De week van, Steven Heisterkamp

Maandag

Er zijn dagen, waarop opstaan gemakkelijker is dan vandaag. De maandag na blue Monday wil ik bij deze graag omdopen tot cornflower blue Monday, aangezien dit voor mij ook niet de beste dag was. De avond ervoor was enorm gezellig en had ik voor geen goud willen missen, maar deze ochtend had ik best wel willen overslaan. Na een rustige start en een ontbijtje met eieren, pak ik dan toch maar even mijn laptop erbij in een poging wat te doen. Ik moet toch morgen lesgeven en wil daar natuurlijk niet voor aap staan. Verrassend genoeg gaat dit best wel aardig en wakkert dit mijn enthousiasme voor het Macro weer aan. Nu ik het voor de derde keer doe (1 jaar zelf het vak volgen en 2 jaar lesgeven) komen de aannames een stuk duidelijker naar voren en daarmee ook de mogelijkheden/beperkingen van een model.  Na dit serieuze intermezzo ga ik weer door met waar ik me voor vandaag op ingesteld had, relaxen. Vrij kortgeleden ben ik weer begonnen met het lezen van boeken en ik wil dit vandaag dan ook graag doorzetten. Dit doe ik dan ook tot het avondmaal en na een prima avondmaal en verder relaxen is het tijd om naar bed te gaan, morgen om 9 uur immers lesgeven.

Dinsdag

Als de wekker mij weer veel te vroeg toeschreeuwt, kijk ik direct het raam uit. De weersvoorspelling was niet al te best en tot mijn grote spijt is deze voorspelling dan ook uitgekomen. Het typische Nederlandse weer, motregen, bewolkt en koud, staart mij namelijk terug aan door de ruit. Met mijn bril op zie ik vrij weinig op de fiets, hetgeen mij het gevoel geeft dat ik als een soort van scheepsman op een boot in de storm ben, mijn zicht beperkt tot 4 meter voor me en weinig idee over waar ik naartoe ga. 9 uur is voor velen niet de beste starttijd van de dag en dit is ook aan de studenten te zien. Nadat we overal samen doorheen worstelen, rest mij nog slechts een werkgroep van 11 uur en een goeie UB-sessie. Op deze verder niet al te spannende dag krijg ik wel genoeg gedaan om na het avondeten met een tevreden gevoel naar huis te gaan

Woensdag

Vandaag stond de inhousedag bij PwC gepland, maar voordat het hier tijd voor was, moest er eerst nog wat anders serieus gebeuren. Samen met Karsten en Stephanie hebben we vroeg in de UB afgesproken om gezamenlijk de online tussentoets van Finance 2 te doen, waarvan we alle drie niet het gevoel hebben dat we de stof niet echt beheersen. Als je de tussentoets haalt, is er echter wel een bonus van 0,5 op het eindtentamen te verdienen. Na veel overleg en discussie halen we het gelukkig allemaal en kunnen Karsten en ik met een tevreden gevoel naar PwC toe. De tocht ernaar toe is niet al te lang, slechts een kwartiertje wandelen van de uni af. Ook heb ik hierbij voor het eerst in het zelfrijdende autootje gezeten dat vanaf Kralingse Zoom gaat. Wat een mooi is dat, de auto kon de draai niet in één keer redden door een slechte inschatting, waarnaar de auto heel knullig en langzaam achteruit moest rijden om de bocht goed te maken. Desalniettemin was het wel heel erg gaaf om te zien hoe ver technologie al gekomen is. De rest van de dag waren toekomstbeelden met zelfrijdende auto’s, hyperloops en allerlei andere dingen niet meer uit mijn hoofd te slaan. Ondanks dat lukte het me nog wel om te focussen bij PwC, waar we op bezoek waren bij de afdeling BRS. Deze afdeling richt zicht op de herstructurering van bedrijven, die in de problemen zitten. De aanwezige partner ging vrij diep in het onderwerp, het faillissement van Imtech. Hierdoor had ik voor het eerst in best wel lang het gevoel dat ik mijn theoretische kennis ook om kon zetten in praktische toepassingen. Anderzijds vroeg je je daarnaast ook wel af waarom je (bij vlagen) zo hard studeert, want een enorm groot gedeelte van wat je leert zal nooit praktisch toepasbaar zijn. Laten we daar maar niet te lang bij stilstaan, het zal wel om de vaardigheden die je opdoet gaan ;). Uiteraard sluit ook deze dag met borrel, waarna mijn huisgenoten/vrienden en ik besluiten om nog een hapje te gaan eten, het liefst een beetje goedkoop en veel. Het wordt de VIP, waarvan wij ons niet besefte dat deze voor langere tijd gesloten was. Daarom gaan we door de Markthal in, waar ook een goeie, betaalbare Italiaan in zit. Tip: Heb je een knaekpas, dan krijg je hier bij twee pizza’s een fles wijn (pizza’s zijn ongeveer 9,50 per stuk). Belangrijk hierbij is uiteraard wel dat je hem meeneemt. Na een tevreden maal, een kop koffie, vele uren aan discussie later, is het tijd om huiswaarts te keren. De dag erna ga ik naar EY toe, dat toevallig bij Emma om de hoek ligt. Mede daarom lijkt het me een goed idee om bij haar te slapen.

