Consultancyproject Stichting Thuis Op Straat

In dit Duplomaat-artikel schrijft Iris van der Heijdt over haar ervaringen met het consultancyproject bij Stichting Thuis Op Straat, ook delen de andere consultants kort hun ervaring!

In Duplo’ers staan bekend als studenten die altijd voor de extra mile gaan. Studenten die naast hun twee studies ook nog een andere kans met beide handen aanpakken. Studenten met een unieke blik op de maatschappij. Wat nou als je de opgedane kennis uit je studie al tijdens je studie zou kunnen inzetten? Als je jouw superbrein kunt combineren met een nevenactiviteit waarmee je veel blije glimlachen tevoorschijn kunt toveren?

Op deze vragen antwoordden wij bevestigend: wij deden mee aan het In Duplo-consultingproject met Stichting Thuis Op Straat (TOS). Dit is een stichting die zich inzet om kinderen meer naar buiten te krijgen en te zorgen voor een veilig speelklimaat in de wijk. Hiermee wil TOS zorgen voor gelijke kansen voor alle kinderen, ongeacht hun thuissituatie. Buitenspelen en bewegen zijn immers erg belangrijke aspecten van opgroeien. TOS zet zich in in meerdere regio’s in Rotterdam, maar ons project had een focus op de wijk Hillegersberg-Schiebroek.

TOS deed al heel veel dingen goed (of volgens hun eigen slogan: ‘fanTOStisch’), maar wat betreft efficiënte marketing was onze hulp welkom. Gelukkig bevonden zich in onze groep twee mediaspecialisten, een marketeer, een enthousiaste tweedejaars die erg goed met kinderen bleek te zijn en twee behulpzame leden van de Consultingcommissie: een afwisselend team met uitstekende competenties voor dit project. Dat is namelijk een erg leuke bijkomstigheid van het doen van een consultingproject: je komt in een gemixte groep geïnteresseerden uit allerlei jaarlagen terecht.

Ons plan van aanpak: eerst op bezoek bij de thuisbasis van TOS, dan veldwerk en daarna het schrijven van ons rapport. Tijdens ons bezoek kwamen we erachter dat er onwijs veel sentiment in deze organisatie zit. Iedereen is vrolijk en alles wordt eraan gedaan om de kinderen een zo leuk mogelijke tijd te bezorgen. Onze onderzoeksdoelen werden besproken en daarna besloten we in twee duo’s veldwerk uit te voeren. Vier van ons speelden een middag met de kinderen mee: er werd touwtje gesprongen, gevoetbald, geklommen en Kubs gespeeld. Maarten bleek hier absoluut de beste kinderoppas te zijn!

Met de nodige kennis en ervaringen op zak schreven wij een rapport en maakten we daarbij een presentatie. Hierbij gebruikten we onze reeds bestaande kennis en konden we veel leren van elkaars kennis en ervaringen. Als je benieuwd bent naar hoe dit eruit ziet: ga dan zeker even langs op de In Duplo-kamer en vraag het aan een van de bestuursleden! Acht weken na onze eerste ontmoeting met TOS presenteerden we op de universiteit ons plan aan Peter, bestuurder van TOS. Het advies bleek enorm veel waarde toe te voegen voor TOS en Peter en zijn team waren ontzettend enthousiast en positief. En voor zo’n glimlach doe je het toch?

De Consultingcommissie is altijd hard aan het werk om meer leerzame, gezellige en behulpzame consultingprojecten te zoeken. Wil jij ook zo’n tof project doen, waarbij je kennis opdoet, samenwerkt met een leuke groep en een mooie nevenactiviteit doet waarbij je daadwerkelijk het verschil kunt maken? Houd dan zeker de kanalen van In Duplo in de gaten en meld je aan voor de nieuwe projecten!

 

Ervaringen consultants Stichting Thuis Op Straat

Iris van der Heijdt: “Een extra uitdaging naast je studie waarbij je anderen helpt met jouw kennis: een plus een is twee!”

Maarten van der Steen: “Door mee te doen aan het project kon ik in praktijk brengen wat ik geleerd had, wat erg leerzaam was. Verder was het goed te combineren met de studie en leuk om in teamverband te werken.”

Esmée de Bruin: “Ik vond het leuk om een keer uit mijn ‘bubbel’ te komen en te zien wat er nog meer gebeurt in Rotterdam!’.

Nino van Zandwijk: “Een positieve impact hebben op iets kleinschaligs in de maatschappij kan grote gevolgen hebben. Door mee te doen aan een consultancy project help je anderen groeien en groei zelf ook!”

Sluiten