De Duplosauriër | De dagen dat...

De dag dat je wordt gevraagd om iets voor de Duplosauriërrubriek te schrijven besef je dat het begin van je studietijd alweer even achter je ligt. Een goed moment om terug te blikken op enkele dagen uit deze studietijd.

De dag dat je begint met studeren aan de universiteit. In mijn geval was dit in september 2011, overigens samen met maar ongeveer 65 anderen. Dat waren er toch heel wat minder dan de afgelopen jaren waarin er meer dan honderd studenten zijn begonnen aan het mr.drs.-programma. Toch wel spannend, gelukkig stond er maar één hoorcollege op het programma. Daarna was het bowlen met In Duplo, een prima eerste dag als ik er zo op terugkijk.

De dag dat je op kamers gaat, en er een frituurpan in huis is. Aangezien ik nooit geïnteresseerd was in koken had ik weinig recepten paraat in de eerste weken op kamers. De frituurpan bood uitkomst, zeker in combinatie met de aanbiedingen van frituursnacks bij de Albert Heijn. Die eerste weken heb ik ongelofelijk gevarieerd gegeten, van rundvleeskroketten tot kipknotsen en van frikandellen tot loempia’s.

De dag dat bekend wordt gemaakt dat je voorzitter wordt van het (16e) In Duplo-bestuur. Nadat ik weken lang in spanning had gezeten was ik erg opgelucht te horen dat dit avontuur ging beginnen. Veel tijd voor bijkomen was er echter niet, er was immers een paklijst voor het wisselweekend. De rollercoaster van een bestuursjaar was begonnen.

De dag dat je bestuursjaar officieel is afgelopen en je de hamer overdraagt aan je opvolger tijdens de Wisselings-ALV. Toen besefte ik dat ik een ongelofelijk leuk jaar had gehad en dat ik het absoluut ging missen (en dat er weer wat fanatieker gestudeerd moest worden).

De dag dat je je eerste bachelor hebt afgerond, in mijn geval de bachelor Rechtsgeleerdheid. Ik besefte dat ik nog een lange weg te gaan had met nog drie andere titels.

De dag dat je je tweede bachelor hebt afgerond. Ik had het gevoel dat ik op de helft zat, alleen nog ‘maar’ twee masters natuurlijk.

De dag dat je je eerste masterscriptie inlevert. Dat was een hele opluchting, totdat ik besefte dat ik er nog één moest schrijven…

De dag dat je echt bent afgestudeerd. Eindelijk mocht ik die foto bij het Erasmusbeeld maken!

De dag dat je bent begonnen met je carrière. In mijn geval is dit nog maar enkele weken geleden als Young Executive bij Boer & Croon. Elke ochtend vroeg eruit en laat thuis, terwijl de boodschappen daarna ook nog gedaan moeten worden is wel even wennen.

De dag dat je beseft dat je studietijd écht achter je ligt, is toch wel als je een stuk voor De Duplomaat met een laptop op je schoot schrijft terwijl je in de intercity terug naar Rotterdam zit.

Carpe diem!

Door William Ponsteen

Sluiten