Donderdag

Niks is fijner dan in de ochtend uitgebreid samen een beschuitje eten. Of een Italiaanse bol met ei natuurlijk. We moeten ons om 11.15 bij EY melden. Hier hebben we een CV-training, waaruit blijkt dat er echt een enorm verschil zit in de kwaliteit van CV’s. Die van mij is “gewoon” in Word gemaakt, een programma dat haar beperkingen kent. Helaas ken ik ook mijn eigen beperkingen en een daarvan is mijn onvermogen te werken met Photoshop of andere bewerkingssoftware. Gedurende de hele training neem ik mij voor om dit te leren, maar eigenlijk vrees ik dat het er nooit van gaat komen. Misschien maar eens iemand vragen die er verstand van heeft om mij te helpen met het maken van een killer CV. Enfin, de conclusie van de training is dat je CV kort, bondig en to the point moet zijn. Daarnaast valt het me op dat de sfeer op het kantoor goed en relaxed lijkt te zijn en dat het bovendien ook nog eens op fiets/loop afstand is. Na wat informeren bij de recruiter besluit ik om eens verder onderzoek te doen naar een stage of studentwerkschap. Voordat ik hieraan toe kom is het eerst nog tijd voor een kop koffie met Mats, Hilke en Sofia bij Emma thuis. Na uitgebreid koffiedrinken, kom ik tot het besef dat ik deze week eigenlijk nog nauwelijks gestudeerd heb (en als ik heel eerlijk ben de weken ervoor ook niet echt). Naast mijn baantjes als TA voor Macro, als Hoofd TA voor M&T en alle leuke dingen die ik doe, is mijn studieritme over de afgelopen tijd ernstig verslechterd. Nou moet ik eerlijk zeggen dat ik sindsdien wel veel heb ingehaald en dat ik door de andere dingen die ik doe, ik ook in toenemende mate gedwongen wordt om wat regelmatiger te gaan UB-en. Ik ben echt benieuwd wat dit voor eindresultaat gaat opleveren! Nou kan ik me het ook wel veroorloven om de komende tijd wat harder te gaan dan normaal, want direct na de tentamenweek ga ik op vakantie naar Portugal. Deze vakantie is ook waar ik deze dag mee afsluit, aangezien ik hem deze dag heb geboekt. Met de beelden van het gehuurde Volkswagen Upje, rijdend langs de kust met een heerlijk zonnetje, val ik tevreden in slaap.

Vrijdag

Vrijdagochtend van 9 tot 1 lesgeven is niet zo’n pretje, al valt het voor mij wel mee. De studenten die tegenover me zitten hebben het namelijk een stuk zwaarder. Op het moment dat een van de studenten tijdens de nabespreking de volgende woorden uitspreekt: “…. M m m m m m a a…. W w w w w WC” alvorens hij het lokaal uitsprint, moet ik mijn best doen om een strak gezicht te houden en door te gaan met de les. Na verder een niet al te spannende ochtend heb ik een afspraak met Pascal om wat dingen door te nemen de coördinatie van M&T, de maandag hierna gaan de inschrijvingen open en dan moet alles in orde zijn. Deze dag moet ik ook het rooster voor de TA’s in elkaar gaan zetten, wat nog best wel een hele klus blijkt te zijn. Verder heb ik deze dag vooral ook gewoon gestudeerd, ik moet immers nog een hele hoop inhalen

Zaterdag en Zondag

Eigenlijk is mijn weekend niet heel erg spannend, ik heb zaterdag in de UB gezeten, tot ik savonds naar mijn ploeggenoot Lasse toeging om samen met hem en de rest van mijn ploeg te eten. Hierna hebben we een huisfeest, waar ik al best wel een tijd naar uitkijk. Doordat ik vrijdagochtend lesgeef, ga ik niet uit meer doordeweeks (brengt wel weer extra veel ritme zeg). Enfin, het is een enorm gezellig feestje, waar ik met mijn ploeg een leuke tijd heb, alvorens ik huiswaarts keer. Zondagochtend besluit ik uit te slapen en naar wat Key & Peele filmpjes te kijken (op herhaaldelijk aanraden van Joep). Ik verbaas me over de enorme diversiteit van de karakters die ze spelen, de kwaliteit van de sets en het filmwerk in het algemeen. Verder maak ik op deze dag het rooster voor zover ik kan af en relax ik, zodat ik de komende week er weer hard tegenaan kan. Heb nu al zin in de komende weken!

 

 

Sluiten