Activiteitenverslag | Actievenweekend

 

Afgelopen zaterdag 30 maart was het voor de commissie- en bestuursleden van In Duplo tijd voor het langverwachte Actievenweekend. Om 08:45 werd er verzameld op Rotterdam Centraal waar de hoeveelheid koffiebekers het slaapritme van de In Duplo’ers verraadde. Nadat alle koppen waren geteld en er wonder boven wonder niemand dusdanig te laat was, kon de bus ruim op tijd vertrekken naar de Diamantstad in het zonnige zuiden; Antwerpen. De buschauffeur kende een voorliefde voor de linkerbaan en zo stonden we binnen de kortste keren voor het centraal gelegen hostel waar de bagage gedropt werd. Opvallend hierbij was het verschil in bagage; waar de meesten genoegen namen met een rugzak, leken sommigen zich te hebben voorbereid op een volksverhuizing richting Antwerpen.

De groep actieven bracht de ochtend door op het plein tegenover de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, waar Antwerpen meteen kennis mocht maken met In Duplo. Aan de hand van opdrachten werd het centrum op bijzondere wijze voorzien van entertainment. Kikkersprongen, kruiwagen lopen, huwelijksaanzoeken en de kabouterdans zorgden ervoor dat de Scheldestad al vroeg weet had van onze aanwezigheid. Na deze bijzondere en soms vermoeiende opdrachten mochten de buikjes gevuld worden bij ‘frietkot Max’. Goed voorbeeld doet volgen; nadat het terras door In Duplo gevuld was, volgde een hele rij aan toeristen. De friet, of patat as you wish, werd met een ijskoude Jupiler weggedronken en zo was ook het eerste ‘pintje’ van het weekend een feit. Bij het aanbreken van de middag werden de zonnebrillen uit het doosje gehaald, want er was tijd om de stad te verkennen in het prachtig lenteweer alvorens we ons naar brouwerij de Koninck begaven. In deze stadsbrouwerij werd door de activiteitencommissie de klassieke bierproeverij-activiteit van In Duplo even dunnetjes overgedaan. Een prachtige brouwerij met een modern museum en heerlijke biertjes zorgden voor een gezellige sfeer en fantastische middag.

Terug in het hostel had iedereen welgeteld tien minuten voor een fris overhemd of lekker luchtje om in stijl een roemruchte nacht in Antwerpen tegemoet te gaan. Voordat deze nacht van start kon gaan mocht er een stevige bodem worden gelegd in restaurant ‘Da Giovanni’, what’s in the name! Onder het genot van een natje en een droogje werd de dag nabesproken en vond er een voorbeschouwing van de avond plaats. Met de pastasaus nog op de mondhoeken werd de tocht voortgezet richting ‘café Bonaparte’, waar we werden ontvangen door een groep luidkeelse Hagenezen die hun stadslied zongen. Het begon bij ons als Rotterdamse studievereniging dan ook te jeuken en al snel werd ‘het Rotterdamlied’ aangevraagd. Helaas kende de karaoke-DJ alle liedjes van de wereld behalve onze favoriet. Het mocht de pret niet drukken, want onder het genot van de nodige drankjes beklommen de In Duplo’ers het podium. De verschillende formaties van actieven werden afgewisseld door een groep bijzondere vrijgezellen uit Amerika, de lokale scoutingmeisjes en een opvallend hoog aantal dronken Nederlanders. In Duplo gooide hogen ogen met echte karaokeklassiekers. De kroeg stond op zijn kop bij het horen van 'België' ofwel is er leven op Pluto?'. Uiteindelijk wist de oer-Hollandse ‘zanger Marc’ de hartjes te stelen met zijn boterzachte stem.

We lieten de prachtige Grote Markt van Antwerpen achter ons en vervolgde de tocht richting het onbekende. Langzamerhand zagen we steeds minder gezellige kroegen en ontstond de vraag waar de Activiteiten Commissie ons in godsnaam heen loodste. Uiteindelijk zagen we (rood)licht aan het einde van de tunnel en betraden we een adembenemende technoclub. Midden in de rosse buurt van Antwerpen, ‘t Schipperskwartier, werd er genoten van technomuziek in een enorm gave ambiance. De torenhoge prijzen in deze club zorgde voor een uitstekende omzet van de nabijgelegen nachtwinkel. Plots was het al 03:00 uur en werd de groep In Duplo’ers steeds kleiner. Toen de rode lichten al gedoofd waren rolden de laatste actieven de club uit op weg naar het Hostel.

Na een korte nacht in de moderne jeugdherberg drupten de actieven een voor een de ontbijtzaal binnen. Een stevig ontbijtje bracht de broodnodige energie terug en natuurlijk werd de nacht grondig nabesproken. De laatste uren in Antwerpen werden vrij besteed; musea werden bezocht, rommelmarkten afgestruind en een enkeling zette het tempo van de avond ervoor door. Nadat ook de lunch achter de kiezen was, begaven we ons rond de klok van drie met frisse tegenzin in de richting van Rotterdam. Activiteiten Commissie, hartelijk bedankt voor een onvergetelijk weekend!

Sluiten