de buis. Waar er eerst nog een groot aantal vrienden tegenstribbelen, besluiten we als compromis alleen het optreden van Nederland te kijken. Een paar uur later zitten we allemaal juichend voor de TV.

Zondag

Zondagochtend besluit ik toch maar even de boeken in te duiken om wat dingen voor te bereiden voor aankomende week. De heerlijke zondagmiddag breng ik door in “het witte stadje” Thorn bij mijn oom en tante waar ik veel neven en nichten tref. Inmiddels hebben veel van hen kinderen, en ik vraag me hardop af of ik vroeger net zoveel energie had als de jongste familieleden. In de avond spreek ik weer af met wat vrienden en eindigen we traditiegetrouw bij de Mac Drive een paar dorpen verderop.

Maandag

Maandagochtend begint verrassend goed. Zonder enige vertraging bereik ik mijn kamer om vervolgens op het meesterlijke plan te komen die dag de Kinderdijk te bezoeken. Ik trommel gouwe-ouwe-Douwe op om mee te gaan en samen fietsen we op onze gammele stadfietsjes richting de molens. Nadat we een groepje Chinese toeristen hebben gespot en wat foto’s voor het thuisfront hebben genomen keren we terug. ’s Avonds maak ik een klassieke pasta pesto en kijk ik met goed gezelschap de film “Bankier van het Verzet”. Ondanks enkele historische missers is het best een goede film voor op de maandagavond.

Dinsdag

Ik haast me in de ochtend richting de uni voor een bijeenkomst met mijn projectgroep. Ondanks een uitgebreide nabeschouwing van het songfestival schieten we aardig op. Wanneer ik thuis kom besluit ik mijn kamer op te ruimen en wat te werken aan het vak Intermediate Accounting. Aan het eind van de middag komt een vriend uit Tilburg langs die voor zijn stage in Rotterdam te vinden was. Gezelligheid kent geen tijd en na het nodige lachen, gieren, brullen besluit hij gebruik te maken van van mijn Bed&Breakfast.

Woensdag

Deze woensdag ben ik fijn op tijd in de college zaal te vinden. Na anderhalf uur managerial accounting is het tijd voor een stevige mediacommissievergadering. Na een pittige vergadering ga ik in de namiddag met mijn huisgenoot op zoek naar een cadeau in de stad. Zonder succes. In de avond bezoek ik mediacommissiegenoot Twan voor een avondje politieke verdieping. Samen bespreken we de debatten van de publieke omroep en werpen we een blik op masterstudies. Na een grondige algemene nabeschouwing duik ik mijn bed in.

Donderdag

Donderdagochtend gaat de wekker om 07:00. Na nog één keer omdraaien kom ik, net op tijd, tot het besef dat ik die ochtend moet werken. Ik heb een bijbaantje als verkeersteller -klinkt vast een beetje suf-. Ik doe dit nu ongeveer een jaar en het is een leuke en makkelijke bijverdienste in Rotterdam. Lekker in het zonnetje begeef ik mij in de wijk Schiebroek en rond de telling ruim op tijd af. Dankzij dit baantje is geen enkele straat of wijk in Rotterdam mij onbekend. In de middag bezoek ik het stembureau om de hoek en studeer ik wat voor Materieel Strafrecht. Wanneer ik net lekker op mijn balkon de “week van” aan het schrijven ben, belt Douwe om die avond “bird garden” te bezoeken met Lotte en Quint. Wat volgt is een gezellige avond met een uitgebreide terug- en vooruitblik op de roemruchte carrière van George & Andy.

Sluiten