Venturn bedrijfsspecial

Het collegejaar is inmiddels alweer in volle gang, eerstejaars vinden hun weg op de universiteit waar ouderejaars er (tijdelijk) afscheid van nemen. In de nalatenschap van het negentiende bestuur van In Duplo is er een nieuwe sponsor binnen de vereniging getreden. Deze nieuwe sponsor genaamd Venturn is een in Rotterdam gevestigde onderneming die een aantal goede carrièremogelijkheden biedt voor onze studenten. Twee vertegenwoordigers van de Mediacommissie zijn op visite geweest bij het bedrijf op het Noordereiland om de identiteit van Venturn te ontdekken. Aan de hand van gesprekken met verschillende mensen binnen het bedrijf wordt de identiteit van Venturn gematcht met die van In Duplo.

In een prachtig pand aan de Maas zit de in 2001 opgerichte BV Venturn. Het is een bedrijf dat zich door de jaren heen heeft ontwikkeld als belangrijke speler in de maritieme en logistieke sector. Venturn levert als consultancybureau voor bedrijven in deze sectoren een scala aan services die bedrijven over een drempel heen helpen en zorgen voor groei. Venturn ondersteunt bedrijven die behoefte hebben aan een betrouwbare partner op het gebied van recruitment, organisatieadvies, interim services en training en development. De kracht zit hem hierbij in het lange termijn denken, door middel van een groot netwerk aan professionals weet Venturn bedrijven blijvend te ondersteunen en weer te laten floreren. Venturn kent een groot netwerk aan professionals met verschillende expertises, zo ontstaat er altijd een geschikte match voor het vragende bedrijf. Binnen Venturn zelf werkt een team van zo’n twaalf medewerkers op hun eigen manier aan het ontwikkelen van de maritiem-logistieke sector . Er heerst op de Rotterdamse werkvloer een no-nonsense mentaliteit en tijdens het bezoek werd duidelijk dat er tevens een openheid heerst: iedereen is bereid elkaar te ondersteunen waar nodig. Samen wordt er gewerkt aan het voortzetten en onderhouden van de kwaliteitsstandaard.

De hiervoor besproken ondersteuning van de maritieme sector, biedt Venturn door middel van het combineren van hun kernservices. Venturn heeft een groot netwerk van professionals die hun bijdrage kunnen leveren aan bedrijven in de maritieme sector. Daarnaast biedt Venturn trainingen aan die helpen bij de ontwikkeling van medewerkers. Een passend voorbeeld hiervan is het Venturn Data Sience Programme, een intensieve training om bedrijven optimaal gebruik te laten maken van data. Onder training van Venturn worden er mensen vanuit het bedrijfsleven opgeleid tot data consultant  zodat hun werkgevers passend in kunnen spelen op de digitale revolutie. Wanneer een bedrijf onmiddellijk behoefte heeft aan ondersteuning biedt Venturn Interim Services, waarbij zij bijvoorbeeld een interim-manager aanbiedt bij maritieme en logistieke projecten. Daarnaast worden er Business Consultancy services geboden die bedrijven ondersteunen op het gebied van sociale innovatie of change management, bijvoorbeeld wanneer een organisatie op het punt van een grote verandering staat. Venturn kan op iedere vraag naar nieuw talent reageren door middel van hun Executive Search. Venturn weet wat de klant vraagt en wat de executives die zich bij Venturn aanbieden in huis hebben. De professionals van morgen worden ook binnen Venturn zelf voorbereid dankzij het Young Professionals Program. Vooral de laatste drie kunnen voor de leden van In Duplo interessant zijn.

De samenwerking die op de werkvloer te vinden is, is ook nodig binnen het Young Professionals Programme. Dit is een platform waar jonge, recent afgestudeerde studenten worden voorbereid op het werken in de eerder genoemde sectoren. De groep van ambitieuze jongvolwassenen werken bij verschillende ondernemingen wereldwijd aan uitdagende projecten. Deze Young Professionals doen hier geen stage, ze worden daadwerkelijk ingezet bij bedrijven die hun vertrouwen in Venturn hebben gelegd. Na ieder intensief project wordt er weer een nieuwe uitdaging aangegaan. Gemiddeld betekent dit dat Young Professionals gedurende de 18 maanden dat zij in het programma zitten, bij zo’n twee tot drie verschillende opdrachtgevers werken. Zo ontdek je uiteindelijk waar jij je talent het beste kunt inzetten. Eens in de zoveel tijd komt de groep bestaande uit gemiddeld twaalf personen bij elkaar op het Noordereiland om hier de nodige vaardigheden op te doen die ze vooruit helpen in hun functie. Doordat het gaat om afgestudeerden vanuit verschillende studierichtingen ontstaan er verschillende visies op de huidige wereld en ontwikkelingen binnen de maritieme sector. Zodoende helpen de Young Professionals zichzelf en elkaar vooruit. Voor In Duplo’ers die met een extra dosis kennis en ervaring de arbeidsmarkt willen betreden biedt het Young Professionals Programme een springplank naar het bedrijfsleven.

Naast het voorbereiden van talenten heeft Venturn een eigen groep consultants die ze in de toekomst uit willen breiden. Deze groep gaat bij een bedrijf aan de slag en constateert hier vervolgens de moeilijkheden. Het belangrijkste is vervolgens niet alleen het leveren van oplossingen, maar het daadwerkelijk implementeren daarvan. Management- en procesproblemen worden bij de kern aangepakt en aangepast op de toekomst. Omdat de performance tak een hoge standaard eist, staan eerlijkheid en transparantie voorop. Zodoende is Venturn een gevestigde partner in de maritieme en logistieke business consultancy. Studenten die een carrière in consultancy ambiëren, kunnen zich bij Venturn op de nichemarkt van de maritiem-logistieke sector begeven..

Bedrijven die op zoek zijn naar nieuwe krachten in hun onderneming kunnen ten alle tijden op Venturn rekenen. De consultants op de Rotterdamse werkvloer staan in nauw contact met bedrijven in de eerder genoemde sectoren en hierdoor ontstaat een duidelijk profiel waarmee Venturn uiteindelijk gericht op zoek kan gaan. Medewerkers van Venturn  ontmoeten wekelijks nieuwe professionals die klaar zijn voor een uitdagende stap in hun carrière in de maritieme sector. Door goede kennis van de vragende klanten en de sector waarin zowel werknemer als werkgever zich begeven kan er al snel een match ontstaan. Iedere In Duplo student die klaar is om zijn economische en juridische kennis in te zetten in een nieuwe omgeving, zowel nationaal als internationaal, kan bij Venturn terecht

De maritieme sector is er een die in het Rotterdamse DNA en in Venturn verweven zit. Voor studenten is het een perfecte kans om na het studeren op een leerzame en uitdagende manier de eerste stappen van een carrière te zetten. Venturn biedt een springplank voor diegene die ambitieus zijn en in het bedrijfsleven willen doorgroeien. Wanneer de missie en identiteit van Venturn aansluiten bij die van jou, schroom dan niet contact met ze op te nemen via de onderstaande contactgegevens.

Sluiten