De week van, Jules Smeets

Beste lezers!

Mijn naam is Jules Smeets en deze week mag ik jullie vertellen over al mijn belevingen! Ik zit nu in mijn derde jaar van het mr.drs.-programma met IBEB, en ik ben dit jaar voor het eerst actief binnen de vereniging bij de almanakcommissie.

Maandag 26-11-2018.

Vandaag begon mijn week, zoals meestal het geval is, in het huis van mijn vriendin in Nederweert. Na een ontbijt in de vorm van een flink broodje van de bakker, was het weer tijd voor mijn wekelijkse wereldreis naar Rotterdam. Kort na mijn vertrek bleek echter het hele treinverkeer stil te liggen door ‘een aanrijding met een persoon.’ Hierdoor moest ik een afspraak bij de bank afzeggen aangezien ik pas om 22:30(!!) in Rotterdam kon zijn. Kortom een zeer typische maandag voor mij.

Dinsdag 27-11-2018.

Er staat voor mij een vrij rustige dag voor de boeg dus van een wekker was vandaag geen sprake. Mijn ochtendritueel in Rotterdam bestaat meestal uit; te lang uitslapen, gevolgd door een ambachtelijke tosti, een kop thee en de NOS-app. Na een ochtend vol uitstelgedrag ben ik s ’middags toch maar naar de unie gegaan voor een vergadering van de almanakcommissie. Nadat ik met Joep wat noedels had gesmikkeld zijn we naar een borrel geweest over de EMLE master, zeer gezellig en zeer interessant.

Woensdag 28-11-2018.

Ook vandaag stond er niet veel in de planning dus het was uitslapen geblazen. Na wederom een goeie tosti en een flinke dosis nieuws probeerde ik me toch nuttig te maken. Mijn kamertje heeft een (broodnodige) poetsbeurt gekregen en ik ben begonnen aan enkele stiekeme sinterklaasvoorbereidingen voor surprise bij mijn vriendin thuis.

Naast de superleuke commissie van In duplo ben ik ook penningmeester van het gebouw waar ik woon. Daarvoor had ik s ’avonds een zogenaamde ‘pizza avond’ op het kantoor van Stadswonen Rotterdam. Daar aangekomen bleken we erin geluisd te zijn want de beloofde pizza bleek stamppot te zijn. Mijn verdriet sloeg echter snel om in honger en uiteindelijk was de avond toch geslaagd.

Donderdag 29-11-2018.

Ook donderdag ging het opstaan moeizaam, toch hebben mijn huisgenoot en ik een wild besluit genomen. Op het moment ben ik al twee jaar aan het uitdijen, en om dat een halt toe te roepen hebben mijn huisgenoot en ik zowaar een fitness abonnement afgesloten. Of dit gaat werken moet natuurlijk nog blijken.

S’ middags ben ik bijles gaan geven en in de avond ben ik bij mijn bovenburen gaan eten. Dit doe ik elke donderdag en meestal escaleert het enigszins. Ook deze keer was het raak en om 4 uur s ’nachts strompelde ik de trap af naar huis.

Vrijdag 30-11-2018.

Vrijdag werd ik wakker in een matige toestand, dus ik ging weer slapen. Maar helaas moest ik uiteindelijk toch eens opstaan. Na enkele glazen water ben ik dus maar naar rechten gegaan. Nadat ik nog even langs mijn huis ben gegaan om spullen te halen, werd het tijd voor de terugweg naar Weert. Terug in het diepe zuiden heb ik een pizza gegeten, dus het debacle van woensdag was toch enigszins gecompenseerd. Ook heb ik de verfilming van ‘de Heineken ontvoering’ gekeken, echt een aanrader.

Zaterdag 01-12-2018.

Zaterdag heb ik de ochtend doorgebracht bij mijn vriendin thuis. In de middag hebben we een flinke pot kolonisten gespeeld, waarna ik vertrok richting mijn werk. Ik werk een keer per week met veel plezier als manager bij de McDonald’s in Weert. Op een dronken piet na die om 12 uur ‘s nachts de hele mac volgooide met pepernoten was ook vandaag een succes. Na mijn werk ben ik op stap gegaan (ook dat kan in Weert) en in het holst van de nacht lag ik eindelijk in mijn bed.

Zondag 02-12-2018.

Toen ik zondag wakker werd bleek dat de pakketjes voor sinterklaas waren aangekomen, goed nieuws dus. Iets minder goed nieuws was het toen mijn vriendin ze meteen zag liggen en er achter kwam dat ik haar had voor surprise bij haar thuis. Zeer pijnlijk dus, maar vandaag was het sinterklaas bij ons thuis. We hebben heerlijk gegeten met de hele familie en daarna 30 seconds gespeeld, hierbij kwam de ervaring van de actieven dag natuurlijk goed van pas. Zo blijkt maar waar In duplo wel niet allemaal goed voor is…

Sluiten