De week van, Emma van Rheenen

Hoi lieve lezers, mijn naam is Emma van Rheenen en deze keer mogen jullie mee kijken in de week van een tweedejaars rechten en bedrijfskunde student! Ik ben twintig jaar en ik ben lid van de activiteitencommissie en de citytrip commissie bij In Duplo. Normaal spendeer ik mijn week het meest in de ub maar deze week was enerverender dan anders….

Maandag  

7 uur staat mijn wekker weer te schreeuwen om aandacht. Waarom zo vroeg? Er staat veel op de planning vandaag, want er is altijd iets te doen. De tentamens zijn net achter de rug, maar de volgende staan weer op de planning. Door de afgelopen tentamens moest ik de gemiste stof inhalen van het vak finance dus ik wilde vroeg op de uni zijn. 8 uur stond ik weer klaar voor de poorten van Sanders bibliotheek. Gelukkig ben ik een ochtend persoon en vind ik finance een leuk vak. Ik begon strijdend aan mijn inhaalslag. Om 12 uur begon ik honger te krijgen. Ik verplaatste mezelf naar de kamer toe en begon daar aan mijn eerste pauze. Na een uurtje gezelligheid begon ik weer aan de studie. Om 16:00 begon mijn concentratie toch in te zakken en eindigde ik weer op de kamer. Een ramp was dat niet want ik kwam daar Karsten en Lucas tegen. Ik had een tijd geleden beloofd nog lasagne te maken voor de bewoners van huize Hoog. Vandaag was de dag om die belofte na te komen. Samen met Karsten Lucas vertrokken wij naar de Dirk. Uiteindelijk bleven er iets meer mensen eten onder andere ook Joep. Twee lasagnes later was iedereen tevreden en de buiken waren gevuld. Dit was een geslaagde avond en blij fietste ik terug naar huis om te gaan slapen.

Dinsdag

De wekker stond iets minder vroeg vandaag. Op de planning stond dat ik om 9 uur op die uni moest zijn. Om eerst moed in te drinken haalde ik mijn thee op de kamer en na een kwartiertje uitstelgedrag vertoond te hebben, ging ik uiteindelijk weer naar de Sanders bibliotheek. Finance vind ik een boeiend vak en ik vermaakte mij wel met het studeren. Verder moest ik ook aan een groepsopdracht werken. Ik had ook maar tot 16:00 de tijd om studeren omdat ik om 17:00 weer op Skadi moest zijn om te gaan roeien. Tijd voor pauzes had ik vandaag dus niet. Om 17:00 stond ik met mijn ploeggenoten klaar om de boot in het water te leggen totdat wij er achter kwamen dat de boot niet helemaal compleet was. Het was nog maar de vraag of het roeien door kon gaan. Dit was gelukkig opgelost door onze coaches dus het roeien kon toch doorgaan. Na een koude training konden we ons opwarmen in de soos met een lekker bordje nasi en een biertje. Daarna moest ik snel omkleden want ik moest op tijd zijn voor de studiebekendmakingsborrel. Na een avondje gezellig borrellen lag ik dan om half 2 in bed.

Woensdag

Uitslapen zat er voor mij niet in deze woensdag ochtend. Om half 9 stonden ik, Lars, Quinten en Sebas weer klaar op Rotterdam Centraal. Om 11 uur hadden wij een afspraak staan in Almere bij het bedrijf van mijn ouders. Dit was voor een groepsopdracht voor bedrijfskunde. Na een geslaagde bedrijfsbezoek vervolgende wij onze tour door Almere naar mijn ouderlijk huis om even te genieten van een welverdiende lunch. Na deze lunch zette ik mijn vrienden af bij het station. Ik blijf nog bij mijn ouders om gezellig bij te kletsen. In de avond keerde ook ik weer terug naar het mooie Rotterdam.

Donderdag

Ook vandaag ging mijn wekker vroeg af. Ik nestelde mijzelf weer in op het beste studeerplekje op de uni en heb hier zitten stoeien met finance.  Ik zou graag een verhaal willen vertellen over wat ik heb geleerd die dag maar ik denk dat deze niet zeer boeiend zou zijn. Wees gerust finance was niet het enige wat ik die dag gedaan heb. In de avond fietste ik voor het eten naar huize hoog waar ik ben verwend door de geweldige kookkunsten van Lucas en de pasta skills van Noud. Na deze geweldige maaltijd kon de spelletjes avond beginnen. Het plan was om 30 seconds te spelen maar deze lag nog op de kamer doordat de AC deze gebruikt voor de actievendag. We besloten om te gaan weerwolven wat de mooiste herinneringen van vroeger naar boven bracht. Dit was weer een geslaagde avond.

Vrijdag

Je kan het misschien al raden. Vandaag begon de dag weer vroeg. Niet door studie gerelateerde verplichtingen dit keer. Bepakt in termo’s, truien en jassen stond ik klaar om 9 uur op Skadi want ik zou vanochtend de heren van Top sturen. Helaas was er geen sleutel van de loods dus kon ik weer naar huis. Thuis aangekomen ben ik toch nog even mijn warme bed ingedoken om mijn slaaptekort in te halen van afgelopen weken. In de middag begon ik thuis te werken aan de groepsopdracht van bedrijfskunde. Na tevreden mijn deel afgerond te hebben kleedde ik mij om voor een blinddate diner op Skadi. Dit was voor het dispuut van mijn vriend. Het thema was Halloween. Ik was verkleed als terror pop. Dit was mijn eerste blinddate diner bij Skadi en het was een leuke ervaring. Na een mooie avond vertrokken we naar de HAS om de avond goed af te sluiten.

Zaterdag

Zaterdag, de dag dat je kan uitslapen. Dat zou je denken. Voor mij zat uitslapen er deze dag ook niet in want ik stond om 9 uur weer paraat op Skadi om te gaan sturen. Deze keer was er gelukkig wel een sleutel. Ik stuurde een heren boot en ik moet zeggen dat ik nog wel het slaaptekort merkte van de vorige avond. Het was ook heel erg koud dus ik was blij met de extra truien die ik aan had gedaan. Ondanks de kou en mijn slaaptekort verliep de training erg soepel. Tevreden ging ik naar huis waar ik in slaap viel. De rest van de dag was minder productief. Ik ben vandaag ook vroeg mijn bed in gedoken.

Zondag

Ken je dat. Dat je eindelijk mag uitslapen en dan wordt je om  8 uur wakker. Dat had ik op zondag. Eigenwijs bleef ik wel in mijn bed liggen totdat ik honger kreeg en zin had in een ontbijtje. Ik vond dat ik wel een rust dagje had verdiend. Ik kon het halverwege de dag toch niet laten om even wat aan de studie te doen, maar om het al was het een geslaagde zondag.

Sluiten