Meet the Lawyers | ervaringen van ouderejaars

In januari is het weer tijd voor Meet the lawyers. Veel studenten kijken er naar uit om in deze week op een leuke manier in contact te komen met verschillende advocatenkantoren. De week bestaat uit verschillende evenementen, van inhousedagen tot een diner in de Euromast. In Rotterdam en in Amsterdam. Deze evenementen zorgen ervoor dat advocatenkantoren en ambitieuze studenten elkaar vinden. Uit de vorige edities van Meet the Lawyers is gebleken dat dit vaak een succes is en dat de studenten aan de slag gaan bij de verschillende kantoren die ze hebben leren kennen. Dit is ook het geval bij Hidde Bos, Nathalie Ahsmann en Cas Michiels. In dit artikel zullen zij beschrijven hoe Meet the Lawyers heeft geleid tot mooie contacten en hoe het verder bij de kantoren is als stagiair, werkstudent of startende advocaat.

Windt Le Grand Leeuwenburgh, door Hidde Bos 

Mijn eerste ervaring met Windt Le Grand Leeuwenburgh was de inhousedag tijdens Meet The Lawyers. Tijdens deze dag kwam ik erachter dat Windt Le Grand Leeuwenburgh ondanks zijn naam een erg down-to-earth kantoor is met zeer ambitieuze advocaten. Naar aanleiding van deze dag heb ik besloten om te solliciteren voor een zomerstage bij Windt Le Grand Leeuwenburgh. Na een zeer geslaagd en gezellig interview heb ik een zomerstage voor juli en augustus aangeboden gekregen. In tegenstelling tot veel andere kantoren werk je bij Windt Le Grand Leeuwenburgh niet op een specifieke afdeling. Hierdoor heb ik de mogelijkheid gehad om aan zeer diverse opdrachten te werken. Op deze manier ben ik erachter gekomen bij welke rechtsgebieden mijn interesse vooral ligt. Naast interessante opdrachten heb ik ook genoten van de gezellige en lekkere lunchen op kantoor. Ten slotte, heb ik het ook erg leuk gevonden om mee te kunnen gaan naar enkele interessante rechtszaken waar ik de partners in actie heb gezien.

Ha potentiële Meet the Lawyers-deelnemer,

Mijn naam is Nathalie Ahsmann en ik vertel jullie hierbij graag het een en ander over Houthoff en waarom het ontzettend leuk is om tijdens Meet the Lawyers kennis te maken met dit advocatenkantoor.

Zelf heb ik twee jaar geleden, ook tijdens de Meet the Lawyers-week, kennis gemaakt met Houthoff door middel van een inhousedag op kantoor Rotterdam en een advocatendiner. Door het interessante middagprogramma en het op informele wijze kennismaken tijdens de borrel en het diner, ben ik erg enthousiast geworden. Na nog een aantal vragen gesteld te hebben aan de recruiter, heb ik daarom gesolliciteerd voor een stage, die ik afgelopen zomer in Rotterdam heb gelopen bij twee verschillende afdelingen; Litigation & Arbitration en Finance & Investment Management. Na de stage ben ik bij de afdeling Litigation & Arbitration blijven hangen als studerend juridisch medewerker. Zowel de stage, als het zijn van studerend juridisch medewerker, zijn mij ontzettend goed bevallen. 

Dagelijks werk ik mee aan ontzettend gave zaken, die vaak ook in het nieuws terug te vinden zijn. Ik help de advocaten met het uitzoeken van voor hun zaak relevante (rechts)vragen en mag af en toe meewerken aan het opstellen van stukken en meeluisteren bij meetings en overleggen. Ook mag ik deelnemen aan de borrels, feesten en andere uitjes, waardoor ik, voor zowel het inhoudelijke als het informele gedeelte, een goed beeld heb hoe het er bij een groot advocatenkantoor aan toe gaat. 

Ben jij ook geïnteresseerd in de avocatuur? Dan raad ik je van harte aan deel te nemen aan Meet the Lawyers! 

In januari 2017 heb ik deelgenomen aan verschillende activiteiten tijdens Meet the Lawyers, zoals de Amsterdam Day en het Recruitmentdiner. De Amsterdam Day bestond toen uit bezoeken aan 2 grote advocatenkantoren, waar wij als studenten de kans kregen om allerlei vragen te stellen over de gang van zaken binnen de kantoren. Doordat ik tijdens het recruitmentdiner advocaten van andere kantoren sprak, kreeg ik in korte tijd een beeld van de verschillen tussen de advocatenkantoren. Mede door het leuke bezoek aan Stibbe tijdens de Amsterdam Day heb ik vorig jaar deelgenomen aan de business course London Calling. Dit heeft er uiteindelijk toe geleid dat ik onlangs aan het werk ben gegaan bij Stibbe. Ik beveel deelname aan Meet the Lawyers dan ook van harte aan!    

Groeten,

Cas Michiels

Sluiten